• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bublanina bleskovka
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina bleskovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina bleskovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g majonéza
    • 12
      lžíce cukr 6-12,podle kyselosti ovoce
    • 12
      lžíce polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Šleháme vejce s cukrem a majonézou, pak přidáme mouku s práškem. Pekáček vyložíme papírem, vlijeme těsto a poklademe ovocem. Pokud je ovoce mokré, lehce ho obalíme v mouce (rybíz v cukru) než ho dáme do těsta, aby nekleslo ke dnu. Pečeme v mírně předehřáté troubě -horkovzduch na 150 °C asi 20 minut. Když zrůžoví, špejlí zkusíme, jestli je propečená. Necháme vychladnout a vyklopíme.
2
Do těsta kupuji většinou majolku v malé vaničce nebo v sáčku (Poličanka), protože je to balení po 100 g. A vůbec nevadí, že je trochu ochucená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lljhnc | 15. 12. 2011 16:37

    bOcXIp <a href="http://tpsawkkmeenn.com/">tpsawkkmeenn</a>, [url=http://hgrxpjyurmpc.com/]hgrxpjyurmpc[/url], [link=http://pkleqkubmrff.com/]pkleqkubmrff[/link], http://hyhvrxietiww.com/

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 6. 2011 13:27

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 6. 2011 21:50

    ...moučníky :-[

  • Hela - | 10. 6. 2007 09:16

    Pro Zuzanku: ano, majonéza má velmi široké využití, dělám z ní buchty, koláče... Pokud chcete zkusit opravdovou delikatesu s majonézou, zkuste můj recept Lahůdkový losos s majonézou. Je to moc dobré a jak já říkám - recept pro obě ruce levé

  • Simča Sládková | 5. 6. 2007 13:09

    Zuzano, fakt, normální majonéza (tedy bez příchutí či okurek :o))) ) jako do salátů. Neboť co je to majonéza? Žloutky + tuk + trošinky soli a případně citrónu (či octa). To vše hoooodně dobře ušlehané. Tedy nic, co by nemohlo být v koláči či bábovce. Já dělám z majonézy leccos pečeného a fakt je to dobré !!!!

  • Zuzana | 4. 6. 2007 15:26

    Ahojky prosim vas pekne to ozaj jako majonezu co ide aj do salatov? ja sa divim, nikdy som to nepocula, ale vyskusamdiky

  • Anna | 31. 5. 2007 06:39

    Určitě vyzkouším,protože těsta s přidáním majonézy mám ráda. Jsou vláčná a pokud se ihned nesní,tak vydrží:-). Peču i "majonézové" kynuté buchty.

  • Hela - | 29. 5. 2007 15:10

    Pekáček je asi 20x30 a po upečení je bublanina asi 5-6 cm vysoká.

  • Jiťa | 29. 5. 2007 12:14

    Helo, jak velký pekáček používáš?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Majonéza Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Klasické lečo
Klasické lečo
41
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Bublanina bleskovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact