• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bratislavské plecko pro Aničku
Napište svůj komentář k receptu

Bratislavské plecko pro Aničku

autor: Janinka*
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bratislavské plecko pro Aničku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks rajčata menší nebo trocha rajčatového protlaku
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      kostka masox
    • 1
      plátek citron
    • 2
      dl smetana
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 2
      nakládané okurky menší
    • 3
      lžíce sterilovaný hrášek 2-3

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotové. Vložíme maso nakrájené na plátky.
2
V originál receptu je uvedeno, že maso se má rozříznout na plát, potřít protlakem, smotat do rolády, svázat a pak teprve opékat a dusit, ale takto to je rychlejší a výsledek není příliš rozdílný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

Česnekové plecko na hruškách

Česnekové plecko na hruškách

Čína pro babičku

Čína pro babičku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marketka.a | 5. 1. 2015 21:17

    Dobrý to bylo, já si to dala s těstovinami a manžel s knedlíkem :-)

  • jarda | 8. 12. 2014 12:42

    ´Holky na jídle není co zkazit pokud vás to baví.Z nechutí pokazíte i brambory a ještě rodina má po náladě.Znám to moc dobře.Jinak vám fandím.

  • Jarka | 28. 9. 2014 07:35

    Dala jsem se zlákat a vyzkoušela jsem. Nedobré to nebylo, ale chuť okurky mi tu vadila, připomněla tak trochu znojemskou nebo ptáčky. Také jsem dost dobře nechápala, proč mám kořenovou zeleninu vařit zbytečně ještě někde vedle, tak jsem jí dala povařit rovnou k masu a spíš tím receptu pomohla než ublížila a je to určitě lepší než přidávat masox.

  • Daniel Sedlák | 26. 9. 2014 16:11

    vařil jsem dnes na zítra a je super omáčka,ale poraďte co k tomu jako příloha.Vidím to rýži :-P :-\

  • jarda | 22. 5. 2012 18:03

    Původně jsem chtěl vařit svickovou, ale protože jsem pako, koupil jsem vepřové,a tak jsem holt udělal svickovou ala bratislavu.A taky dobrý! Zdravím.

  • Suchousinka
    Suchousinka | 26. 10. 2011 16:11

    Moc dobré :-)

  • klarisek.79 | 1. 6. 2011 15:08

    Vyzkoušely jsme dnes k obědu je to úžasné celá rodina si pochutnala.Děkujeme za tip

  • pippiva
    pippiva | 23. 5. 2011 13:53

    Recept mel uspech, po vytazeni masa jsem cibuli, rajcata a papriku rozmixovala a pak teprve dala smetanu, zeleninu, okurky a hrasek. Pripravovala jsem den predem, chut byla vyborna, masicko mekoucke. Tchyne si dokonce brala trochu omacky domu 8-) :-D

  • Iriss | 21. 5. 2011 08:36

    Po dlouhé době jsem dělala omáčku a povedla se mi strašně to bylo výborný

  • Lucie.hrazdirova@seznam.cz | 20. 12. 2010 16:18

    Právě jsme dojedli a mohu jen chválit <3 <3 <3 ! Partner i syn měli boule za ušima a já se tetelila blahem :-D . Nevařila jsem poprvé. :-* ,bude to naše stálice. Děkuji :-* . Lucka

  • Jana švarcová | 15. 11. 2009 11:35

    akorád jsem dovařila omačku a je výborná !!!ještě uvidím co na to rodina alu určitě jim bude chutnat, davám 1

  • Jana Remková | 16. 7. 2008 14:25

    No,já bych to viděla tak a tak to i dělám,že plát masa se má rozkrojit,trochu rozklepat potřít česnekem a zarolovat.Jinak snad,krom té červené papriky dělám takhle přesně Bratislavské plecko a já - jen není pro Aničku,ale je vynikající

  • Iveta Haluzová | 16. 7. 2008 13:28

    Dnes jsem vařila k obědu,mě chutnalo celkem normálně,ale dětem se dělaly boule za ušima!Omáčku si přidávaly 2x!Takže recept zařazuji mezi oblíbené a dávám 1.Díky

  • Martina Marťásek | 28. 1. 2008 13:34

    Iris , já bych řekla , že jsi tu omáčku málo zahustila . zkus přidat záklechtku a provařit , nebo jestli spěcháš , tak trochu hotové jíšky .

  • Iris | 28. 1. 2008 11:09

    Nepoužila jsem sádlo, ale olej a na výsledné omáčce byla nahoře malá kolečka tuku, ne celistvá omáčka. Jako kdyby se to dokonale nepromíchalo. Nebo snad srazilo? Můžete mi někdo poradit co s tím? Mám to namixovat? Děkuji za radu.

  • Anna Doležalová | 29. 5. 2007 14:08

    Ještě jednou děkuji Janině, opět jsem dělala a zase stejně všem chutnalo. Dík.

  • Anna Procházková | 7. 5. 2007 20:27

    Dnes jsme měli k obědu Váš recept a moc jsme si pochutnali! Díky za recept!

  • Anna procházková | 6. 5. 2007 17:02

    Dnes jsem vařila podle vašeho receptu i když nemáte v receptu přesně uvedený dávky jídlo se povedlo moc jsme si pochutnali díky za dobrý recept

  • Iveta Bílková | 14. 1. 2007 16:40

    Dnes jsme měli na oběd. Rodině to chutnalo. Byla to změna. Mě to sice moc nenadchlo, ale sto lidí , sto chutí.Děkuji za inspiraci.

  • Eva Mlýnská | 19. 12. 2006 12:11

    Anička hledala recept z vojny. Chtěla bych říct, že ve vojenské kuchyni jsem se stravovala pár let a toto bylo jídlo co chutnalo, ale bylo víc šizené. Žádná paprika a okurka jen trochu hrášku a mrkve. Za recept jsem ráda a vyzkouším ho tak jak má být. Jo a příloha bývala knedlík.

  • Iveta Bílková | 7. 12. 2006 08:00

    Jaká je nejlepší příloha?

  • Janinka | 6. 12. 2006 21:03

    Jsem ráda, že jsem mohla pomoci ... :-)) Pěkný den!

  • Zdeňka Frühaufová | 6. 12. 2006 20:13

    tenhle recept sháním snad 20 let, díky moc za jeho zveřejnění ........je to vynikající papů!!!!!!!!!

  • Anna | 5. 12. 2006 18:16

    To bude velká dobrota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Citron Hladká mouka Kořenová zelenina Masox Nakládané okurky Rajčata Sádlo Smetana Sterilovaný hrášek Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Duo bábovka

Duo bábovka

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

58
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou…
50
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
36
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Bezlepková čokoládová lízátka
Bezlepková čokoládová…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Brampatáčky
Brampatáčky
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
Brazilská marináda
Brazilská marináda
Bretaňské fazole
Bretaňské fazole
  • Recepty.cz
  • Bratislavské plecko pro Aničku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact