• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brokolicová nádivka
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicová nádivka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 78
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      ks cibule Velká pokrájená a osmažená dozlatova
    • 0,50
      ks červená paprika Pokrájená na kostičky
    • máslo Na vymazání pekáčku
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek Velké posekané
    • 2
      ks vejce
    • 2,50
      dl mléko
    • 6
      ks rohlík 5 - 6 starších
    • pepř mletý
    • 200
      g anglická slanina (Uzený bůček)
    • 1
      ks brokolice (1/2 kg)
    • 200
      g uzeniny (Špekáček, kabanos, gothaj...)
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo pokrájíme a přidáme k rohlíkům spolu s paprikou, cibulí, rozšlehaným vejcem. Uzeninu a anglickou slaninu pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme, ke konci smažení přidáme posekaný česnek, ještě chvilku smažíme a pak přidáme ke směsi, kterou promícháme, dochutíme pepřem a solí-dle chuti, přendáme do pekáčku a dáme přikryté do předehřáté trouby tak na 20 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Potom odkryjeme, doděláme vrchní kůrčičku, tj. asi dalších 20 minut pečení. Podáváme s bramborem, ale my jí máme nejraději se zeleninovým salátem. Výborná je i studená.

RADA: Nádivka 8x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Nádivka s brokolicí (z remosky)

Nádivka s brokolicí (z remosky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila Simonova | 24. 11. 2016 19:41

    Moc dobrá s bramkaší k obědu a k večeři jen samotná s okurkem :-)) <3

  • Zita | 16. 5. 2016 15:25

    Vynikající s pěknou mozaikou, chutnala všem.

  • Věrka | 28. 3. 2016 13:44

    Je výborná :-)

  • Renata | 30. 1. 2016 22:13

    Výborná nádivka, děkuji za recept, který stojí za to :-)) .

  • Šárka Kličková | 2. 4. 2015 19:42

    Je to vynikajici nádivka. Dělala jsem jí s brkaší a pochutnali jsme si %)

  • Simona | 27. 3. 2015 06:08

    Nádivka bez chybičky!!!!!!!! Je pěkně barevná a chutná skvěle ikdyž ž není teplá. Rozhodla jsem se jí udělalat i na velikonoce. Dík za recept. <3

  • Zimová Lucie | 19. 9. 2013 18:10

    Nádivka je móc dobrá, určitě zkuste až vám zbyde pečivo.

  • Laštůvková | 11. 8. 2013 19:51

    Výborná záležitost, děkuji za inspiraci a dobrý recept.

  • tanadas | 19. 3. 2013 14:31

    Je vyborna, jen jsem do ni pridala mlety muskatovy orisek, ktery do nadivky davam pokazde.

  • Radka Venclová | 16. 3. 2013 22:24

    Moc dobrá a taky pěkně barevná :-)

  • MartikK
    MartikK | 18. 8. 2012 14:14

    Už jsem ji připravovala několikrát a je doopravdy výborná. Tentokrát jsem místo uzeniny a slaniny dala uzené maso a místo cibule jarní cibulku jen pokrájenou nesmaženou a opět si všichni pomlaskávali.

  • Vendula | 22. 7. 2012 22:16

    Je výborná, děkuji za ní.

  • Maruška | 7. 4. 2012 16:33

    Vejce jsem dala tři a z bílků dělala sníh, který jsem přidala až naposled. Je moc dobrá. Přemýšlela jsem o tom, že by se brokolice ani nemusela předem vařit, když se upeče.

  • Limberková Kamila | 8. 1. 2012 18:18

    Do nádivky jsem "uklidila" ledasco se doma našlo z masa ;-) , celou papriku s brokolicí, přistrouhla jsem trochu muškátového oříšku. Je vynikající a jestli jíme i očima tak chválím dvojnásobně :-)) .

  • Martina | 8. 12. 2011 07:20

    Padly do ní zbylé párky a kousek salámu, udělala jsem ještě okurkový salátek a <3 <:-) :-*

  • Puf | 7. 9. 2011 12:19

    mnamka <:-)

  • Danuše | 4. 8. 2011 17:19

    Je výborná a pěkně barevná, chutnala i ke svačině a určitě jí budu dělat častěji.

  • Bimbo | 19. 7. 2011 07:08

    dobrůůůtka :-P

  • Jan Zima | 15. 6. 2011 12:54

    Nic složitého a moc dobré.

  • Jana | 27. 5. 2011 09:54

    Nádivka je výborná,právě dojídám včerejší zbyteček od oběda :-P

  • Zuzana | 9. 5. 2011 19:40

    Manžel brokolici skoro nenávidí a nádivku si i přidal ;-) :-D , je fakt výborná!!!

  • Eva1 | 8. 5. 2011 18:16

    Brokolici máme rádi a toto je příjemná změna klasické nádivky. :-) ;-) ;-)

  • Lidka | 25. 4. 2011 16:23

    Byla výborná, pěkně barevná a chutnala i dětem. Použila jsem uzené maso místo uzenin :-)) .

  • Jarka | 18. 4. 2011 08:16

    Nikdy nezklame, proto i letos nebude na Velikonoce chybět ;).

  • Pavla | 18. 3. 2011 09:21

    Na to,abychom jí ochutnali studenou,nám bohužel nezbyla :-( .Moc dobrá :-))

  • Květa | 19. 1. 2011 06:50

    Toto nemělo chybu!Podávala jsem jen s okurkovým salátem,lahůůůdka!!!

  • Benova Lenka | 25. 1. 2010 18:36

    Výborné. Dávam 1

  • Miroslava Severová | 22. 1. 2010 20:04

    Někdy do této nádivky, nebo nákypu jak říkám já, dávám místo uzeniny žampiony. Buď sterilované ve slaném nálevu a nebo normální podusím na cibulce a přidám do směsi.Ochutnejte, to nemá chybu!

  • recepty 73 | 21. 1. 2010 20:05

    Fotku už jsem poslal,tak vydržte do zítra...:)Jiří

  • Dana K. | 21. 1. 2010 19:45

    Tak tohle už na první pohled musí být mňamka. Díky za inspiraci.

  • Pája S | 21. 1. 2010 13:45

    Tak tyhle věci já můžu.Už je v oblíbených.Ty rohlíky to zlehčí.Místo kabanosu a slaniny bych volila uzený bůček.Za jedna, umím si představit tu mńamku.:-)

  • Iveta Janatová | 21. 1. 2010 12:24

    Také znám a děláme bez rohlíků.Jinak stejně.Když se přidá jen mouka mělo by se to malinko déle péct,jinak je to takové mazlavé.

  • recepty 73 | 21. 1. 2010 11:48

    Jj,znám,nám ale chutná víc ten bez mouky a s rohlíky.V podstatě se může přidat-co dům dal:),proto už není potřeba bramborová příloha.

  • Miroslava Severová | 21. 1. 2010 10:21

    Jasný, dělám něco podobného, koukni na brokolicový nákyp, v podstatě skoro stejný jen já navíc dávám strouhaný sýr - cihlu nebo nivu. A máš pravdu nejvíce mi chutná studená.Dávám Ti bodík.

  • recepty 73 | 21. 1. 2010 08:54

    Mirko,fotka bude,ale někde jsem položil kartu z foťáku.....:-( Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche Slané štrůdly a rolády Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brokolice Červená paprika Česnek Cibule Máslo Mléko Olej Pepř mletý Rohlík Sůl Uzeniny Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Limoncello

Limoncello

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

31
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
28
Palačinky
Palačinky
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Brokolicová houbovačka - polévka
Brokolicová houbovačka - polévka
Brokolicová krémová polévka
Brokolicová krémová polévka
Brokolicová krémová polévka II.
Brokolicová krémová polévka II.
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
  • Recepty.cz
  • Brokolicová nádivka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact