• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brokolice (Množství je na vás)
    • 1
      smetana (Asi 200 g)
    • máslo Kousek neslaného (asi 25 g)
    • pepř mletý
    • sůl
    • 350
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Brokolici omyjeme, uvaříme do poloměkka ve slané vodě a ihned po vyjmutí dáme do předem nachystané misky s ledovou vodou. Díky tomu bude brokolice pěkně křupavá. Před podáváním ještě ohřejeme v mikrovlnné troubě.
2
V menším kastrolku zatím rozpustíme kousek másla, na něj rozdrobíme nivu a zalijeme smetanou, jemně opepříme, zahřejeme. Přelijeme přes brokolici. Výborné k bílému vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:23

    Dobré a rychlé jídlo. Omáčku jsem měla málo hustou, ale to závisí od značky smetany. Nicméně doporučuji.

  • Miloslava Odvářková | 18. 6. 2009 22:22

    Opravdu dobré. Sice jsem neměla ty správné ingredience, Nivy jen kousek, ale dodala jsem Eidam,rozpustila v horkém mléce, máslo jsem nepřidávala, přidala bazalku i karí,pepř, brokolici v páře, k tomu těstoviny. Výborné. Ani solit ro nepotřebovalo. Příště použiju Nivu, ale ostatní takto zachovám. Díky!

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 20:17

    Pani Zuzana, samozrejme, môžete použiť akýkoľvek syr s modrou plesňou :)))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:24

    Určitě. se zelenou to bude pikantnější než s Nivou(nebo jí dát méně), s bílou(nevím zda se u vás prodává) to bude jemnější.

  • Frantiska :) | 14. 10. 2008 18:55

    podle me urcite, a z meho pohledu to bude jeste lepsi nez s nivou

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:51

    Ziju v Nemecku, kde niva neexistuje. Myslite, ze misto ni muzu pouzit gorgonzolu?

  • Hana Brejchová | 3. 3. 2008 21:39

    Mužíčkovi to moc chutnalo, přidal si dvakrát. Jen dopuručiju brokolici vařit v páře a nesolit (ani brambory), protože nivová omáčka je sama o sobě dosti slaná. Taky jsem do omáčky společně s Nivou přidala asi 100g nastrouhaného sýra. Recept je skvělá inspirace. Díky a dobrou chuť. Mňam

  • lucka buchova | 3. 3. 2008 18:31

    ahoj kečup mrkev rajče jablka

  • Elí | 6. 12. 2007 15:39

    je to moc mňam mňam recept, já jen rozehřeji půlku nivy a druhou nakrájím jen na kostičky.

  • Inka | 12. 5. 2007 22:23

    Tento recept s úspěchem také připravuji. je to opravdu výborné.

  • Zdena z JM | 22. 2. 2007 09:35

    Nivovou omáčku dělám hodně podobně, ale dietněji.Na pánvičku s nepřilnavým povrchem dám nastrouhanou nivu a když se roztaví,tak ji postupně ředím mlékem až do požadované hustoty. Ušetřím tedy kalorie z másla a smetany.Ochutím ještě bazalkou a sojovou omáčkou.Tato omáčka je výborná také na dušenou růžičkovou kapustu nebo zelené fazolky.

  • Petra | 26. 1. 2007 12:26

    Výborné!!!!Dokonce i přítel, který nemá brokolici zrovna v lásce si pochutnal.....

  • Jitka | 23. 10. 2006 05:35

    Pokud brokolici pripravujete v pare neni treba davat do ledove vody.A pro masozrouty -neni problem pridat k omacce kureci ci jine maso a smichat vse napriklad s testovinami!Fantazii se meze nekladou!Jinak jsem rada,ze vsem se recept zamlouva.

  • Jana.S | 11. 10. 2006 13:39

    Mňamka jednoduchá :)

  • Lucka | 29. 8. 2006 11:01

    Naprosto vynikající nápad, i když do zbytku rodiny ho bohužel nedostanu. Jsou to "masožrouti" a brokolici by prý nahradili masem, pomoooc! Ani kousky šunky v omáčce jim nestačí.

  • Misak | 26. 4. 2006 13:58

    Mnam mnam, nekolik zampionku, kruti sunka na prouzky, kari na barvu a bazalka na ozdobu. Moc dobry!!!

  • Jarka Kebrdlová | 6. 4. 2006 14:54

    Brokolici zásadně nevařím ve vodě, ale pouze v páře. Musí se pak taky dát do studené vody, nebo to vyjde nastejno? A jak dlouho se v té vodě nechá - stačí jen chvilku a hned vytáhnout? Nemám mikrovlnku a nechci ji studenou.

  • Zuzana Šindlerová | 6. 4. 2006 08:12

    Super jednoduché, výborné. Zvládla i má 20letá dcera, která má jinak odpor k vaření. Brokolice je krásně křupavá, omáčka nemá chybu. Díky, za 1!

  • Martin Bendy | 31. 3. 2006 16:57

    Abych řekl pravdu,bloudim už asi hodinu na internetu,abych udelal neco dobreho z brokolice.Nakonec jsem našel tento recept a přijde mi to stou nivou jako dobry napad.Jdu na to-snad to bude dobry.

  • Kačka | 29. 3. 2006 21:37

    Hmm mňam! Myslím, že to zítra udělám :o)

  • Kafenka :-) | 21. 2. 2006 11:29

    Já dávám do té nivové omáčky ještě bazalku a je to taky dobré.. S těstovinami a šunkou na proužky... mňam.

  • Di | 12. 6. 2005 07:13

    Ten nápad s vložením do studené (ani nebyla ledová) je dobrý. Mikrovlnku nemám, tak jsem zeleninu pouze přelila horkou omáčkou. Máslo v omáčce být nemusí. Dělám ji obráceným postupem - ohřeju šlehačku nebo smetanu, nivu v horké tekutině rozpustím a trochu opepřím. Pravda, dávám ji o něco méně a mám dobrý hneček se silným dnem, kde se omáčka nepřipaluje. Kombinace omáčky a brokolice je skvělá i na gnochy - lze přidat kousíčky opečeného kuřete nebo na kuřecí přírodní stejk s brambory - masa můře být méně.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:09

    Anonyme, budes se divit, ale takovy smazeny hermelin je o mnohem tezsi nez smetanova syrova omacka, a s testovinami jak radi pani Lidka muze byt vynikajici, tam neni zapotrebi velke mnozstvi.Navic to bile vino, ktere je soucasti receptu, ta kalorie spali! Vlastni skusenost:-))) Davam 1 s hvezdickou!

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:02

    Tak tohle se mi velie zamlouva, prestoze je tam maslo a smetana, neni tam zbytecne moc koreni. Jdu na trh pro brokolici:-)))

  • jimmbo jimmbo | 7. 6. 2005 14:42

    Naprosto unikátní. Doporučuji všem. Výbornou přílohou jsou bramborové noky. Ale těstoviny taky nejsou k zahození. Jen pro pány doporučuji do omáčky přidat na tenké nudličky nakrájenou nějakou dobroučkou šunčičku.

  • Anonym | 25. 5. 2005 18:50

    No nevimjestli lehka,niva je mastna no maras

  • Lidka Kábrtová | 23. 5. 2005 19:06

    Mňam. doporučuji bropkolici nasekat na kousky, promíchat s těstovinami a celé přelít sýrovou omáčkou. Je to výtečná lehká večeře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Máslo Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Alláhova směs

Alláhova směs

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Citrónová Janina
Citrónová Janina
13
Kuřecí cacciatore
Kuřecí cacciatore

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Brokolice s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact