• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bujabéza z Francie
Napište svůj komentář k receptu

Bujabéza z Francie

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bujabéza z Francie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rybí maso -z tresky,mořského úhoře... (různé druhy)
    • 200
      g krevety -vyloupané
    • 200
      g mušle -slávky,vyloupané
    • 2
      ks rybí hlavy
    • 3
      ks rajčata oloupaná
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička bazalka -sušená
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      špetka šafrán -mletý
    • pomerančová kůra -kousek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme. Na oleji zesklovatíme drobně pokrájené šalotky a zbylý česnek, přidáme papriku, bazalku, šafrán, nakrájená rajčata, protlak, petželku a pomerančovou kůru, osolíme a vše chvilku podusíme. Přilijeme rybí vývar a za občasného míchání povaříme 10 minut. Pak přidáme nakrájené rybí maso, povaříme pod pokličkou 5 minut, přidáme slávky a krevety a povaříme ještě 4 minuty. Na závěr vyjmeme pomerančovou kůru, přidáme maso z rybích hlav a dle potřeby dosolíme.
2
* Bujabéza je velmi vydatná, zdravá a hustá polévka. Podávat jí můžeme s opečenými tousty, bagetkou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Bujabéza z tresky

Bujabéza z tresky

Špenátová roláda (Francie)

Špenátová roláda (Francie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslav | 2. 7. 2015 20:59

    Tady je o tom zajímavý článek... :) http://www.gastromagazin.cz/o-jidle/bouillabaissa-neboli-bujabeza-polevka-opredena-legendami/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Polévky Rybí Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Bobkový list Česnek Cibule Krevety Mletá sladká paprika Mušle Olivový olej Petrželka Pomerančová kůra Rajčata oloupaná Rajský protlak Rybí hlavy Rybí maso Šafrán Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Kaldoun

Kaldoun

Výborný losos

Výborný losos

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

89
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Slaný závin s vinnou klobásou
Slaný závin s vinnou…
15
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r.…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Bujabéza z Francie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact