• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brokolicový fofr koláč
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicový fofr koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicový fofr koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 5
      lžíce mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
  • Náplň
    • 300
      g brokolice
    • 150
      g šunkový salám
    • 2
      dl smetana
    • 100
      g sýr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks pórek
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brokolici rozebereme na malé růžičky a uvařime 5 min. v páře - musí zůstat křupavá. Vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem, vmícháme mouku a kypřící prášek do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. V případě potřeby přilijeme mléko. Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu (mám teflonovou, takže nevymazávám). Těsto přitiskneme i po stranách formy a dno propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme na kostičky nakrájený salám, pórek nakrájený na kolečka a kousky vařené brokolice. Smetanu vyšleháme s vejci, přidáme sůl, pepř a 1/2 sýra. Touto směsí přelijeme náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut. Pak zasypeme zbylým sýrem a ještě cca 10 min. dopečeme.
2
Výborný jak teplý, tak za studena. Možná to vypadá složitě, ale za 1/4 hod. jsem měla koláč v troubě.
3
Upraveno podle časopisu Vlasta
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr koláč

Fofr koláč

Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

Fofr rybízový (višňový) koláč /…

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 15. 3. 2010 19:49

    .ja som to robila v takej nízkej okrúhlej forme na pizzu , ktorá má priemer asi 30cm. Cesto bolo vysoké asi 1cm, ale tej náplne som mala viac, lebo som pridala aj šampiňony a bolo toho dosť.

  • Květa - | 15. 3. 2010 19:12

    Prosím, chci to zítra udělat, na jak velkou formu je toto množství? Moc díky

  • dagmar motlová | 8. 3. 2010 16:18

    i pro ty co jim brokolice nevoní, fakt výborný, dala jsem ještě balkán, gril.koření a bílý pepř a zalila vejci s mlékem místo smetany

  • iva stockingerova | 7. 3. 2010 17:40

    Skvělá dobrota.Dávám velkou 1.

  • Olga Zehnalová | 3. 3. 2010 19:27

    Výbornéééé.To cesto nemá chybu, ja som dala na malé kocky pokrájanú pikantnú klobásku a ešte šampiňony, keďže som mala menej brokolice a bolo to strašne dobré. Určite to budem robievať, chutilo mi to lepšie ako pizza, ale aj tá je dobrá.

  • Terezie Bartusková | 2. 3. 2010 08:42

    Opravdu výborné. Já to pojala trošku co dům dal - nedala jsem pórek, přidala nivu. Určitě to snese dost pepře (já mám ráda výraznější jídla). Příště zkusím s nějakou uzeninou :). Díííky, řadím do repertoáru.

  • Miloslava Odvářková | 18. 1. 2010 17:41

    Tak tedy opravdu mňamka, sice jsem byla v přípravě pomalejší než paní Martina, ale bylo to výborné a oproti očekávání toho bylo hodně! I když - brokolice jsem dala trochu víc, tu koupenou 1/2 kg bez kouska košťálu...

  • Amy - | 11. 5. 2009 19:39

    Ilono, kupte si pomalý hrnec!

  • Ilona Schauerová | 11. 5. 2009 12:10

    Včera jsem to upekla, byla to rychlovka. Vařím si většinou večer předem,aby jsme s malým mohli být ráno venku. Synovi (2,5 roku) jsem to ohřála a sama jsem to měla studené a oboje bylo moc dobré.Výborná rychlovka na oběd i večeři. Dávám za jedna.

  • Olinka | 26. 10. 2007 17:07

    Jejda, mnamky, to byla ale dobrota :))) a dokonce i docela zdravá a lehká.....ideální večeřička

  • Radka | 28. 12. 2006 19:41

    Potřebovala jsem něco rychlého, tak jsem zkusila tenhle recept. A ještě rychleji než upečeno, bylo snědeno. Výborná rychlovka pro nečekané návštěvy.Jo a těsto jsem vzhledem k situaci použila listové.

  • Jana | 12. 9. 2006 09:11

    Hm nečekaně dobré. Návštěva si vyžádala recept.

  • Alča | 12. 8. 2006 10:28

    Jo, zapoměla jsem - udělala jsem z dvojité dávky na plech.

  • Alča | 12. 8. 2006 10:27

    Právě jsem dopekla a teplé je to luxusní. Uvidíme jaké to bude studené - teda pokud něco zůstane.

  • Anonym | 27. 7. 2006 16:24

    Myslím, že květákem také určitě nic nezkazíte.

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 12:02

    Myslíte,že lze brokolici nahradit květákem? Nebo tím tuto lákavou ňamu zkazím.

  • Zuzana Šindlerová | 27. 7. 2006 11:34

    Včera jsem dělala k večeři, první půlku mně zblajzli ještě horkou a druhou půlku studenou dnes k snídani. Přesně jídlo do těchhle horkých dní. Lehké a chutné. Za 1.

  • Alena Beránková | 24. 7. 2006 14:24

    Jejda to bylo opravdu dobré a hrozně rychlé. Dokonce chutnalo i manželovi a ten brokolici moc nemusí.

  • Klára | 12. 7. 2006 21:07

    Už jsem vyzkoušela včera k večeři a bylo to velmi jedlé. Kousek zůstal k snídani a i studené je to vynikající. A příprava opravdu rychlá.

  • Klára | 11. 7. 2006 15:36

    Ukládám a vyzkouším - vypadá to velmi jedle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Měkký tvaroh Mléko Pepř mletý Pórek Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana Sůl Šunkový salám Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Hummus II.

Hummus II.

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
17
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Brokolicový fofr koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact