• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový stryk ze švestkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový stryk ze švestkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory větší
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce cukr krystal nebo krupce
    • 750
      g švestky

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na strouhadle (malé slzy), zbylou vodu slijeme, přidáme vajíčka, sůl a mouku- dodáváme v malém množství tak, aby těsto nebylo moc husté!!!
2
Na plechu rozehřejeme sádlo(asi 2 velké lžíce), horké odstavíme a hned na to vlijeme těsto a rozprostřeme po celém plechu. Na těsto pokládáme vypeckované švestky, pocukrujeme a dáme péct.
3
Pečeme pomalu tak dlouho, dokud nám těsto nezačne chytat krásně hnědozlatou barvu.
4
Než tuto dobrotu začneme konzumovat, není marné si to krásně osladit moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsi | 23. 1. 2008 21:27

    Tak tohle je urcite dobrutka.Já znam stryky z detstvi,ale trochu jinak..."po nasymu" ve Slezsku a v Beskydech ho taky tak delaji mistni "gorole" se stryky pecou na plotne kamen nebo na sporaku na suche plotynce.Pak pomazat maslem,k tomu cukr,pro rozmlsance smetana a nema to chybu.Jo,vzpominky jsou nejhezci,dneska uz je clovek neudela tak,jak nase babicky...

  • Maru | 23. 1. 2008 17:31

    To je rovněž moje vzpomínka na dětství,když stryky dělala babička.Původně je to slezský název,ale to je jedno.Babička to dělala v troubě na pekáči.Nesladí se těsto,ale až povrch stryku.Díky za připomenutí,musím udělat-švestky čekají v mražáku

  • Jitřenka | 23. 1. 2008 15:20

    Stryky se tomu říká na valašsku. Já to dělám na velké pánvi. Těsto dělám přesně, jako na bramborák, včetně česneku. Nejdříve upeču po jedné straně, obrátím a obložím švestkami. Na chviličku přiklopím poklicí a dosmažím. Pokud vaříte jen pro jednoho nebo pro dva, množství z pánve stačí. Pak pocukruju. Je to vážě strašná dobrota. Chutě sladká, slaná, nakyslá a česneková tvoří nevídanou harmonii, i když se to nezdá. Chce to vyzkoušet. Dávám 1. Jo, ještě varování: Švestky jsou strašně horké!! Vždycky si popálím pusu:-))

  • Petra | 21. 1. 2008 21:10

    Ráda bych se zeptala, ty brambory se nesolí? Ráda bych to vyzkoušela, ale tohle mi vrtá hlavou. Děkuji.

  • petr jesina | 15. 11. 2007 20:09

    Znam ten recept z detstvi dala ho babicka aji moje mama je to vinikajici jako malej sem to mel hodne rad kdyz me obe umreli tak sem nevedel jak se to dela u nas se tomu rikalo barchest moc moc diky za recept doufam ze to je ono hned to viskusam

  • Eva P | 16. 5. 2007 20:17

    Taky tento recept znam z detstvi.Jsem rada za tyhle recepty,nemaji chybu! Diky vsem...

  • bookcase | 15. 12. 2006 18:58

    tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel :)) mňam

  • Kasumi Shinzawai | 15. 7. 2006 19:39

    Výborné!! Měla jsem tu kilo švestek a nevěděla, co s nimi, protože jsem v Anglii a sehnat mouku na pořádný koláč je náročný úkol. Tohle jsem servírovala příteli po jeho návratu z práce a olizoval se až za ušima. Nejlépe je podávat horké a hodně pocukrované!

  • Ivana K. | 22. 3. 2006 12:54

    Moje babička z Orlických hor dělala totéž, ale pokladla těsto kyselými jablky. Místní název je kucmoch a jeden plech nikdy nestačil. Hotové se pocukruje.

  • Lenka Dobešová | 22. 3. 2006 12:49

    To máte pravdu paní Terezko.Oni ty naše babičky ,ale stejně měli všechno tak trochu zvláštně lepší.Moc mi to od ní chutnalo,sice doma taky,ale jinak.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:37

    Kdesi som toto nedávno čítala, ale ešte som to nikdy nerobila. Teraz určite vyskúšam. Tie naše babičky varili ale dobroty...

  • Hana | 22. 3. 2006 11:45

    Moje babička to taky dělala a převzaly jsme to i se sestřenicemi po ní. Stryka dělala i s jiným ovocem, třeba s meruňkami nebo borůvkami. Každoroční hit babího léta!

  • Lenka Dobešová | 19. 8. 2005 12:27

    Tento recept dělávala babička ,takže jsem to převzala po ní ,ale zrovna PROČ stryk??? na to nedokážu odpovědět.

  • Arina | 19. 8. 2005 11:19

    Tak to bylo něco!! Znám to, ale proč mě nikdy nenapadlo na to dát švestky :-) ? Za to mě napadlo zamíchat do toho cukru na posypání mletý mák. Tím se ta skvělost ještě podtrhne! A za to máslo se vřele přimlouvám. Ještě si dovolím poznámku, co to vlastně stryk je. Je to ve slezském nářečí bramborová placka (převzalo z polštiny). Díky za recept, dávám 1.

  • Lenka Dobešová | 17. 8. 2005 21:57

    A určitě vám to chutná. Já to budu teprve dělat až začnou prodávat ty měkké švestky to pak je něco!

  • Šinyk | 16. 8. 2005 20:42

    Já to horké ještě poliju rozpuštěným máslem a pocukruji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Brambory
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z brambor Koláče Pro děti Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr krystal Hladká mouka Sůl Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Lívance II.

Lívance II.

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Dýňové latte
Dýňové latte
14
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact