• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový pekáček nejen z brambor

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • 300
      g vinná klobása
    • 1
      stroužek česnek
    • petrželka
    • strouhanka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán (necháme si asi 2 lžíce bokem), nadrobno nakrajený česnek a posekanou petrželku a dobře promícháme. Směs dáme do pekáčku, který jsme dobře vymazali olejem a vysypali strouhankou, zarovnáme povrch a posypeme směsi strouhanky(1 - 2 lžíce) a zbylého parmazánu. Pokapeme olejem a dame upéct do vyhřáté trouby na 200°C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme dokud nám povrch nezezlátne (zhruba 15 minut).
2
Podávame jako samostatný chod s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Bohatý pekáček s masem a květákem

Bohatý pekáček s masem a květákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bananek50
    Bananek50 | 7. 10. 2013 17:58

    Mnam dobrý :-)

  • Inuška | 23. 1. 2012 18:48

    Brambory jsem vařila už oloupaný, dala jsem čtyry stroužky česneku a z úsporných důvodů nastrouhala nivu. Díky, byl to dobrý nápad.

  • polmari | 24. 10. 2011 07:10

    předělala jsem hodnocení - nevím, jak se stalo, ale druhý den po uležení to bylo mnohem chutnější, takže se k receptu nejspíš ještě vrátím ;-)

  • pippiva
    pippiva | 20. 10. 2011 10:40

    To se neda nic delat ;-) , jinak bramborovou smes si v podstate muzete zdokonalit a upravit podle vlastni chute (uzenina, syr, zelenina...)Taky tomu rikame "bramborova pizza" a ingredience co dum dal a mate z toho dalsi recepty. :-)

  • polmari | 20. 10. 2011 07:25

    vyzkoušela jsem, ale už nebudu opakovat - nechutnalo :-(

  • pippiva
    pippiva | 23. 1. 2011 19:54

    jsem rada ,ze chutnalo ! :-)

  • Q | 23. 1. 2011 19:30

    Tak to já jsem naopak dala česneku víc a ještě jsem dala muškátový oříšek. Moc se mně líbila kůrčička ze strouhaného sýra se strouhankou, nikdy mě nenapadlo strouhanku přidat a při tom je to skvělé, je to mnohem lepší než samotný sýr.

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 18:18

    ...koukám,že jsme se s Q shodli :-D .Já jsem si zapomněl dát parmazán stranou(na vršek),tak jsem nahradil plátky eidamu.Česnek jsem vynechal,i tak to bylo fajn ;-) a brambory jsem zas tak nerozmačkával,aby zůstaly kousky ;-)...

  • Q | 23. 1. 2011 17:37

    Tak jsem to vyzkoušela s uzeným eidamem a bylo to moc dobré.

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:35

    a jeste jsem chtela dodat,parmazan se celkove dobre rozpousti,smesi doda takovou kyprost(za tepla,samozrejme)

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:04

    On by to mel byt syr vyrazne chuti.Ja to delam s parmazanem,ale muzete to zkusit i treba s ementalem,myslim,ze se tim urcite nic nezkazi.Aspon pak date vedet. :-) ;-)

  • Q | 10. 1. 2011 19:11

    Tak přesně na to jsem se chtěla zeptat - jestli můžu použít jiný sýr. Moc mě to láká, ale nemám ráda parmesan.Nemůže to být jakýkoliv sýr? Proč zrovna Gran Moravia? Určitě to brzo udělám!

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 17:35

    Muzete pouzit Grana Padano nebo cesky Gran Moravia.

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:43

    lákavé! můžu nahradit parmesan jiným sýrem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Petrželka Strouhanka Strouhaný parmazán Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
16
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
13
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
12
Bramborový guláš
Bramborový guláš
12
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Bramborový krém s chorizem
Bramborový krém s chorizem
Bramborový kuba
Bramborový kuba
Bramborový oběd
Bramborový oběd
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát s hořčicovým…
Bramborový salát
Bramborový salát
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact