• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Napište svůj komentář k receptu

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • kuřecí stehna , čtvrtky, paličky... pro 3 osoby
    • vývar nebo voda na podlití
    • medvědí česnek sušený nebo tymián

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí díly osolíme (můžeme o trochu více než běžně) a ochutíme buď tymiánem nebo medvědím česnekem. Naskládáme je do pekáčku nebo zapékací mísy, do které jsme dali pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a medvědí česnek nebo tymián. Já dávám medvědí česnek k hlívě (cca jednu lžíci) a tymiánem sypu maso, ale záleží na chuti každého, jakou kombinaci zvolí nebo zda zůstane pouze u jedné chuti.

RADA: Na co si dát pozor při přípravě masa

2
Před vložením do předehřáté trouby na 190 stupňů podlijeme trochou vývaru, na každý díl masa položíme kousek másla, pekáč zaklopíme a pečeme cca 35 minut, dle velikostí porcí. pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem dle potřeby.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
4
Stejným způsobem můžeme upéct i naporcovaného králíka, kdy dobu pečení pod poklicí prodloužíme na cca 60 minut.
5
Pokud chceme více houbového sosu (například k rýži), můžeme zahustit troškou domácí hotové jíšky, kdy přilijeme i trochu vývaru a provaříme, případně dle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Špenátové balíčky

Špenátové balíčky

Bylinkový olej

Bylinkový olej

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Valinová | 10. 11. 2016 13:16

    Výborný oběd. Určitě můžu doporučit.

  • eledhwen | 1. 5. 2016 09:02

    Výborné, přidávali jsme si! :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hlíva ústřičná Kuřecí stehna Máslo Medvědí česnek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové knedlíky z hrnečku
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kotlety na houbách
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
  • Recepty.cz
  • Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact