• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g candát - filety (případně siven, pstruh)
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva
    • 1
      stroužek česnek rozetřený
    • snítka tymiánu
    • máslo - kousek (olej)
  • Dále:
    • 300
      g brambory oloupané
    • 200
      g brokolice
    • sůl
    • máslo plátek

Postup přípravy receptu

1
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku pohromadě při tepelné úpravě, aby se nerozpadla na plátky.
2
Filety osušíme, mírně pokapeme citronovou šťávou (kdo nechce, nemusí), osolíme, opepříme, potřeme jemně rozetřeným česnekem (stačí jeden stroužek) a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou rybu necháme půlhodinky odpočinout, pak zprudka osmažíme na pánvi s troškou másla nebo oleje z obou stran, nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce dosmažíme.
3
Oloupané brambory vaříme téměř doměkka. Pár minut před koncem vaření přidáme růžičky brokolice a dovaříme doměkka, aby brokolice zůstala na skus. Scedíme, přidáme silnější plátek másla a rozšťoucháme.
4
Šťouchané brambory s brokolicí podáváme s filety candáta.
5
Pro ty, kdo neradi brokolici: nahradit ji můžeme růžičkami květáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Candát s chřestem

Candát s chřestem

Candát v papilotě

Candát v papilotě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Candát Česnek Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

50
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
47
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Domácí lučina
Domácí lučina
21
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s fenyklem a…
Candát s asijským pestem
Candát s asijským pestem
Candát s chřestem
Candát s chřestem
Candát v papilotě
Candát v papilotě
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni plněné tvarohem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cannelloni s boloňskou omáčkou a…
  • Recepty.cz
  • Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact