• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta s děsně dobrou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s děsně dobrou polevou

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s děsně dobrou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 350
      g polohrubá mouka
    • jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      vejce
    • 0,50
      l kefír
    • 2
      dl rostlinný olej
  • poleva
    • cukr krupice
    • 100
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Sypké ingredience na buchtu smícháme dohromady v míse, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme, vytvoříme řídké těsto, které nalijeme do vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (podle druhu trouby a vlastních zkušeností).
2
Mezitím si připravíme polevu: do rozehřátého másla přidáme všechny ostatní přísady a lehce prošleháme.
3
Po upečení ještě horkou buchtu v pekáči polijeme polevou a necháme vychladnout. Na tomto koláči je nejdůležitější poleva. Lze ji použít na jakékoli perníky či buchty. Koláč je pak krásně vláčný a s použitím pískového cukru se vytvoří na povrchu koláče lesklá krusta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát pro dobrou náladu

Salát pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Želvička | 11. 2. 2012 09:24

    Buchta je výborná, dávám za 1. Jen jsem ubrala trochu cukru, do buchty jsem dala 200 g a přidala jsem vlašské ořechy (příště dám i rozinky) a do polevy jsem dala 150 g cukru a přidala jsem víc rumu, 3 lžíce.

  • Marie Svobodová | 20. 11. 2009 19:54

    Cukru jsem podstatně ubrala do těsta 180gr na polevu 150 gr, rumu dala víc a buchta skutečně neudělala ostudu svému názvu, moc dobré

  • Lucie | 3. 8. 2007 10:00

    Dělám podobnou polevu, jen do ní místo vody dávám mléko a přidávám lzičku kukuřičného nebo bramborového škrobu - lépe pak drží na buchtě. Na polevu sypu kokos nebo strouhané vlašské ořechy. Chutná celé rodině!

  • Andora | 26. 10. 2006 15:33

    Vypadá to dobře, jen toho cukru (přes půl kila v jedný buchtě) oj,oj, zkusím alespoň tu polevu

  • Anonym | 25. 10. 2006 08:48

    Chtěla bych potvrdit, že je opravdu moc dobrá.

  • Lenka Piskova | 28. 8. 2006 09:09

    Tuhle polevu dělávám taky, jen dávám míň cukru (200g) a přídávám trochu víc rumu :o) můžu potvrdit, že je fakt skvělá!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Kakao Kefír Máslo Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Zapečené filé

Zapečené filé

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Veganský perník

Veganský perník

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Madlenky
Madlenky
32
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
30
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
29
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
20
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Buchta s děsně dobrou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact