• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta se zapečenými jablky
Napište svůj komentář k receptu

Buchta se zapečenými jablky

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta se zapečenými jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 8
      ks jablka oloupaná, nakrájenán a silnější měsíčky
    • 1
      lžička skořice 1-2
    • 50
      g máslo
    • hnědý rum na zakapání jablek
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Drobenka
    • 70
      g tuk
    • 60
      g čokoláda na vaření nahrubo nastrouhaná
    • polohrubá mouka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Připravená pokrájená jablka naskládáme do pekáčku, okořeníme skořicí, polijeme je rozehřátým máslem a pokapeme rumem a vložíme do vyhřáté trouby, kde je zprudka asi 5 minut pečeme na 200 °C. Pak je necháme vychladnout.
2
Suroviny na těsto zamícháme dohromady, vymícháme do hladkého těsta. Vychladlá jablka rozrovnáme na vymazaný, vysypaný plech, na ně nalijeme těsto a nasypeme drobenku, pečeme asi 30-40 minut při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme (horkovzduch).
3
Někdy na jablka nasypu rozinky přes noc naložené v rumu nebo dvě hrsti opražených ořechů nasekaných nahrubo nebo k jablkům přidávám švestky. Jsou to obměny, které přináší trochu práce navíc, ale jsou fajn.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami

Kuřecí maso na houbách se zapečenými…

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 10. 3. 2008 17:15

    Jablka jsou opravdu dole.Tenhle 'styl' pochází z kuchařky z Ruska.Těsto je obyčejnější,ale je chutné a rychle udělané.Ale křehké či drobivé není,tedy aspoň mě se vždycky vyvede nadýchaná struktura těsta,která se nesype.Tak nevím.Jablka by neměla být moc měkká,proto jsou v troubě jen krátce(ale ono to závisí i na jejich druhu,teď mě to trklo!Tuhle buchtu peču ze zimní odrůdy,ta je tvrdší).Pokud máte jablíčka měkčí,pak je tedy nezapékejte,ale v míse zakapejte rumem,citron.šťávou,přisypte k nim trochu skořice a cukru,přidejte pár hřebíčků a nechte 1-2 hodiny uležet v ledničce.Jablka samozřejmě nemusíte za každou cenu dávat do spodu.Dělejte to tak,jak to vyhovuje vám!:-)

  • Hela - | 10. 3. 2008 16:14

    Tak u tohoto receptu jsem taky trochu v rozpacích. Má to být asi něco na způsob koláče Tatin, ten se ale převrací. Velmi podobné, zde již uvedené recepty Převrácený koláč od babičky nebo Jablková roláda mají také daný způsob servírování. Tady asi autorka počítá s tím, že těsto pod jablka nateče, což u rozdušených jablek, i když jsou na kousky není asi tak jednoznačné. Vzhledem k tomu, že těsto je to to nejobyčejnější (mimochodem stejné jako u skoro poloviny zde uveřejněných receptů na řezy a koláče - vždy se liší jen tím, co se na ně dá) a to dost křehké a drobivé, nedovedu si představit, že by to mělo být ještě odspodu mokré.

  • Jitka Macháčková | 10. 3. 2008 15:18

    Tedy jestli se mohu zeptat, kde je u této buchty vrch a kde spodek, když jsou z jedné strany jablka a z druhé žmolenka - nevěděla bych, jak ji servírovat. Jinak to vypadá naprosto skvěle - jablka asi trochu zkaramelizují....Mňam..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Jablka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
25
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
23
Houbový guláš
Houbový guláš
20
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Buchta se zapečenými jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact