• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový krém
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový krém

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 700
      g brambory
    • 300
      g mrkev
    • 150
      g máslo
    • 5
      lžíce hladká mouka 50 g
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 50
      ml mléko 50-100 ml
    • 1
      l vývar z kostí nebo zeleniny
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor - ty by měly zabrat celé dno hrnce nebo být na sobě.
2
Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky. Třetinu másla dáme do hrnce/pánve a necháme rozpustit. Pak přidáme mrkev a zprudka ji orestujeme do lehce osmažené barvy. Pak ji zalejeme částí vývaru tak, aby byla celá ponořená. Přiklopíme pokličkou a dáme dusit.
3
V posledním hrnci rozpustíme zbytek másla, přidáme 5 lžic mouky a uděláme jíšku. Přidáme část vývaru pro zjemnění jíšky. Povaříme. Jakmile bude jíška provařená, odstavíme z plotny.
4
Uvařené brambory rozšleháme mixérem nahrubo ve vodě, ve které se vařily. Rozmixovaný obsah přidáme do hrnce k jíšce. Zamícháme a přidáváme trochu vývaru dle potřeby. Povaříme.
5
Když se jíška s brambory vaří, přidáme vývar dle potřeby tak, aby polévka byla krémová/hustší, ale přitom „tekla". Následně ještě finálně promixujeme polévku (větší kousky brambor by měly zmizet). Povaříme.
6
Do hrnce s polévkou přidáme mrkev i s celým vývarem, promícháme, přidáme smetanu a mléko a povaříme. Dochutíme solí a můžeme podávat.
7
Recept podle p. Josefa Holuba https://www.youtube.com/watch?v=y4TKvOCv0nY
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Krém (nejen) na vosí hnízda

Krém (nejen) na vosí hnízda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Oběd Večeře Dušení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Smetana ke šlehání Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
31
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
26
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový krém s chorizem
Bramborový krém s chorizem
Bramborový kuba
Bramborový kuba
Bramborový oběd
Bramborový oběd
  • Recepty.cz
  • Bramborový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact