• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks rajský protlak
    • 0,33
      ks bílé víno - suché
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • rozmarýn
    • šalvěj
    • bobkový list
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Do velké mísy nalijeme víno, přidáme protlak, 3 stroužky česneku (rozkrájené na půlky), bylinky a bobkový list, lehce promícháme na marinádu.
2
Králíka očistíme, naporcujeme a vložíme porce do mísy s marinádou, zatížíme talířkem a necháme odležet do druhého dne.
3
Druhý den porce vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme. Marinádu přecedíme do kastrolu a necháme ji mírně vařit. Na pánvi rozehřejeme olej ve kterém osmažíme zbytek česneku pokrájeného na plátky, vyjmeme (uschováme, pokud chceme na dozdobení), pak osmažíme porce králíka (zvolna, alespoň 10 minut), které pak vkládáme do kastrolu s marinádou a povaříme ještě 5-15 minut, dle velikosti porcí.
4
Porce králíka vyjmeme z kastrolu na talíře, přelijeme marinádou a ozdobíme osmaženým česnekem (není nutné).
5
Jako přílohu podáváme vařené brambory, knedlík nebo bramborovou kaši.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Churros (čti "čuros")

Churros (čti "čuros")

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 29. 11. 2014 17:19

    Naprosto předčil moje očekávání.Králík byl bez chybičky a všichni si na něm smlsli. <:-)

  • Cviklová | 11. 6. 2011 18:45

    Výborná úprava králičího masa, doporučuji vyzkoušet. Já jsem sice vařila o něco dýl a omáčku trochu přisladila, přidala sušená rajčátka v oleji nakládaná, ale recept samotný mi byl velkou inspirací, děkuji mnohokrát :-) .

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 11:24

    :-\ :-D To je fakt. Dík ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 4. 11. 2010 10:42

    ..toho králíka porcuješ na menší části tak,aby se dal co nejpohodlněji osmažit ZVOLNA ze všech stran a neměla jsi strach,že zůstane nedodělaný ;-) .Pochopitelně maso vyzkoušíš(zdali je měkké),možná nějakou minutku přidáš,ale to záleží na kusu(králíkovi)... .To máš jako s hovězím ;-) ,nikdy nevíš co to bylo za bejka ;-) :-))

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 07:59

    Je treba to maso dusit az je mekke.

  • Jarka O. | 4. 11. 2010 07:14

    Recept se mi líbí. Jen se zeptám: Jirko, tomu masu stačí 15 minut tepelné úpravy? Zdá se mi to málo :-\

  • jeannie249 | 4. 11. 2010 06:57

    Je to bezva. Znam to z Malty a stale jsem ten recept hledala. Nedostali jsme se od stolu!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Králík Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
28
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na…
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
20
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový guláš se slaninou
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový chléb (DUKAN)
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový králík na žampionech
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Bylinkový kuskus se semínky granátového jablka
Bylinkový kuskus se semínky granátového…
  • Recepty.cz
  • Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact