• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-dýňový buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-dýňový buřtguláš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 350
      g brambory oloupané, nejlépe moučné
    • 350
      g dýně oloupaná, pokrájená
    • 250
      g špekáček
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • paprika - sladká
    • feferonka dle chuti - není nutná, pokud nechceme pikantní chuť
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín hle chuti
    • vývar dle potřeby
    • hladká mouka nebo solamyl, je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a vše zalijeme cca 200 ml vývaru. Přisypeme pokrájené brambory, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem (feferonkou) a vaříme téměř doměkka. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou dýni a vše dovaříme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vývarem (vodou). Pokud se nám brambory ke konci vaření začnou rozvářet, není to na škodu, jelikož nám guláš zahustí a my pak nemusíme zahušťovat moukou či solamylem a můžeme rovnou podávat.
2
Podáváme s čerstvým pečivem a třeba i sklenicí chlazeného piva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš

Buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 14. 10. 2015 20:01

    Mňamka :-*

  • Bára STOJKOVÁ | 4. 8. 2015 13:33

    Skvělý guláš, dobrá kombinace, brambor tužší, dýně křehčí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Buřtguláš Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Uzeniny Oběd Svačina Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Drcený kmín Dýně Feferonka Hladká mouka Majoránka Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Špekáček Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Koprová omáčka
Koprová omáčka
13
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Bramborovo-dýňové placičky
Bramborovo-dýňové placičky
Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-dýňový buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact