• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková kachní prsa

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • snítka tymiánu nebo rozmarýnu
    • sůl
    • pepř mletý nejlépe hrubě mletý, může být i barevný

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do mřížky, prsa dostatečně opepříme a posypeme lístečky tymiánu. Takto připravená prsa necháme půl hodinky až hodinu proležet (nedáváme je do chladna). Poté je jen velmi jemně osolíme a dáme smažit do rozpálené pánve BEZ tuku, nejprve kůží dolů a až po úplném osmažení otočíme a osmažíme i z druhé strany dozlatova. Smažíme cca 5-7 minut z každé strany.
2
Kůže je velmi tučná, takže tuk budeme mít potřebu spíš odebírat (neodebíráme) než potřebovat nějaký navíc. Během smažení si rozpálíme troubu na 220 a poté, až budeme mít prsa osmažená, vyndáme je z pánve na talíř (kastrol), polijeme lžící tuku z prsou, osolíme a dáme je do trouby, kterou po vložení masa vypneme a prsa necháme na cca deset minut v teplé troubě dojít (nepřesušit!).
3
Pokud máme prsa menší nebo máme radši maso méně propečené, tento krok s troubou vynecháme. Po vyndání masa z trouby (pozor na horký talíř!) necháme ještě cca 3-4 minuty odpočinout. Ta prsa, která jsme nevkládali do trouby, je lepší při odpočívání zakrýt alobalem. Prsa pak pokrájíme na plátky (medailonky), které naaranžujeme na talíř k příloze a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková prsa v šunce

Bylinková prsa v šunce

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renáta | 4. 3. 2017 13:03

    Vynikající!Tady není co dodat.

  • Katerina Forchtnerova | 6. 10. 2016 20:13

    4 ingredience a tak vynikajici maso! Expedovala jsem se stouchanymi bramborami a neskutecne jsme si debuzirovali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní prsa Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

137
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
100
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
90
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
29
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
29
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Bylinková krkovice na houbách …
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na černém pivu
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact