• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • ČALAMÁDA s houbami
Napište svůj komentář k receptu

ČALAMÁDA s houbami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
ČALAMÁDA s houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí čerstvé
    • červená paprika čerstvá
    • čerstvé houby malé hlavičky nebo větší kusy
    • deko steril nebo kořeněný nálev
    • 0,50
      l ocet

Postup přípravy receptu

1
Množství použitých surovin záleží na naší fantazii - jak chceme mít čalamádu barevnou.
2
Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo nudličky (použít můžeme různě barevnou). Čerstvé houby očistíme a krátce povaříme v hrnci s vodou. Scedíme a v cedníku propláchneme převařenou vodou. Zelí, papriku i houby dáme do větší mísy, promícháme a naplníme sklenice.
3
Z Deka (Naka...) vody a octa si připravíme nálev, nebo si uděláme svůj osvědčený, který nejraději používáme a naplněné sklenice jím zalijeme. Sklenice pevně uzavřeme a dáme sterilovat na 10 minut při 90-ti stupních. Pokud chceme mít čalamádu jemnější,dáme do každé sklenice před uzavřením ještě lžičku oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena | 19. 7. 2016 13:10

    Lák si dělám leta letoucí podle návodu na deku, jen navíc do sklenic s okurkami přidávám po dvou kuličkách nocého koření a naopak do čalamád cedím pryč semínka. Zelí paprika a houby je dobrá kombinace, taky dělám. Někdy přidám i paprikové rohy pro šmrnc. Olej přidávám také, necelou lžíci a rozdíl je znát docela dost nebo nám tedy tak chutnají.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ze zeleniny Salát Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Čerstvé houby Červená paprika Deko steril Ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

16
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Těstoviny alla Norma
Těstoviny alla Norma
12
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
11
Celer z trouby
Celer z trouby

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Čalamáda
Čalamáda
Čalamáda II.
Čalamáda II.
Čalamáda na špagety
Čalamáda na špagety
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čebureky
Čebureky
Čebureky II.
Čebureky II.
  • Recepty.cz
  • ČALAMÁDA s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact