• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bretaňské fazole
Napište svůj komentář k receptu

Bretaňské fazole

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 174
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bretaňské fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g fazole
    • 25
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 15
      g hladká mouka
    • 0,25
      kostka masox
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • petržel
    • 1,50
      lžíce rajský protlak nebo 2,5 lžic kečupu

Postup přípravy receptu

1
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme.
2
Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"

Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a…

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Červené fazole s kuřecím masem

Červené fazole s kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Michalisková | 4. 5. 2015 19:49

    Moc dobré, jen jsem dala pohankovou mouku a trochu sojové omáčky a okurel :-)

  • Tomáš | 9. 4. 2015 11:18

    ...to tedy vůbec nebyl bezvýznamný komentář :( právě naopak...patří tam nejlépe na kostky rajčata a demiglace

  • Eliska | 10. 3. 2015 16:10

    recept je skvělý, místo kecupu jsem dala přetlak od marks& spencer a bylo to super

  • Rosťa | 3. 3. 2015 14:37

    Dobrý recept pro ty , kteří si nechtějí kazit fazole uzeninou . Bez masoxu a s rajským protlakem je také moc dobrý . :-\

  • zdena | 27. 1. 2015 10:46

    Neni zavadny,jen spatne jsem to zmackla.Omlouvam se

  • Zdenina | 26. 1. 2015 12:01

    Velmi dobrý recept.Vařím ho už po kolikáté a pokaždé se po něm jen zapráší... :-D :-)

  • Jana | 13. 11. 2014 12:27

    Vynikající a jednoduchý recept, dnes vyzkoušeno a chutnalo... díky za inspiraci :-*

  • Jana203 | 18. 10. 2014 11:32

    To jste mohla jit hledat hned i bez tohoto bezvyznamneho komentare...

  • janina | 9. 9. 2014 19:54

    masox a kečup? aha. tak to půjdu hledat raději jiný recept...

  • Macek | 12. 6. 2014 11:49

    Ach jo, zase ten odpornej masox. Sracka!!!

  • Libuš Šafářová69 | 28. 5. 2014 13:25

    Prostě delykates..mocynki my to chutylo ....bil to doslova mňamozný mazec :*** :-D :-P <3 (PS jsem křesťan O:-) )

  • Lenka21 | 3. 12. 2013 12:51

    rychle, dobre a snadne :-)

  • rprenosilova | 16. 9. 2013 22:00

    snadný a dobrý

  • Jitka | 31. 5. 2013 10:35

    Můžete použít jakékoliv fazole, já dělám bretaňské fazole alespoň ze tří druhů fazolí ( např. hnědé, bílé, strakaté, černé, červéné...), i lépe to pak vypadá na talíři :-[

  • irena | 14. 9. 2012 18:29

    davam do nich uzene,ktere uvarim ,a vte vode varim fazole,muze byt i klobasa. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • Terkač | 2. 5. 2012 19:00

    Je možné místo bílých použít červené?

  • Pája | 21. 9. 2011 13:02

    Dnes jsem k obědu uvařila tyto fazolky fakt výborné moc jsme si pochutnali. :-)

  • Mášenka M | 21. 7. 2011 15:03

    Byla to výborná večeře, s cibulí jsem osmažila i kousek uzeniny, aby byl spokojený i můj muž.

  • pippiva
    pippiva | 21. 5. 2011 13:42

    Dobrutka, bile fazole sice nebyly po ruce, ale to snad nebude na zavade. 8-)

  • Monika Pokorná | 16. 8. 2010 11:07

    Jedním slovem BALADA.U mě to byl momentální nápad, takže jsem použila sterilizivané fazole a místo sádla kombinaci oleje a másla(normální fazole ani sádlo nevedu), ale myslím, že jsem tomu v žádném případě neublížila.Nakonec jsem byla ráda, mám dva malé rarášky, takže jsem ocenila, že to bylo hned hotové a musím říct, že je to opravdu skvělé.Já k tomu budu muset manželovi taky připéct klobásu, ale já jsem to s chutí zblajzla jen tak s chlebíkem a jsem zasycená a spokojená.Takže s klobásou nebo bez přeji všem doborou chuť!

  • Jana Macurova | 22. 6. 2010 16:38

    Výborné, přidali jsme pikantní klobásku a zaměnili sádlo za olej, více česneku a bylinek.

  • venyss venyss | 31. 1. 2010 16:20

    Vše jsem dělala dle receptu, jen trošku od oka :-). Chci moc pochválit, protože i manžel (zarytý odpůrce luštěnin) si přidával a ještě by chtěl znova a znova a to jsem tedy opravdu nečekala, zvlášť když ani kolem masa to neprošlo (což zase ocenili děti :-), takže zasloužená 1!!!!

  • Petr | 12. 1. 2008 18:44

    Čtu si recepty. chtěl bych upozornit Evu, že olivový olej není dietnější. Možná zdravější, než sójový. Nechci rozebírat zda lisovaný za studena apod. Stejně zdravý, ale daleko levnější je olej slunečnicový!Olivový olej je i přes svoji specifickou chuť, podle mne vhodný do zeleninových salátů. Cena kvalitního " OLIVE OIL EXTRA VIRGIN" přesahuje 150 Kč za litr. Přeji všem dobrou chuť.

  • Eva ráda vaří | 26. 3. 2007 14:00

    Výborné, jako ostatně všecko fazolové :)Akorát jsem udělala dietnější variantu - cibuli na troše olivového oleje a bez mouky, rajský protlak je dost hustý a stačí jen odhadnout množství vývaru z fazolí a přidat ho tolik, aby s protlakem udělal tak akorát hustou omáčku.

  • vita | 4. 2. 2007 12:25

    mňamkai bez uzenin;)

  • Jooky | 10. 11. 2006 09:45

    Trošku mě vadí ty řeči ohledně masa, tak bych jen chtěl dodat, že když si uvědomíte jakou část každodenního jídla tvoří přiloha a jakou maso, tak jasně vidíte, že člověk jakožto všežravec jí toho masa beztak moc málo. Takže nevěřte těm připitomělým článkům ohledně zdravé bezmasé výživy nebo zkončíte jako několik mých znamých vegetariánů, kteří se teď léčí z nejrůznějších duševních chorob, protože jim zřejmě nedostatek živočišných bílkovin vlezl na mozek. Mimochodem, fazole byly výborné, dal jsem si k nim sázená vajíčka.

  • Jana | 24. 3. 2006 18:54

    Já přidávám víc česneku a na malé kousky nakrájenou mrkev,je to hezké i na pohled.My kečup máme moc rádi,a tak dávám protlak a kečup půl na půl asi 5 lžic.Cibuli nepřidávám vůbec.S chlebem,nejlépe celozrnným,je to moc dobré.

  • Alena | 28. 2. 2006 12:59

    Recept jsem vyzkoušela, bylo to velmi dobré.

  • František Charvát | 13. 1. 2006 10:07

    Upravuji si recept na moravský styl,přidávám kyselou okurky a trochu hořčice a worchestru. Maso múže být i bůček, zejména mám rád kůži z bůčku.Bez masa to jde také,ale je to jako v té židovské anekdotě o nápisu v synagoze:"Kdokolv sem vejde s hlavou nepokrytou, je to totéž jakoby smilnil." Připsáno:" Zkoušel jsem to, ale nebylo to ono"K otázce požívání masa mám ten názor,že člověk je od přírody všežravec a zříkání se masa mu asi neprospívá.Je však nutno mít na pamětí, že praotec Janeček se pořádně naběhal, než ulovil jelena a nebylo to každý den.Je mi 70 let, masa jsem se nikdy nezříkal a pajšl mám OK

  • Helena | 5. 1. 2006 16:03

    Pani Terezko,ja jsem se vas nechtela nijak dotknout,ten komentar jsem psala pod dojmem toho vysetrni(pred dvema dny)Mam masozravou rodinu,nasilim ji 2x za tyden ryby,ostatni dny maso a to 2x denne.nektera bezmasa jidla povazuji za predkrm a toto snedli jako hlavni jidlo.Kazdy by se mel cas od casu presvedcit o svem zdravotnim stavu.Cerveneho masa jime nadbytek.Zajimave je,ze v Anglii za valky,kdyz meli maso,tuk a cukr na listky byla populace zdravejsi a til lide kteri v teto dobe vyrustali jsou dele produktivni a dozivaji se vyzsiho veku.

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 09:37

    Milá Helenko, ja som to tam nenapísala preto, aby som kritizovala recept, len som chcela doplniť, ako vyzerá bretónska fazuľa. Ešte k tomu mäsu, mimo detí by všetci nemali jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Nielen po 45 roku. Ani deti by nemali jesť mäso denne. A receptov je na bezmäsité jedlá dosť, len u nás sa málo varia. A nemusia byť to len jedlá sladké.

  • Helena | 5. 1. 2006 07:21

    Kdybych mohla hlasovat 3x,tak bych dala 3 jednicky.Me nejde o to,aby to bylo presne po Bretansku,vzdyt nasi predkove zili jinak a nemeli dnesni znalosti z dietologie.V pripade,ze pouzijeme fazole z konzervy,tak je to velmi rychle a dobre.Mladi at si do toho pridaji maso,ale po 45 roce uz by clovek jist maso jen 2xza tyden..Kde najit toli k bezmasych receptu,aby navic nebyli sladke a toto je dobre i bez masa.Dostali jsme novy pristroj na vysetrni krve,vyzkouseli jsme ho na sobe a skutecne mame uz toxicky nadbytek zeleza .A to konzumujeme vetsinou bile maso.

  • Hana | 26. 12. 2005 10:38

    Recept je rychlý a výborný. K cibuce jsem přidala nakrájený špekáček a na hotové jídlo lžíci zakysané smetany. Moc dobré.

  • Zuzana Bugárová | 11. 10. 2005 09:16

    Nieje to zlé, ale kedže ja nemusím pretlak, tak mne to chutilo viac bez pretlaku ako s nim, ale inak fajn

  • Jan | 21. 8. 2005 09:49

    Váš recept je dobrý, ale pozor cibule musí jen zesklovatět, nebo potom je hodně cítit smaženou cibulkou a dobré je tam dát jakoukoli na kostičky nakrájenou uzeninu (osmaženou).

  • Zuzana Bugárová | 6. 7. 2005 20:45

    Su vyborne, ale pre mna ako neobdivovatela pretlaku tam byt vobec nemusi, alebo iba malicko, ale inak fajn.

  • Simča Sládková | 3. 7. 2005 12:27

    Nemusí být ani uzené maso, pro chudé Čechy je ideální varianta, kdy se farole vaří ve vodě s uzenými žebírky. Koupím jich tak 1 - 1 a 1/2 kila a po uvaření z nich maso oberu a nakrájím najemno (ony to jsou vesměs takový malý kousíčky) a ty vmíchám do hotové fazole. Nemá to chybu!!!S.

  • Terézia Jarčušková | 29. 6. 2005 14:58

    Váš recept je určite dobrý, ale originál bretónska fazuľa ( tak ako ju varia Francúzi v Bretónsku ) obsahuje údené mäso. Až nájdem recept, nápíšem ho.

  • sabrina | 16. 3. 2005 10:20

    tak skvely fazole jsem jeste nikdy nejedla. rychly na upravu a opravdu znamenity. a to musim rici ze ja lusteniny nerada jim. dekuji autorovi ze tento recept.

  • barbora | 13. 2. 2005 17:54

    ja som ho ešte nejedla ale vidiet ze je to dobrota a urcite to skusim

  • Marcela Vrabcová | 31. 1. 2005 16:51

    Mnam. Delala jsem je k veceri a mela jsem velky uspech. I moje kamaradka z Ciny byla moc nadsena z toho, jak je to dobre a jednoduche.

  • Lenka Maliskova | 28. 1. 2005 12:39

    Na tenhle recept nedam dopustit je to vazne vyborne.Kdo ma rad ve vsem maso, je taky vyborne fozole povarit s klobasou (hlohovecka:-) - je jemne pikantni a doda to celemu jidlu jeste vetsi smrnc.)

  • Zuzana Galatíková | 14. 1. 2005 13:16

    Vyzkoušela jsem recept, ale s fazolemi s konzervy. Potom pozor na sůl. A když se posypou strouhaným sýrem, tak hezky voní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Fazole
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Masox Pepř mletý Petržel Rajský protlak Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Trdelníky

Trdelníky

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

45
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
34
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
Brazilská marináda
Brazilská marináda
Bretaňský fazolový salát
Bretaňský fazolový salát
Bretonský koláč - Quatre quart
Bretonský koláč - Quatre quart
Briošková roláda s masem a sýrem
Briošková roláda s masem a sýrem
  • Recepty.cz
  • Bretaňské fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact