• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
Napište svůj komentář k receptu

Bystřický vdolec

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bystřický vdolec
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g polohrubá mouka výběrová (můžete kombinovat i s celozrnnou špaldovou)
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 150
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 42
      g droždí (1 kostička)
    • 50
      g cukr krupice
    • 150
      g tuk
    • 200
      g povidla
    • rozinky
    • hnědý rum
    • badyán mletý
    • 1
      špetka sůl
    • vanilkový cukr
  • Tvarohová náplň:
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • vanilkový pudink
  • Drobenka:
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 40
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít.
2
Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené máslo, špetku soli a kvásek a vypracujte těsto, které rozválejte na silnější plát. Na těsto nastrouhejte stoprocentní tuk a přeložte na třetiny. Rozválejte a opět těsto přeložte a rozválejte. Výsledný plát by měl být silný asi 5 až 8 mm. Těsto pak nakrájejte na čtverečky.
3
Rozinky namočte den předem do rumu. Tvaroh smíchejte s pudinkem, rozinkami a cukrem. Dochuťte vanilkou a citronovou kůrou.
4
Z tvarohu utvořte kuličku a položte ji do středu těsta a pečlivě zabalte. Povidla promíchejte s mletým badyánem, uprostřed koláčku udělejte důlek a dejte do něj povidla.
5
Vdolec, který je větší než klasický vdoleček, nakonec potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou.
6
Pečte asi 20 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Z mouky/obilovin Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hnědý rum Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozinky Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

59
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
30
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
24
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anděl mezi zdravotníky 2025: Bujaré finále v Náchodě! Hvězdní hosté i divoká zábava

Anděl mezi zdravotníky 2025: Bujaré finále v Náchodě! Hvězdní hosté i divoká zábava

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bystřická kyselica
Bystřická kyselica
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové…
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact