• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Bramborové noky:
    • 800
      g vařené brambory ve slupce, oloupané
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g hrubá mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
  • Zelí:
    • 1
      sklenice kysané zelí - velké
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      lžička sůl
  • Krkovička:
    • 800
      g plátky krkovičky bez kosti
    • sůl
    • kmín nebo pepř
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek - rozetřený, není nutný

Postup přípravy receptu

1
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou cibuli. Pokud máme rádi česnek, potřeme ještě plátky česnekem. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme nejprve cca 35 minut zakrytou, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení podléváme dle potřeby a plátky alespoň jednou otočíme. Výpekem můžeme přelít bramborové noky.
2
*Zelí scedíme(neproplachujeme!), pokud je dlouhé tak pokrájíme a dáme na dozlatova osmaženou cibulku. Podlijeme troškou vody(0,5dl), osolíme a osladíme. Necháme pod poklicí dusit asi 10-15 minut. Ještě ochutnáme, případně přisladíme a podáváme. Pokud máme rádi zahuštěné zelí, můžeme hned na začátku dušení přidat nastrouhanou bramboru nebo zelí ke konci dušení zaprášíme lžičkou hladké mouky(někdo přidává i světlou jíšku).
3
*Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, zasypeme solamylem a moukou. Uhněteme středně tuhé těsto, které rozdělíme na díly, z těch vyválíme na pomoučněném stole válečky (zhruba tlusté jako palec) a ty rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm dílky. Ty ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a od vyplavání jen krátce povaříme. Noky vyndáme cedníkem nebo je do cedníku slijeme. Podáváme ihned k dušenému zelí a krkovičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

Slaninové flíčky s dušeným červeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila Martínková | 8. 1. 2016 18:43

    Bramborové knedlíky se zelím a pečweným masem dělám téměř pravidelně kažeý měsíc. manžel ho zbožňuje a nrení to nic složitého. Knedlíky nebo nok, to je stejné a stejně dobré, pro mně nic složitého a přitom perfektní :-)

  • A.Lojzíčková | 9. 11. 2014 16:36

    Výborné od A až po Zet.Nedělní oběd podle jednoduchého postupu může uvařit i úplný kuchař-panic.Já jsem byla s receptem spokojená,všechno se mi povedlo a bylo to vynikající a moc děkuju.

  • Karel | 27. 1. 2014 11:11

    Jen drobná úprava: u nás ze zelí po uvaření vylisujeme všechnu šťávu. Suchým zelím prosypeme bramborové noky a přidáme několi lžic z výpeku. Naš děti tomuto jídlu říkají "bobky" a považují ho za sváteční.

  • David Čáp | 9. 2. 2013 21:04

    no těžký to nebylo ani pro mě a dokonce mě to bavilo a zabodoval jsem na celý čáře

  • KhMaky | 30. 9. 2012 18:54

    Výborné a celkem snadné

  • Esleranda
    Esleranda | 27. 7. 2012 20:40

    Já zkoušela jen ty noky, potřebovala jsem něco k omáčce a klasický br. knedlíky semnou moc nekamarádí ( vždy se mi rozvaří a uvnitř jsou syrové). Ale tohle bomba, šlo to krásně a noky byli výborný, na to že to moc nejim sem jich zpráskala celej talíř. :-D

  • Jana | 21. 4. 2012 20:14

    Je to tak, noky jsou pirma priloha, velice chutne a rychle uvarene. Dnes jsem naraazila na web s recepty na noky, inspirujte se na www.gnocchi-recepty.cz

  • Pája Venclová | 23. 2. 2012 20:44

    Postupovala jsem podle receptu a hrdě nosila na stůl. Vůbec to není těžké a jídlo na které chodíme v neděli k mamče už zvládnu sama.

  • Di | 9. 2. 2012 11:03

    Skvělá klasika! :-) U nás doma se od nepaměti házely uvařené knedlíky do toho dušeného zelí. Pak se to promíchalo a pokud možno nechalo odležet do druhého dne. Je to sice trochu obtížnější ohřát, ale chce to kastról s dobrým dnem a více vody v zelí. Nemá to chybu (alespoň podle mě) - doporučuji vyzkoušt.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Kmín Kysané zelí Olej Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
15
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
15
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact