• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Caprese
Napište svůj komentář k receptu

Caprese

autor: Nimue
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 21
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Caprese
Caprese
Caprese
Caprese
Caprese
Caprese
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      lžička olivový olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka sušená i čerstvá
    • 1
      balíček mozzarella
    • 1
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem. Podle chuti osolíme a opepříme. Velmi důležitá je také bazalka, kterou přidáme v hojné míře a při sypání podrtíme mezi prsty, aby vzniklo její aroma. Celé to můžeme ozdobit čerstvými lístky bazalky.

RADA: Druhy octů a jejich využití

2
Jak prosté a chutné!

RADA: Jak udržet bazalku svěží po celý rok?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Caprese ala Míša

Caprese ala Míša

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Salát Caprese s olivami

Salát Caprese s olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 6. 2014 14:31

    výborné, s přítelem nám to moc chutná... :-) jen tu bazalku dávám vždycky čerstvou... někdy ale podvádím a když nemám mozzarelu tak dám kousíček balkánského sýra... v tom případě pak nesolím

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 27. 9. 2011 11:31

    Caprese mám taky moc ráda, když mám malá cherry rajčátka, tak to vše jen pokrájím na kostičky. Hezky taky vypadá, když se napichuje na špejle, třeba na různé párty, viz fotky. ;-)

  • Petra | 21. 6. 2011 13:16

    Velice chutné a jednoduché, vynechávám pepř a sůl a místo toho přidávám koření Tzatziki od Sindibáda. S čerstvou bazalkou chutná nejlépe :)

  • pippiva
    pippiva | 24. 5. 2011 14:05

    Osvezujici jidlo, balsamico vynechavam. Pokud budete mit moznost, doporucuji vyzkouset s mozzarellou z buvoliho mleka... <:-)

  • Ladia - | 26. 6. 2010 22:10

    V horkém letním počasí oblíbená klasika ;-)

  • Eva J. | 2. 6. 2009 19:57

    Sice jsem neměla po ruce balzamikový ocet, ale i tak je to famózní, přítel byl nadšený, díky! Určitě doporučuji ty černé olivy, co o nich píše Danny :)

  • Tereza - | 13. 6. 2007 15:38

    Pani Vladislava, nerobte také chute, kto to má vydržať?

  • Vladislava Machulová | 13. 6. 2007 15:17

    Mozzarellka s rajčátky prostě nemá konkurenci :-), já přidávám ještě na plátky nakrájený česnek a je to příjemně aromatické a hlavně zdravé. Občasná variace namísto oliváče - sezamový olej je velmi příjemná změna s příchutí oříšku :-) Vyzkoušejte!!A čerstvá bazalka k tomu - to je prostě příjemná nutnost :-)

  • Linda Klein | 20. 3. 2007 10:22

    Tak tento salat bych mohla mit k veceri kazdy den:-)) A bazalku pouzivam vyhradne cerstvou.

  • Blanka Jarošová | 7. 2. 2007 17:49

    italská klasika- já přidávám ještě zelené pesto, tak půl lžičky na každý plátek rajčete, záleží na chuti. Koření dávám směs tzatziki. Dělám to často k večeři a rodina to miluje!

  • Danny | 24. 7. 2006 09:49

    Do salátu Caprese musí přijít černé olivy,jinak to není salát Caprese!

  • luckymili | 9. 7. 2006 11:39

    Andreo, rajčata se používají v tomto receptu čerstvá. A bazalku používám také jenom čerstvou.

  • Andrea Petránová | 7. 7. 2006 10:28

    Ahoj může mi prosím někdo poradit jak se dělají ty sušená rajčata? Dík moc Andrea

  • Jana | 25. 1. 2006 14:39

    Vynikající;-)

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 10:09

    Je to opravdu moc dobré, rychlé a osvěžující, ale používám pouze čerstvou bazalku, kterou mozzarelu a rajčata prokládám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Caprese Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Zdravě i chutně Ze sýra Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Mozzarella Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

59
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
45
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
32
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
28
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
27
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino poháry
Cappuccino poháry
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
Caprese ala Míša
Caprese ala Míša
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
  • Recepty.cz
  • Caprese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact