• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • ČALAMÁDA s houbami
Napište svůj komentář k receptu

ČALAMÁDA s houbami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
ČALAMÁDA s houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí čerstvé
    • červená paprika čerstvá
    • čerstvé houby malé hlavičky nebo větší kusy
    • deko steril nebo kořeněný nálev
    • 0,50
      l ocet

Postup přípravy receptu

1
Množství použitých surovin záleží na naší fantazii - jak chceme mít čalamádu barevnou.
2
Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo nudličky (použít můžeme různě barevnou). Čerstvé houby očistíme a krátce povaříme v hrnci s vodou. Scedíme a v cedníku propláchneme převařenou vodou. Zelí, papriku i houby dáme do větší mísy, promícháme a naplníme sklenice.
3
Z Deka (Naka...) vody a octa si připravíme nálev, nebo si uděláme svůj osvědčený, který nejraději používáme a naplněné sklenice jím zalijeme. Sklenice pevně uzavřeme a dáme sterilovat na 10 minut při 90-ti stupních. Pokud chceme mít čalamádu jemnější,dáme do každé sklenice před uzavřením ještě lžičku oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena | 19. 7. 2016 13:10

    Lák si dělám leta letoucí podle návodu na deku, jen navíc do sklenic s okurkami přidávám po dvou kuličkách nocého koření a naopak do čalamád cedím pryč semínka. Zelí paprika a houby je dobrá kombinace, taky dělám. Někdy přidám i paprikové rohy pro šmrnc. Olej přidávám také, necelou lžíci a rozdíl je znát docela dost nebo nám tedy tak chutnají.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ze zeleniny Salát Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Čerstvé houby Červená paprika Deko steril Ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

40
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
17
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na…
14
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
13
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Čalamáda
Čalamáda
Čalamáda II.
Čalamáda II.
Čalamáda na špagety
Čalamáda na špagety
Čatní z červených blum
Čatní z červených blum
Čebureky
Čebureky
Čebureky II.
Čebureky II.
  • Recepty.cz
  • ČALAMÁDA s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact