• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brokolicový fofr koláč
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicový fofr koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicový fofr koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 5
      lžíce mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
  • Náplň
    • 300
      g brokolice
    • 150
      g šunkový salám
    • 2
      dl smetana
    • 100
      g sýr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks pórek
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brokolici rozebereme na malé růžičky a uvařime 5 min. v páře - musí zůstat křupavá. Vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem, vmícháme mouku a kypřící prášek do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. V případě potřeby přilijeme mléko. Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu (mám teflonovou, takže nevymazávám). Těsto přitiskneme i po stranách formy a dno propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme na kostičky nakrájený salám, pórek nakrájený na kolečka a kousky vařené brokolice. Smetanu vyšleháme s vejci, přidáme sůl, pepř a 1/2 sýra. Touto směsí přelijeme náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut. Pak zasypeme zbylým sýrem a ještě cca 10 min. dopečeme.
2
Výborný jak teplý, tak za studena. Možná to vypadá složitě, ale za 1/4 hod. jsem měla koláč v troubě.
3
Upraveno podle časopisu Vlasta
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr koláč

Fofr koláč

Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

Fofr rybízový (višňový) koláč /…

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 15. 3. 2010 19:49

    .ja som to robila v takej nízkej okrúhlej forme na pizzu , ktorá má priemer asi 30cm. Cesto bolo vysoké asi 1cm, ale tej náplne som mala viac, lebo som pridala aj šampiňony a bolo toho dosť.

  • Květa - | 15. 3. 2010 19:12

    Prosím, chci to zítra udělat, na jak velkou formu je toto množství? Moc díky

  • dagmar motlová | 8. 3. 2010 16:18

    i pro ty co jim brokolice nevoní, fakt výborný, dala jsem ještě balkán, gril.koření a bílý pepř a zalila vejci s mlékem místo smetany

  • iva stockingerova | 7. 3. 2010 17:40

    Skvělá dobrota.Dávám velkou 1.

  • Olga Zehnalová | 3. 3. 2010 19:27

    Výbornéééé.To cesto nemá chybu, ja som dala na malé kocky pokrájanú pikantnú klobásku a ešte šampiňony, keďže som mala menej brokolice a bolo to strašne dobré. Určite to budem robievať, chutilo mi to lepšie ako pizza, ale aj tá je dobrá.

  • Terezie Bartusková | 2. 3. 2010 08:42

    Opravdu výborné. Já to pojala trošku co dům dal - nedala jsem pórek, přidala nivu. Určitě to snese dost pepře (já mám ráda výraznější jídla). Příště zkusím s nějakou uzeninou :). Díííky, řadím do repertoáru.

  • Miloslava Odvářková | 18. 1. 2010 17:41

    Tak tedy opravdu mňamka, sice jsem byla v přípravě pomalejší než paní Martina, ale bylo to výborné a oproti očekávání toho bylo hodně! I když - brokolice jsem dala trochu víc, tu koupenou 1/2 kg bez kouska košťálu...

  • Amy - | 11. 5. 2009 19:39

    Ilono, kupte si pomalý hrnec!

  • Ilona Schauerová | 11. 5. 2009 12:10

    Včera jsem to upekla, byla to rychlovka. Vařím si většinou večer předem,aby jsme s malým mohli být ráno venku. Synovi (2,5 roku) jsem to ohřála a sama jsem to měla studené a oboje bylo moc dobré.Výborná rychlovka na oběd i večeři. Dávám za jedna.

  • Olinka | 26. 10. 2007 17:07

    Jejda, mnamky, to byla ale dobrota :))) a dokonce i docela zdravá a lehká.....ideální večeřička

  • Radka | 28. 12. 2006 19:41

    Potřebovala jsem něco rychlého, tak jsem zkusila tenhle recept. A ještě rychleji než upečeno, bylo snědeno. Výborná rychlovka pro nečekané návštěvy.Jo a těsto jsem vzhledem k situaci použila listové.

  • Jana | 12. 9. 2006 09:11

    Hm nečekaně dobré. Návštěva si vyžádala recept.

  • Alča | 12. 8. 2006 10:28

    Jo, zapoměla jsem - udělala jsem z dvojité dávky na plech.

  • Alča | 12. 8. 2006 10:27

    Právě jsem dopekla a teplé je to luxusní. Uvidíme jaké to bude studené - teda pokud něco zůstane.

  • Anonym | 27. 7. 2006 16:24

    Myslím, že květákem také určitě nic nezkazíte.

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 12:02

    Myslíte,že lze brokolici nahradit květákem? Nebo tím tuto lákavou ňamu zkazím.

  • Zuzana Šindlerová | 27. 7. 2006 11:34

    Včera jsem dělala k večeři, první půlku mně zblajzli ještě horkou a druhou půlku studenou dnes k snídani. Přesně jídlo do těchhle horkých dní. Lehké a chutné. Za 1.

  • Alena Beránková | 24. 7. 2006 14:24

    Jejda to bylo opravdu dobré a hrozně rychlé. Dokonce chutnalo i manželovi a ten brokolici moc nemusí.

  • Klára | 12. 7. 2006 21:07

    Už jsem vyzkoušela včera k večeři a bylo to velmi jedlé. Kousek zůstal k snídani a i studené je to vynikající. A příprava opravdu rychlá.

  • Klára | 11. 7. 2006 15:36

    Ukládám a vyzkouším - vypadá to velmi jedle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Měkký tvaroh Mléko Pepř mletý Pórek Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana Sůl Šunkový salám Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Dobré špízy

Dobré špízy

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

49
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
13
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Rizoto s vepřovým masem
Rizoto s vepřovým masem

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Brokolicový fofr koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact