Listové těsto rozložte na plát, přeneste ho na vhodný plech a nožem naznačte podél všech stran asi 2 cm okraje (těsto neprořízněte skrz). Vlastně tím vyznačíte vnitřní obdélník, na který budete později dávat náplň. Pak těsto propíchejte po celé ploše vnitřního obdélníku vidličkou.
Brambory oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Oloupanou cibuli také nakrájejte na plátky. Plátky brambor přendejte do mísy, pokapejte olivovým olejem, důkladně osolte a opepřete a opatrně promíchejte.
3
V míse smíchejte mascarpone a gorgonzolu. Směs ochutnejte a dle potřeby osolte.
Připravenou sýrovou směs rozetřete na těsto, na ni rozložte cibuli a plátky brambor. Nakonec koláč posypte čerstvým rozmarýnem a okraje potřete prošlehaným vejcem. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut, dokud není hezky zlatavý.