• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový pekáček nejen z brambor

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • 300
      g vinná klobása
    • 1
      stroužek česnek
    • petrželka
    • strouhanka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán (necháme si asi 2 lžíce bokem), nadrobno nakrajený česnek a posekanou petrželku a dobře promícháme. Směs dáme do pekáčku, který jsme dobře vymazali olejem a vysypali strouhankou, zarovnáme povrch a posypeme směsi strouhanky(1 - 2 lžíce) a zbylého parmazánu. Pokapeme olejem a dame upéct do vyhřáté trouby na 200°C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme dokud nám povrch nezezlátne (zhruba 15 minut).
2
Podávame jako samostatný chod s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Bohatý pekáček s masem a květákem

Bohatý pekáček s masem a květákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bananek50
    Bananek50 | 7. 10. 2013 17:58

    Mnam dobrý :-)

  • Inuška | 23. 1. 2012 18:48

    Brambory jsem vařila už oloupaný, dala jsem čtyry stroužky česneku a z úsporných důvodů nastrouhala nivu. Díky, byl to dobrý nápad.

  • polmari | 24. 10. 2011 07:10

    předělala jsem hodnocení - nevím, jak se stalo, ale druhý den po uležení to bylo mnohem chutnější, takže se k receptu nejspíš ještě vrátím ;-)

  • pippiva
    pippiva | 20. 10. 2011 10:40

    To se neda nic delat ;-) , jinak bramborovou smes si v podstate muzete zdokonalit a upravit podle vlastni chute (uzenina, syr, zelenina...)Taky tomu rikame "bramborova pizza" a ingredience co dum dal a mate z toho dalsi recepty. :-)

  • polmari | 20. 10. 2011 07:25

    vyzkoušela jsem, ale už nebudu opakovat - nechutnalo :-(

  • pippiva
    pippiva | 23. 1. 2011 19:54

    jsem rada ,ze chutnalo ! :-)

  • Q | 23. 1. 2011 19:30

    Tak to já jsem naopak dala česneku víc a ještě jsem dala muškátový oříšek. Moc se mně líbila kůrčička ze strouhaného sýra se strouhankou, nikdy mě nenapadlo strouhanku přidat a při tom je to skvělé, je to mnohem lepší než samotný sýr.

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 18:18

    ...koukám,že jsme se s Q shodli :-D .Já jsem si zapomněl dát parmazán stranou(na vršek),tak jsem nahradil plátky eidamu.Česnek jsem vynechal,i tak to bylo fajn ;-) a brambory jsem zas tak nerozmačkával,aby zůstaly kousky ;-)...

  • Q | 23. 1. 2011 17:37

    Tak jsem to vyzkoušela s uzeným eidamem a bylo to moc dobré.

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:35

    a jeste jsem chtela dodat,parmazan se celkove dobre rozpousti,smesi doda takovou kyprost(za tepla,samozrejme)

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:04

    On by to mel byt syr vyrazne chuti.Ja to delam s parmazanem,ale muzete to zkusit i treba s ementalem,myslim,ze se tim urcite nic nezkazi.Aspon pak date vedet. :-) ;-)

  • Q | 10. 1. 2011 19:11

    Tak přesně na to jsem se chtěla zeptat - jestli můžu použít jiný sýr. Moc mě to láká, ale nemám ráda parmesan.Nemůže to být jakýkoliv sýr? Proč zrovna Gran Moravia? Určitě to brzo udělám!

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 17:35

    Muzete pouzit Grana Padano nebo cesky Gran Moravia.

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:43

    lákavé! můžu nahradit parmesan jiným sýrem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Petrželka Strouhanka Strouhaný parmazán Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Stracciatella

Stracciatella

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Rybí steak

Rybí steak

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

74
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
70
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
49
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
41
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
30
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Bramborový krém s chorizem
Bramborový krém s chorizem
Bramborový kuba
Bramborový kuba
Bramborový oběd
Bramborový oběd
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát s hořčicovým…
Bramborový salát
Bramborový salát
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact