• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta přátelství/Židovská buchta
Napište svůj komentář k receptu

Buchta přátelství/Židovská buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta přátelství/Židovská buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.den
    • 2
      hrnek voda vlažná
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžíce droždí
    • 2
      lžička cukr
  • 5. a 10.den
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
  • 10.den
    • 2
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžička skořice
    • 1,50
      lžička bi-soda
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 1
      hrnek jablka nebo mrkev nebo rozinky, atd.

Postup přípravy receptu

1
Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny 1x denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1 a 1/2 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1 a 1/2) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1 a 1/2 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek nebo.... Peče se jako normální buchta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Silvie | 7. 3. 2011 09:54

    je to pro paní Jindru Sedlákovou

  • Silvie | 7. 3. 2011 09:53

    dobrý den,takže vy uděláte pouze to co je tu napsané?do žádného těsta a ani na žádný těsto čekat nebudete?Děkuji Silvie

  • Anonym | 8. 10. 2007 10:07

    Tady máte nějakou ispiraci...ha ha ha ha ha ha ...David

  • Ivana Přikrylová | 2. 1. 2007 15:53

    Je to vlastně obdoba "Vatikánského chleba štěstí"

  • Jindra Sedláková | 1. 1. 2007 17:48

    Je to výborné! Tenhle recept už obíhal před pár lety, ale nikde se mi nepodařilo dozvědět složení surovin, pokud mě někdo nepodaruje 1 hrnkem směsi a nebo pokud nechci koláč přátelství péci každý 10. den. Tak to zase po létech zkusím. V mém receptu akorát není soda a vanilková esence, jsou tam zase ořechy, ale to už je asi na každém, co si přidá.

  • marketa englicka | 1. 1. 2007 14:10

    Paní Jaroslavo budu vám věřit a dám se dnes dotoho:o))dám vědět jestli se povedla

  • Jaroslava Oumarová | 31. 12. 2006 17:52

    Makéto, směs pochopitelně uchováváte v ledničce. Vždy jen přidáte indredienci a po zamíchání vrátíte do chladna. Nebojte se, je fakt dobrá ;o)

  • marketa englicka | 31. 12. 2006 14:03

    vypadá to lákavě ale bude po deseti dnech vůbec k jídlu???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Mléko Rostlinný olej Skořice Vanilková esence Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
19
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
19
Mrkvový dort Pedro
Mrkvový dort Pedro

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Buchta přátelství/Židovská buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact