• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta volské oko
Napište svůj komentář k receptu

Buchta volské oko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta volské oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce celá
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • mléko
    • 0,50
      l vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
  • Na dozdobení
    • 1
      sklenice meruňkový kompot
  • Želatina
    • šťáva z kompotu meruňěk
    • 1
      balíček bílá želatina
    • 2
      lžíce cukr 1-2

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 15 minut. Upečený korpus dáme vychladit.
2
Uvařený pudink vychladíme, smícháme se zakysanou smetanou a na buchtu uděláme touto směsí kola, pomocí cukr. sáčku. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 10-15 min. dopéct.
3
Na vychlazenou buchtu naskládáme do středu bílých kol meruňky a celou buchtu polejeme želatinou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

Volské topinky

Volské topinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabriela Vošická | 16. 4. 2008 15:04

    Zkusila jsem upéct v úterý,piškot se povedl dobře, ale puding se smetanou, nechtěl ztuhnout,takže jsem buchtu potřela místo dělání kol.Vzala jsem do práce a během hodinky zmizel.Moc dobrý.

  • Hana Rožníčková | 15. 2. 2007 09:07

    Se 1/4 litrem želatiny se dá polít celý plech, jen bude slabá vrstvička. Takže spíš záleží, kolik kdo chce mít želatiny.

  • marie chocholová | 14. 2. 2007 20:40

    To určitě nestačí-ze 1/4l želatina na velký plech je málo!Z1/2l možná!!! A i to se mi zdá ještě málo.

  • Zdeňka | 14. 2. 2007 19:16

    Recept se mi líbí,ale zdá se mi na velký plech málo krému i želatiny.1/4 litrem to nemůže jít polít celé.

  • englicka | 14. 2. 2007 15:46

    super,už vím co budu péci o víkendu:o)))díky za super tip.....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Cukr Hladká mouka Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Šťáva z kompotu Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
20
Gulášová polévka v chlebu
Gulášová polévka v chlebu
19
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Buchta volské oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact