• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové pirohy pečené
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové pirohy pečené

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové pirohy pečené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory
    • sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 300
      g hrubá mouka 200-300
  • Nádivka:
    • 200
      g paštika
    • 30
      g tuk
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 80
      g sádlo a 1 vejce na pekáč

Postup přípravy receptu

1
Studené vařené brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme žloutky, mléko a mouku a spojíme na husté těsto. Vyválíme jej na plát a vykrájíme z něj kolečka. Na nádivku rozpustíme tuk, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou trochu podlijeme a rozšleháme s paštikou. Necháme trochu vystydnout a tuto nádivku dáme na střed vykrojených koleček, která přehneme na 1/2 a okraje stiskneme. Skládáme do dobře vymazaného pekáče, mastíme vedle sebe a i na povrchu, po zapečení je ještě potřeme rozšlehaným vejcem
2
Upečeme je dozlatova a horké podáváme nejen k čaji, ale i jako přílohu k zelenině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

houbové pirohy

houbové pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabi | 18. 5. 2007 12:14

    Dělala je už moje babička z východního slovenka, ale smažila je...dodnes nepřekonané

  • Šárka | 30. 1. 2007 17:18

    Tak jsem vyzkoušela pečené pirohy,vždy jsem je připravovala jen vařené, ale pečené nemají chybu.Udělal jsem klasické bramborové těsto,místo vajec, která používám jen v nutnosti jsem dala strouhaný sýr (cihlu) trošku prášku do pečiva.Nápň jsem uděla, co dům dal (najemno umletá uzenina, trochu rozmarínu, tvrdý sýr,sůl,pepř,kečup).Zbyla š´táva po pečení kuřete s grilovacím kořením tou jsem pirohy pomazala a na pečícím papíru upekla.Jednoducé,křupavé s kysaným zelí to nemá chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Paštika Sádlo Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Máslové řízky

Máslové řízky

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Slané sýrové tyčinky
Slané sýrové tyčinky
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
9
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Bramborové omelety s houbami
Bramborové omelety s houbami
Bramborové pagáče
Bramborové pagáče
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Bramborové placičky s máslovými…
Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky se špenátem
Bramborové placičky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Bramborové pirohy pečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact