• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
Napište svůj komentář k receptu

Bujabéza z tresky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bujabéza z tresky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg treska mražená
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks rajče
    • 1,20
      l voda
    • pomerančová kůra
    • 25
      g bouquet garni
    • 1
      špetka saturejka
    • 1
      špetka fenykl
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl
    • 750
      g brambory
    • 1
      špetka šafrán
    • 300
      g toastový chléb (žemle)
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rozmražená treska (filé) se nakrájí na rovnoměrné kostky (5x5 cm). Ve vhodné nádobě se na oleji zpění nadrobno nakrájená cibule, pór (jen bílá část), přidají se oloupané, jadřinců zbavené, na kousky nakrájené rajče a zalije se vodou. Přidá sa rozetřený česnek, kousek dobře omyté pomarančové kůry, saturejka, fenykl, celý pepř, bouquet garni, osolí se a prudce se nechá zavařit. Když voda začne vařit, přidají se na hrubší plátky nakrájané brambory, šafrán a nechá sa vařit. Asi po 10 minutách se přidá nakrájená treska a nechá se vařit ještě 10 minut. (Důležité je, aby vaření probíhalo na silném ohni.) Uvařené maso a brambory se vyndají a uchovají v teple. Vývar se přecedí do čisté nádoby. Na plátky nakrájený toastový chléb se vloží do trouby vysušit a před podáváním se potře česnekem.
2
Při podávaní se vývar servíruje v míse, na talíř se dá porce tresky, obložená brambory a každý si vezme připravený toast. Tuto polévku je vhodné připravovat a podávat pro větší společnost.
3
Vhodná příloha: omáčka ailloli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z tresky

Karbanátky z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka z tresky

Rybí polévka z tresky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:29

    Pepa má pravdu, bujabéza sa robí z vicerých druhov rýb, čím viac druhov, tým lepšie.

  • Pepa Aknert | 8. 6. 2006 17:51

    Jo, jakž takž je dodržen klasický recept, ale nesedí to základní: Velké možství a pestrost ryb (nejlépe sladkovodní i mořské). Takže tohle je polévka z tresky, ale k bujabéze to má moc daleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Polévky Rybí Oběd Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Brambory Česnek Cibule Fenykl Pepř celý Pomerančová kůra Pórek Rajče Rostlinný olej Šafrán Saturejka Sůl Toastový chléb Treska Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Jáhlové knedlíky s…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
9
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact