• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na čínský způsob

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na čínský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g vepřový bůček
  • Směs
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce víno
    • 1,50
      dl voda
    • cukr
    • sůl
    • chilli papričky kousek (nebo koření)

Postup přípravy receptu

1
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud máme papričku, nakrájíme ji na drobno). Do směsi vložíme maso a na mírném ohni vaříme 15 minut.
2
Potom přidáme vejce, plamen snížíme na minimum a za občasného otočení vajec vaříme pomalu ještě 30 minut, dokud z omáčky nezůstane polovina.
3
Podáváme s rýží (na 1 porci dávame k masu 1 vejce).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Čínský salát II.

Čínský salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linkee | 12. 2. 2012 10:22

    Vážně jsem si pochutnal ...:-)

  • ann | 21. 3. 2011 17:29

    ty jsi fuj! :-!

  • Olga . | 6. 5. 2010 15:16

    Číňané by použili žluté víno. U nás lze nahradit Sherry, nebo portským (v tom případě ubrat cukru). Nic nepokazíte bílým. V tomto případě ani červeným (barví dotmava) protože použitá sojovka to stejně obarví :-)

  • catalina leon | 5. 5. 2010 18:14

    Omlouvam se jestli je to blba otazka, ale ja moc receptu neumim, je to bile vino nebo cervene? dekuji!

  • Jana Pátková | 27. 2. 2009 13:07

    miso, nechutná ? To nevadí, uvaří někdo jiný, ale fuj ? ? To napíše snad jen někdo "fujavý"? !takže příště, není dobré ? mám jinou vychytávku?, nebo např. nám doma nechutná ,?! Jak říká Jiří - stačí fantazie a troška myšlení v hlavě miso!!! Nepatří to přímo k receptu zde, ale nejde číst bez komentáře - miso !

  • recepty 73 | 27. 2. 2009 12:25

    Naše maminka nás vždy hubovala,když jsme na jídlo říkali fuj,naše sousedka říkala svým dětem-Hitlera na vás!(to se mi teda nelíbilo),děda-hrom,aby vám do té pusy uhodil!A já říkám-člověk nesmí být levý,i z jídla,které nám moc nejede se dají udělat divy.Stačí trocha fantazie.Jiří

  • marie | 8. 3. 2008 15:44

    fuj

  • Saša | 7. 2. 2008 20:32

    Tak jsem vyzkoušela uvařit tento recept a neměl chybu.Výborné.

  • misa | 28. 1. 2008 13:51

    tak sem to dneska udelala a je to hnusny...neco tak odporneho sem v zivote nejedla..fuj

  • Jaroslav Kusy | 31. 10. 2007 12:36

    Superr moc dobrý

  • Jana Nováková | 8. 9. 2007 14:22

    Je to dobrota :-) I v ptáčkách vyříte vejce dlouho, tak nevím proč se divíte.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:36

    Nestačí, tie vajcia nasiaknu chuťou omáčky a mäsa, keď ich dáte len nakoniec, nebudú mať tú chuť.

  • Ivana Přikrylová | 24. 1. 2007 18:56

    Proč se mají vejce vařit těch 30 minut, nestačí tam ta uvařená vejce dát až nakonec?

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:07

    Lenka, vajíčka vložíte vcelku, reže si ich každý až na tanieri. Občas ich obracajte. Čo sa týka tekutiny, variť treba na veľmi slabom plameni, len "tiahnuť", nie prudko variť. Tekutina by sa vám mala zredukovať ( teda zmenšiť na polovicu). Ak by presda len ste videli, že je tej tekutiny málo, podlejte trošičkou vriacej vody, ale aspoň 15 min pred dokončením, aby sa to malo času opäť redukovať a získať tú chuť.

  • Lenka | 24. 1. 2007 12:28

    Mám dva dotazy: tekutiny jsou cca 2 dl a vaří se to 45 min. Nebude nutné dolévat aspoň trochu vodu? A ta vejce se prohřívají vcelku?Děkuji, vypadá to zajímavě.

  • Věra Novotná | 24. 1. 2007 10:59

    Úplně jsem na tento recept zapomněla. Před lety nám moc chutnal. Vvzpomínámsi, že jsem přidala i kousek plecka. Děkuji za připomenutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Cukr Sojová omáčka Sůl Vejce Vepřový bůček Víno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

256
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
146
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
103
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
89
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
76
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Kaira Hrachovcová šokovala: Přišla o vlasy!  Podivná slova jako vysvětlení

Kaira Hrachovcová šokovala: Přišla o vlasy! Podivná slova jako vysvětlení

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Bublanina s rybízem
Bublanina s rybízem
Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho vydrží jako…
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact