• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s tlačenkou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s tlačenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl smetana
    • 1,50
      kg brambory ve slupce uvařené
    • 600
      g kysané zelí
    • 400
      g tlačenka

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí, polovinu tlačenky, opět brambory, zelí, tlačenka a navrch brambory.
2
Zakryté zapékáme v horké troubě asi 20 minut, potom zalejeme vejci rozkvedlanými ve smetaně a odkryté dopečeme, dokud vejce neztuhnou. Pokud nemáte momentálně smetanu, stačí i mléko, ale potom je třeba přidat 1-2 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 4. 2016 12:12

    no, u mě je to vysoce jakostní maso, protože máme domácí tlačenku, a víme, že co si do ní dáme, to tam také je a je to 100%

  • Nutri | 30. 3. 2013 20:26

    Jojo, navíc vysoce *jakostní* vepřové *maso*. To jídlo je samej tuk a škrob. No, ale někdo tomuhle říká kvalita :D Já tomu taky říkám blivajz.

  • Uprděný Alois | 15. 2. 2013 13:17

    Tento pokrm bych zahrnul do výtvorů Jirky Babici... naprostý nesmysl. Navíc po konzumaci bych se mohl přejmenovat na Připosraný Alois :-$

  • Jaruška | 10. 1. 2013 10:33

    Jakýpak blevajz!? Kdyby byla tlačenka za dvacet korun jako kdysi dávno, tak bych si na recept s chutí troufla a myslím, že ve své době byl recept výborný! Vždyť je to dobře ochucené, tepelně upravené vepřové maso. Tady opět někdo rychleji píše než myslí :-! .

  • Zuzana | 8. 1. 2013 20:05

    Lidi spořádaj často neuvěřitelný blevajzy. Jako by nebylo miliony dobrejch a kvalitních jídel. Musí prznit jak tláču tak brambory. Smetana, vepřový, zelí, vejce...fakt lehký jídlo... <:-)

  • Tereza J. | 30. 7. 2008 18:35

    Vierka, ďakujem za upozornenie, prosím Ladenku aby doplnila do ingrediencií slovo kyslá. Ďakujem.

  • Věra Štroblová | 30. 7. 2008 13:01

    Terezko,koukám po nějaké dobrotě z brambor a tohle vypadá, že to bude jedlé...jen jsem si všimla, že nebyla v ingrediencích opravená ta kysaná smetana.... :-)))

  • Jaroslava Oumarová | 3. 2. 2006 13:05

    Díky za vysvětlení, teď už se toho nebojím:-))

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 07:03

    Tlačenka sa vám nerozpadne, je medzi zemiakmi a kapustou, ako ju narežete na plátky, tak ostane. Používam klasickú bravčovú tlačenku, tá nemá veľa rosolu. Nechám ju v obchode narezať na plátky, a doma dorežem na väčšie rezance. Ospravedlňujem sa, smotana kyslá, zabudla som to tam vpísať, až teraz som si všimla. Prosím kuchařku on-line, ak sa dá, aby to tam dopísala. Ďakujem.

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:52

    Další velmi zajímavý recept. Ta tlačenka se asi rozpadne. Nebude tam potom moc tekutiny z rozpuštěného rosolu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Pepř mletý Smetana Sůl Tlačenka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Krtkův dort
Krtkův dort
25
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
25
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
22
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Brambory v mikrovlnce
Brambory v mikrovlnce
Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact