• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené s tlačenkou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené s tlačenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl smetana
    • 1,50
      kg brambory ve slupce uvařené
    • 600
      g kysané zelí
    • 400
      g tlačenka

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí, polovinu tlačenky, opět brambory, zelí, tlačenka a navrch brambory.
2
Zakryté zapékáme v horké troubě asi 20 minut, potom zalejeme vejci rozkvedlanými ve smetaně a odkryté dopečeme, dokud vejce neztuhnou. Pokud nemáte momentálně smetanu, stačí i mléko, ale potom je třeba přidat 1-2 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 4. 2016 12:12

    no, u mě je to vysoce jakostní maso, protože máme domácí tlačenku, a víme, že co si do ní dáme, to tam také je a je to 100%

  • Nutri | 30. 3. 2013 20:26

    Jojo, navíc vysoce *jakostní* vepřové *maso*. To jídlo je samej tuk a škrob. No, ale někdo tomuhle říká kvalita :D Já tomu taky říkám blivajz.

  • Uprděný Alois | 15. 2. 2013 13:17

    Tento pokrm bych zahrnul do výtvorů Jirky Babici... naprostý nesmysl. Navíc po konzumaci bych se mohl přejmenovat na Připosraný Alois :-$

  • Jaruška | 10. 1. 2013 10:33

    Jakýpak blevajz!? Kdyby byla tlačenka za dvacet korun jako kdysi dávno, tak bych si na recept s chutí troufla a myslím, že ve své době byl recept výborný! Vždyť je to dobře ochucené, tepelně upravené vepřové maso. Tady opět někdo rychleji píše než myslí :-! .

  • Zuzana | 8. 1. 2013 20:05

    Lidi spořádaj často neuvěřitelný blevajzy. Jako by nebylo miliony dobrejch a kvalitních jídel. Musí prznit jak tláču tak brambory. Smetana, vepřový, zelí, vejce...fakt lehký jídlo... <:-)

  • Tereza J. | 30. 7. 2008 18:35

    Vierka, ďakujem za upozornenie, prosím Ladenku aby doplnila do ingrediencií slovo kyslá. Ďakujem.

  • Věra Štroblová | 30. 7. 2008 13:01

    Terezko,koukám po nějaké dobrotě z brambor a tohle vypadá, že to bude jedlé...jen jsem si všimla, že nebyla v ingrediencích opravená ta kysaná smetana.... :-)))

  • Jaroslava Oumarová | 3. 2. 2006 13:05

    Díky za vysvětlení, teď už se toho nebojím:-))

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 07:03

    Tlačenka sa vám nerozpadne, je medzi zemiakmi a kapustou, ako ju narežete na plátky, tak ostane. Používam klasickú bravčovú tlačenku, tá nemá veľa rosolu. Nechám ju v obchode narezať na plátky, a doma dorežem na väčšie rezance. Ospravedlňujem sa, smotana kyslá, zabudla som to tam vpísať, až teraz som si všimla. Prosím kuchařku on-line, ak sa dá, aby to tam dopísala. Ďakujem.

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:52

    Další velmi zajímavý recept. Ta tlačenka se asi rozpadne. Nebude tam potom moc tekutiny z rozpuštěného rosolu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Pepř mletý Smetana Sůl Tlačenka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Mexické maso

Mexické maso

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

78
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
58
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
46
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
42
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Brambory v mikrovlnce
Brambory v mikrovlnce
Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené s tlačenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact