• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový stryk ze švestkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový stryk ze švestkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory větší
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce cukr krystal nebo krupce
    • 750
      g švestky

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na strouhadle (malé slzy), zbylou vodu slijeme, přidáme vajíčka, sůl a mouku- dodáváme v malém množství tak, aby těsto nebylo moc husté!!!
2
Na plechu rozehřejeme sádlo(asi 2 velké lžíce), horké odstavíme a hned na to vlijeme těsto a rozprostřeme po celém plechu. Na těsto pokládáme vypeckované švestky, pocukrujeme a dáme péct.
3
Pečeme pomalu tak dlouho, dokud nám těsto nezačne chytat krásně hnědozlatou barvu.
4
Než tuto dobrotu začneme konzumovat, není marné si to krásně osladit moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsi | 23. 1. 2008 21:27

    Tak tohle je urcite dobrutka.Já znam stryky z detstvi,ale trochu jinak..."po nasymu" ve Slezsku a v Beskydech ho taky tak delaji mistni "gorole" se stryky pecou na plotne kamen nebo na sporaku na suche plotynce.Pak pomazat maslem,k tomu cukr,pro rozmlsance smetana a nema to chybu.Jo,vzpominky jsou nejhezci,dneska uz je clovek neudela tak,jak nase babicky...

  • Maru | 23. 1. 2008 17:31

    To je rovněž moje vzpomínka na dětství,když stryky dělala babička.Původně je to slezský název,ale to je jedno.Babička to dělala v troubě na pekáči.Nesladí se těsto,ale až povrch stryku.Díky za připomenutí,musím udělat-švestky čekají v mražáku

  • Jitřenka | 23. 1. 2008 15:20

    Stryky se tomu říká na valašsku. Já to dělám na velké pánvi. Těsto dělám přesně, jako na bramborák, včetně česneku. Nejdříve upeču po jedné straně, obrátím a obložím švestkami. Na chviličku přiklopím poklicí a dosmažím. Pokud vaříte jen pro jednoho nebo pro dva, množství z pánve stačí. Pak pocukruju. Je to vážě strašná dobrota. Chutě sladká, slaná, nakyslá a česneková tvoří nevídanou harmonii, i když se to nezdá. Chce to vyzkoušet. Dávám 1. Jo, ještě varování: Švestky jsou strašně horké!! Vždycky si popálím pusu:-))

  • Petra | 21. 1. 2008 21:10

    Ráda bych se zeptala, ty brambory se nesolí? Ráda bych to vyzkoušela, ale tohle mi vrtá hlavou. Děkuji.

  • petr jesina | 15. 11. 2007 20:09

    Znam ten recept z detstvi dala ho babicka aji moje mama je to vinikajici jako malej sem to mel hodne rad kdyz me obe umreli tak sem nevedel jak se to dela u nas se tomu rikalo barchest moc moc diky za recept doufam ze to je ono hned to viskusam

  • Eva P | 16. 5. 2007 20:17

    Taky tento recept znam z detstvi.Jsem rada za tyhle recepty,nemaji chybu! Diky vsem...

  • bookcase | 15. 12. 2006 18:58

    tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel :)) mňam

  • Kasumi Shinzawai | 15. 7. 2006 19:39

    Výborné!! Měla jsem tu kilo švestek a nevěděla, co s nimi, protože jsem v Anglii a sehnat mouku na pořádný koláč je náročný úkol. Tohle jsem servírovala příteli po jeho návratu z práce a olizoval se až za ušima. Nejlépe je podávat horké a hodně pocukrované!

  • Ivana K. | 22. 3. 2006 12:54

    Moje babička z Orlických hor dělala totéž, ale pokladla těsto kyselými jablky. Místní název je kucmoch a jeden plech nikdy nestačil. Hotové se pocukruje.

  • Lenka Dobešová | 22. 3. 2006 12:49

    To máte pravdu paní Terezko.Oni ty naše babičky ,ale stejně měli všechno tak trochu zvláštně lepší.Moc mi to od ní chutnalo,sice doma taky,ale jinak.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:37

    Kdesi som toto nedávno čítala, ale ešte som to nikdy nerobila. Teraz určite vyskúšam. Tie naše babičky varili ale dobroty...

  • Hana | 22. 3. 2006 11:45

    Moje babička to taky dělala a převzaly jsme to i se sestřenicemi po ní. Stryka dělala i s jiným ovocem, třeba s meruňkami nebo borůvkami. Každoroční hit babího léta!

  • Lenka Dobešová | 19. 8. 2005 12:27

    Tento recept dělávala babička ,takže jsem to převzala po ní ,ale zrovna PROČ stryk??? na to nedokážu odpovědět.

  • Arina | 19. 8. 2005 11:19

    Tak to bylo něco!! Znám to, ale proč mě nikdy nenapadlo na to dát švestky :-) ? Za to mě napadlo zamíchat do toho cukru na posypání mletý mák. Tím se ta skvělost ještě podtrhne! A za to máslo se vřele přimlouvám. Ještě si dovolím poznámku, co to vlastně stryk je. Je to ve slezském nářečí bramborová placka (převzalo z polštiny). Díky za recept, dávám 1.

  • Lenka Dobešová | 17. 8. 2005 21:57

    A určitě vám to chutná. Já to budu teprve dělat až začnou prodávat ty měkké švestky to pak je něco!

  • Šinyk | 16. 8. 2005 20:42

    Já to horké ještě poliju rozpuštěným máslem a pocukruji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Brambory
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z brambor Koláče Pro děti Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr krystal Hladká mouka Sůl Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

37
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
9
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
8
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact