• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
Napište svůj komentář k receptu

Bystřický vdolec

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bystřický vdolec
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g polohrubá mouka výběrová (můžete kombinovat i s celozrnnou špaldovou)
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 150
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 42
      g droždí (1 kostička)
    • 50
      g cukr krupice
    • 150
      g tuk
    • 200
      g povidla
    • rozinky
    • hnědý rum
    • badyán mletý
    • 1
      špetka sůl
    • vanilkový cukr
  • Tvarohová náplň:
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • vanilkový pudink
  • Drobenka:
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 40
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít.
2
Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené máslo, špetku soli a kvásek a vypracujte těsto, které rozválejte na silnější plát. Na těsto nastrouhejte stoprocentní tuk a přeložte na třetiny. Rozválejte a opět těsto přeložte a rozválejte. Výsledný plát by měl být silný asi 5 až 8 mm. Těsto pak nakrájejte na čtverečky.
3
Rozinky namočte den předem do rumu. Tvaroh smíchejte s pudinkem, rozinkami a cukrem. Dochuťte vanilkou a citronovou kůrou.
4
Z tvarohu utvořte kuličku a položte ji do středu těsta a pečlivě zabalte. Povidla promíchejte s mletým badyánem, uprostřed koláčku udělejte důlek a dejte do něj povidla.
5
Vdolec, který je větší než klasický vdoleček, nakonec potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou.
6
Pečte asi 20 minut při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Z mouky/obilovin Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hnědý rum Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Rozinky Smetana ke šlehání Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

369
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
290
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
69
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
64
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
53
Mleté maso s řapíkatým celerem
Mleté maso s řapíkatým…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bystřická kyselica
Bystřická kyselica
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové…
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
Caesar salát
  • Recepty.cz
  • Bystřický vdolec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact