• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Candát na ruský způsob

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Candát na ruský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g candát (Očištěný)
    • 100
      g máslo
    • 50
      g cibule
    • bobkový list
    • pepř celý
    • 2,50
      dl bílé víno
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce kaviár
    • 5
      dl smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem

Grilovaný candát na rajčatech

Grilovaný candát na rajčatech

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger | 2. 5. 2009 13:49

    zkuste udělat candáta s domácí holandskou omáčkou..je to znamenité..Váš Zdeněk :-)

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 18:00

    Ladka, ďakujem za vysvetlenie. Zubáča samozrejme poznám. Vôbec by ma nenapadlo, že po česky je candát. ďakujem.

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:48

    Zapomněla jsem na důležitou věc,vy totiž tu rybu určitě znáte pod názvem zubáč,že je to ono?:-))Trochu jsem přehlédla malinký jazykový rozdíl.Laďka

  • ladislava staffenová | 22. 6. 2008 13:44

    Candát je dravá sladkovodní ryba se štikovitě protáhlým tělem. Dává přednost vyhřátým vodám a živí se především plevelnými rybami, přičemž si nekonkuruje se štikou. Ceněnou pochoutkou ve vyšší cenové relaci je maso dravého candáta. K dostání především ve specializovaných restauracích. Na pultech obchodů se objevuje jen velmi zřídka. Průměrná váha ryb je mezi 1,5 - 2,5 kg. Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek. Nejchutnější je pečený. To je opsáno z http://slovník vareni.cz a nemáte zač se omlouvat,NIKDO NA SVĚTĚ NEVÍ VŠECHNO A HLUPÁK JE TEN,KDO SE NEZEPTÁ,ALE DĚLÁ TRAPNĚ CHYTRÉHO:-))).Myslím,že každý z nás se rád něco dozví.Ladka

  • Klára Keselyova | 22. 6. 2008 13:36

    Možno budem teraz vypadať ako začiatočník, aj keď som dávno-dávno v dôchodku, môže mi niekto povedať, čo je to "candát"? Ďakujem a prajem krásnu nedeľu.

  • marcela kucharova | 22. 6. 2008 12:13

    Je velice dobrý, doufám, že bude chutnat také mé rodině.

  • Sorrow | 25. 3. 2008 09:52

    dobry recept, doufám že mi projde u závěrečných kuchařských zkoušek, dik moc

  • Marcelka | 7. 9. 2007 11:04

    Tento recept nemá chybu, děkuji za tip!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Candát
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Candát Cibule Citron Hladká mouka Kaviár Máslo Pepř celý Rajský protlak Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

21
Krémová polévka s fazolkami a koprem
Krémová polévka s…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
13
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Candát na ruský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact