• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čalamáda z cukety
Napište svůj komentář k receptu

Čalamáda z cukety

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čalamáda z cukety
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa
    • 250
      g cibule
    • 250
      g mrkev
    • 0,50
      kg paprika
    • 2
      česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl ocet
    • 100
      g cukr
    • 50
      g sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistíme a oloupeme, z cukety odstraníme vnitřek a s mrkví ji nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme na jemno a papriky na nudličky. Přidáme olej, ocet, cukr, sůl, utřený česnek a podle chuti mletý pepř. Potom necháme asi 1 hod. odležet, naplníme do malých skleniček a sterilujeme 25 min. při 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kata | 26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Kata | 26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Anina | 2. 9. 2012 18:49

    Recept jsem udělala a je skvělý.

  • Anonym | 3. 8. 2007 17:23

    Tak to u nás se tahle čalamáda sní vždycky a dělá jí i spousta známých, co jinak cuketu nejedí. Ale každému samozřejmě chutnat nemusí.

  • Marie L. | 3. 8. 2007 14:38

    Nemělo by, vždyť je tam ocet a ještě to sterilujete. Dělala jsem něco podobného a vydrželo to dlouho, akorát, že to nikdo moc nechtěl, holt zelí je zelí. Tak jsem to pak používala do guláše a pod maso nebo na pizzu.

  • Jitka Klusová | 3. 8. 2007 14:32

    Nebude, děláme ji tak doma už několik let a vždycky vydržela až do další úrody. Pokud se ovšem nesnědla dřív:-).

  • Jana Pátková | 3. 8. 2007 11:56

    Nebude zelenina kvasit, já jsem vždy napřed podusila, ale tento recept vypadá jednodušeji, zkusím to, ale bojím - bojím, že mě to zkvasí.Nevím, poradte.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Cukr Mrkev Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

25
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
15
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
14
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj dýňový kompot s…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Čalamáda z cukety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact