• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Bratislavské rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bratislavské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      kostka droždí rozmíchaná v trošce sladkého mléka
    • 1
      ks maková náplň
    • 1
      ks ořechová náplň
    • 2
      ks žloutek na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo se žloutky, přidáme nevykynutý kvásek a nakonec mouku. Těsto na vále dobře vypracujeme, hned bez kynutí a uděláme 2 dlouhé válečky, které rozdělíme na 60 kousků. Zformujeme z nich kuličky, vložíme na plech, zlehka přikryjeme fólií a nakonec vložíme do chladna.
2
Ráno každou kuličku válečkem rozválíme na kolečko, naplníme ořechovou nebo makovou náplní (kterou zformujeme jako šišku), zkroutíme a vytvarujeme rohlíčky (ne zakulacené, ale rovné se zahnutými špičkami). Vložíme na plechy a po dobu kynutí 3 x potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme do zlatova.
3
Je to tradiční lahodný bratislavský zákusek, který se připravuje především na Vánoce. Do ořechové a makové náplně se nedává mléko (aby nekysla), ale voda. Zato se však sladí medem, dochucuje skořicí, navíc do makový náplně se přidává hřebíček a do ořechové trochu rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Dia rohlíčky s ořechy

Dia rohlíčky s ořechy

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana V. | 14. 12. 2007 01:41

    Kdysi dávno jsem tyhle rohlíčky pekla,všechno se dávalo studené,mléko z lednice,kynout v chladu,po naplnění rohlíčků zase kynout do chladu,předtím potřít vejcem,a když potření popraskalo,jak těsto přece trochu kynulo,pak teprve se peklo.Ale byla to neskutečná lahoda.

  • Žaneta | 13. 12. 2007 16:53

    Já znám bratislavské rohlíčky jako nekynuté, každopádně zkuste dát do makové náplně lžíci švestkových povidel nebo čokoládu, uvidíte, jaký to udělá rozdíl.

  • Airan | 23. 10. 2006 12:01

    Jaja a Teri, dekuji, myslela jsem si to:-)))

  • Tereza Jarčušková | 23. 10. 2006 06:59

    Bratislavské rohlíčky sú z kysnutého cesta : )))

  • jaja13 | 21. 10. 2006 20:18

    Podle slovenské kuchařky z roku 1987, kterou mám doma, jsou s kvasnicemi.

  • bramborka | 21. 10. 2006 13:57

    Výborné,byly hned pryč.Dávám za 1.

  • Airan | 21. 10. 2006 11:23

    Moc rada bych se zeptala autora tohoto receptu zda prave bratislavske rohlicky jsou bez kvasnic? Uz jsem je podle tohoto receptu delala, ale vedle na labuznika tvrdi jena pani ze Slovenska, ze prave nemaji byt kynute. Tak jak to teda je?

  • Jarka z Bratislavy. | 29. 9. 2005 22:43

    Rožteky pečieme pri teplote 170 -180 °C a je dôležité, aby na plechoch dobre nakysli. Popraskať môžu vtedy, ak do plnky dáme veľa tekutiny, radšej pridáme kúsok masla.Správnu hustu plnky zistíme praxou. Veľa úspechov!

  • Melánia Fialová | 27. 9. 2005 15:06

    Som rada, že sa tu objavil tento recept. Ale mám jednu otázku, ako piecť tieto rohlíčky, pri akej teplote ? Pretože mám skúsenosť, že popraskajú a nie sú pekné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Maková náplň Máslo Ořechová náplň Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
25
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
23
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
22
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Nečekané přiznání: Proč byla Agáta ve věznici?!

Nečekané přiznání: Proč byla Agáta ve věznici?!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact