• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bůček na pivu - pikantní
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na pivu - pikantní

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g cibule
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek cca
    • pepř mletý
    • chilli mleté, případně pálivá paprika
    • 1
      kg vepřový bůček
    • jíška nebo hladká mouka
    • 1
      ks pivo - černé 10°

Postup přípravy receptu

1
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

2
Na dno pekáčku nasypeme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přilijeme cca 1,5 - 2 dl piva. Na to poskládáme plátky bůčku, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Během pečení občas otočíme a podlijeme. Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopékáme dozlatova, za občasného podlití a přelití výpekem. Nakonec maso vyndáme stranou, výpek trochu naředíme pivem či vývarem (vodou), zahustíme malým množstvím jíšky či mouky rozmíchané ve vodě, provaříme.

RADA: Jak snadno oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo s chlebem a vychlazeným pivem jako jednoduché teplé pohoštění při posezení s rodinou a přáteli, kdy stačí dát pekáč do středu stolu s nakrájeným chlebem a rozdat jen talířky a příbory.

RADA: Jak na kynutý houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček v sáčku

Bůček v sáčku

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní marináda na grilování

Pivní marináda na grilování

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka Fousková | 19. 5. 2016 08:15

    Zapoměla jsem ještě napsat, že jsem dala stejné pivo jako na obrázku v návodu, desetistupňové tmavé krušovické.

  • Hanka Fousková | 19. 5. 2016 08:13

    Bylo to senzační pečené maso <3 , úplně se pod vidličkou rozpadalo. Jen jsem ho nepekla na plátky, ale na větší kostky a nedala jsem chilli, aby jsme maso mohli jíst všichni :-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Jíška Pepř mletý Pivo - černé Sůl Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Americká pizza

Americká pizza

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

28
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
28
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
22
Obalovaná česneková křidélka
Obalovaná česneková…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Rytmusova Jasmina překvapila: Oddělené dovolené! Všechno byla jedna velká lež!

Rytmusova Jasmina překvapila: Oddělené dovolené! Všechno byla jedna velká lež!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho vydrží jako…
Bůček na čínský způsob
Bůček na čínský způsob
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině II.
Bůček na zelenině II.
  • Recepty.cz
  • Bůček na pivu - pikantní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact