• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brynzové pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Brynzové pirohy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brynzové pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sádlo
    • sůl
    • 1,50
      dl voda
  • Náplň
    • 3
      ks brambory
    • 250
      g bryndza

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vejce, sádla, soli a vody vymícháme hladké těsto. Desku pomoučíme, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme ho na tenoučký plát asi tak 2-3 mm. Sklenicí nebo formičkou (existují na pirohy speciální z umělé hmoty) vykrajujeme kolečka, které naplníme náplní a okraje slepíme. Vaříme v osolené vodě, asi 5 minut od té doby, co vyplavou na povrch. Podáváme se slaninkou nebo máslem a kyselou smetanou.
2
Náplň: brambory uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, rozmačkáme a smícháme s brynzou. Můžeme přidat i pažitku. Z uvedeného množství vyjde asi 30 ks pirohů. My je děláváme z trojnásobné dávky a dáváme zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brynzové halušky

Zapečené brynzové halušky

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Pirohy se špenátem a sýrem feta

Pirohy se špenátem a sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 1. 2009 10:22

    Pani Milena, nie je to môj recept, ale urobené pirohy rozložte na tanier a dajte zmraziť surové. Potom ich dajte dio sáčku a späť do mrazáku. Pri varení pirohy vhadzujete do vriacej vody zmrazené a rýchlo opäť privediete k varu.

  • Milena Sibliková | 17. 1. 2009 09:38

    Omlouvám se za hrubku.M.

  • Milena Sibliková | 17. 1. 2009 09:35

    Dobrý den,chtěla bych vědět, zda dáváte pirohy do mrazáku sirové nebo uvařené. Děkuji M.

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 13:56

    Zdenka, tak tie pirohy z kysnutého cesta sú už medzi receptami:))) Ladenka bola dnes veľmi šikovná, ďakujeme :)))

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 08:17

    Zdenka, recept na pirohy z kysnutého cesta som teraz vložila, aby bol aj pre ostatných. Chvíľočku počkajte, pani Kovářová ho tam čochvíľa vloží.

  • Zdenda | 28. 3. 2008 06:37

    Ahoj lidicky.Nevite nebo neslyseli jste nekdo o pirohach z kynuteho testa kam se pridava drozdi?Jsou to pirohy varene a moc chutne ,jen nemuzu nalezt recept :( diky.

  • Anonym | 24. 11. 2007 19:04

    come

  • Izabel | 20. 6. 2007 11:58

    Našla som cesto v časopise kde sa udáva ešte 1kg brambor, a potom cvšetky zvyšné potrebné veci podľa tohto receptu. Robila som aj tieto pirohy, ale tie zo zemiakového cesta mali lepší omnoho lepší ohlas.Boli krásne jemné až sa rozplývali.

  • Gita Dohnalová | 6. 10. 2006 13:58

    Do cesta na pirohy dávam tiež varené zemiaky, nie len do plnky. Cesto je jemnějšie.

  • Petr | 6. 10. 2006 10:23

    Moje matka dávala do náplně do rozmačkaných brambor tvaroh a osmaženou cibulku.Pirohy se osmaží na sádle a polejí se smetanou

  • Fajvka | 5. 10. 2006 13:20

    Do náplně dáváme místo pažitky najemno posekanou mátu peprnou. Naučila jsem se to na Slovensku u příbuzných, je to nezvyklá chuť, ale vynikající a zajímavá! Přeji všem dobrou chuť!

  • Mirka G. | 3. 10. 2006 12:58

    Ja do plnky zemiaky + bryndza pridávam ešte posekaný kôpor. Hotové polievam škvarkami aj s masťou a posypem bryndzou.

  • Jana | 3. 10. 2006 11:01

    Jednoduchšia plnka do bryndzových pirohov je urobená kaša z uvarených zemiakov, do ktorej sa pridá bryndza. Hotové pirohy poliať pochúťkovou smotanou a osoliť.

  • anonym | 3. 10. 2006 08:56

    Paní Milado nebyl by přesný recept?

  • Milada Marcalíková | 2. 10. 2006 21:57

    Moje maminka dělá ty nejlepší pirohy. Celé rodině moc chutnají a hlavně už našim dětem. Těsto připravuje z hladké mouky,vejce a vody.Náplň domácí tvaroh s bramborami.Krájí na drobné čtverečky.Po uvaření promastí máslem a cibulkou.Jsou bezva.Budou teď v pátek k obědu.

  • Mária | 20. 10. 2005 13:34

    Ja mám radšej riadne uvarené zemiaky do ktorých pridám na masle opraženú cibuľu,bryndzu peper, soľ,pažítku a trošku mlieka- plnka

  • lena | 9. 10. 2005 13:36

    mozno jednoduchsie ako vykrajovat kolecka je nakrajat cesto na stvorce a tie potom zlepit do tvaru trojuholnika.

  • Mirka.G. | 6. 10. 2005 12:26

    Je to super jedlo, trošku pracné, ale stojí za to. Ja dávam do plnky miesto pažítky kôpor a bryndzou posýpam aj hotové pirohy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

1145
Dýňová tortila
Dýňová tortila
574
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
514
Máslové řízky
Máslové řízky
14
Palačinky (na palačinkovač)
Palačinky (na…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Brynzové pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact