• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čapátí
Napište svůj komentář k receptu

Čapátí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čapátí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hrubá mouka
    • 200
      ml voda
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Dáme mouku do misky a po malých dávkách přidáváme vodu. Hnětením vytvoříme těsto. Okrajem sklenice rozdělíme těsto na jakési bochánky, které válečkem rozválíme na tenké kulaté placičky o průměru asi 10 cm. Smažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje.
2
Pro exotičtější chuť lze přidat indické koření (karí).
3
Čapátí se podává jako příloha k masovým pokrmům.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 13. 5. 2016 19:41

    Teď jsem byl měsíc v Indii. Čapati se dělají naprosto bez tuku na suché plotně a většinou z obyč hladké mouky. Průměr mají asi 20cm, ale na tom asi nezáleží.. Pokud se těsto při rozvalování /jen dlaní/ překládá, vznikne placka která má po upečení charakter našeho listového těsta a říkají tomu paroti, ty už se mohou péct na mírně mastné plotně.. Pak tam mají roti tad... Každopádně k tomu šíleně pálivému indickému jídlu je to osvěžující, hladící.. ;-)

  • Petr | 13. 5. 2016 19:33

    Je to trochu jinak. Paroti je skládané těsto a na pohled pak vypadá trochu jako listové těsto. Dělají to překládáním těsta při rozvalování dlaní.. Čapati dělají i z obyčejné hladké mouky.. Kdyby se tady dalo dát video, tak dám orig z indie ze státu Kerala.. ;-)

  • milan hornak | 3. 11. 2006 21:22

    pracoval jsem v indické kuchyni čapati jsou ze speciální mouky která neobsahuje žádný tuk ´těsto se míchá jen s vodou a pečou se na sucho, když již téměř hotové podlijeme trochou oleje tak se nafouknou ale již se tyto placky jmenují roti.Také se mohou uděělat v tandori peci to je vlastně to házení do ohně ale ve skutečnosti se nalepí na stěnu a jsou to Paratha

  • Anonym | 28. 10. 2006 14:13

    Ještě mi paní Bednářová řekněte,jak je mám v normální české domácnosti házet do ohně?

  • Jana | 28. 10. 2006 13:35

    Souhlasím s Yvetou,můj zeť placky vždycky smažil na troše oleje,stačí jen vymastit pánev.Jen je dělal mnohem větší než 10cm.Byly skvělé.Zkoušela jsem různé recepty,s přidáním vajíčka nebo trochy mléka,nebo i s malým množstvím prášku do pečiva,ale nejlepší jsou jen z mouky,vody a malého množství oleje.Na 1kg mouky stačí půl deci.Je dobré těsto vymíchat a nechat 1-2 h stát,těsto zvláční a mnohem lépe se zpracovává.Upečené placky mají hnědé puchýřky,skládáme je do čisté utěrky a ještě se mi nestalo,že by byly tvrdé.Z kila mouky jich upeču 11-12.

  • Iva Bednarova | 24. 10. 2006 17:55

    jo pecou se na cucho,a jeste se pak hazi do ohne aby se nafokly

  • Yveta | 24. 10. 2006 04:18

    Moje kamaradka je Indka a ja mam od ni recept na capati a take mi rikala, ze mam dat trosku oleje na panev a smazit. Take jsem si zprvu myslela, ze tyto placky se smazi nasucho. Vyzkousela jsem to, ale s hroznym vysledkem. To kari koreni tam nedavam, indicka jidla obsahuji kari koreni dost, ale kdo chce muze jej tam dat. Ja tyto placky mohu i jenom tak, jak chleba, tudiz to kari koreni tam zkusim dat. A se za kysanym mlekem nebo kefirem to bude mnamka. Dekuji moc za inspiraci.

  • markeet | 23. 10. 2006 13:40

    vzdycky jsem mela za to, ze prave capati se pecou na plotne nebo panvi nasucho.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Houbový guláš
Houbový guláš
23
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Čapátí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact