• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bruschetta
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks žemle nebo starší housky
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kostka máslo
    • 1
      lžíce bazalka čerstvá
    • 2
      ks rajčata 1-2
    • 1
      ks paprika
    • 2
      lžíce rajský protlak nebo kečup
    • 8
      ks černé olivy vypeckované
    • 100
      g eidam sýr 45% nebo mozzarela
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olivový olej
    • 1
      ks grapefruitová šťáva
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je nadrobno a přidáme nakrájenou papriku. Přimícháme asi 2 lžíce protlaku nebo kečupu a černé olivy. Přikapeme šťávu asi z půlku grepu, zalijeme olivovým olejem a 2 lžícema medu. Suroviny zamícháme a rozdělíme na opečené a máslem pomazané žemle. Přidáme sýr, osolíme a opepříme. Obložené žemle pečeme chvíli v troubě, dokud se sýr nerozpeče a nezačne roztékat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

Bruschetta - mňamka

Bruschetta - mňamka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 23. 12. 2006 19:17

    To H D: Na tom neco bude:-) Kdyz vidim recept, tak si ho vzdy trosku upravim. Vzdy me napadne neco, jak ho vylepsit, coz neznamena, ze druhemu to pak musi chutnat, i kdyz se mi to nejak zvlast casto nestava. Kazdopadne tu ted jsou dva recepty na bruschettu a kazdy si muze vybrat, co se mu libi vic:-) Ostatne: Vesele Vanoce:-)

  • H D | 22. 12. 2006 20:37

    Patricku, oliv.olej.česnek,sůl a pepř je jen základ původní bruschetty.Ital. kuchyně je od severu-špekové knedlíky se zelím, přes lanýže a těstoviny všeho druhu až po ty sicilské hodně rybí a rajčatové lahůdky.Je to velmi, velmi krajově odlišné a nedá se říci,co je typické a to pravé, opravdové ,např. bruschetta.Zkuste třeba sardelové máslo a rajčátko.Italové vedou velký spor o tiramisu-jaký do toho piškot? Je to asi jako s naší svíčkovou.Každý ji umí nejlépe a je na ni pyšný.A v tom je právě ten půvab kuchtění.Tak vyzkoušejte různé varianty a třeba vymyslíte něco,že italové padnou na záda!:-))))

  • Patrick Schmitt | 22. 12. 2006 12:31

    Za tip s tim pecivem dekuji, nekdy to vyzkousim. I tak jsem o bruschette bez rajcat a bazalky jeste neslysel a uz ted vim, ze by mi nechutnala. Pravda ale je, ze si kazdy muze dat, co mu chutna nejvic. ;-)

  • H D | 16. 12. 2006 11:26

    Na klasickou italskou bruschettu patří opravdu jen česnek,olivový olej,sůl a pepř. Na jihu přidávají drobně pokrájená rajčata a čerstvou posekanou bazalku.Ale jsme v Čechách dejme si tam co nám chutná.Jen mám malý tip:italskému děravému chlebu se nejvíce podobá kořenový chléb-mají celkem běžně.Je to takový zakroucený bochník.Neopečený se moc nedá jíst,je jako houba,ale osmahnutý nasucho je báječný .

  • Patrick Schmitt | 16. 12. 2006 03:40

    Osobne si myslim, ze mnoho ingrdienci tam nema co hledat, ale jak komu chutna... Mne osobne teda chutna Bruschuetta vic podle receptu, ktery jsem sem nedavno pridal sam a myslim, ze se originalu priblizuje taky mnohem vic...

  • Sarka | 8. 6. 2006 12:18

    Uplne skvelej recept! Zkusila jsem to bez oliv, medu, grepfruitove stavy, protlaku a syra alle zato s cervenou cibuli a bylo to moc dobre. Doporucuji vsem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Černé olivy Česnek Eidam sýr Grapefruitová šťáva Máslo Med Olivový olej Paprika Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

53
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Love Island dospěl do finále: Vyhráli Honzi s Patricií!

Love Island dospěl do finále: Vyhráli Honzi s Patricií!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

  • Recepty.cz
  • Bruschetta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact