• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 52
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Knedlíky jako takové mají původ ve střední Evropě a dlouhou historii sahající patrně až do starověku. Někdy v průběhu jejich vývoje vznikla i bramborová varianta, která se stala českou klasikou - bramborové knedlíky plněné uzeným masem patří k našim nejoblíbenějším jídlům servírovaným tradičně se zelím.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 80
      g sádlo
    • 0,50
      ks vejce
    • 160
      g hrubá mouka
    • 300
      g uzené maso - vařené
    • 60
      g krupice
    • 800
      g vařené brambory
  • Zelí
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • ocet
    • 600
      g červené zelí
    • olej
    • 1
      ks jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12-16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky.

RADA: Jak udělat nadýchané a vláčné bramborové knedlíky?

2
Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme čeveným nebo bílým zelím, příp. špenátem. Připravené těsto nenecháváme stát, protože by řídlo.

RADA: Houskový knedlík krok za krokem. Mrkněte na VIDEO!

3
Zelí: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a dohotovíme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak nakrájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory plněné ementálem a uzeným masem

Brambory plněné ementálem a uzeným…

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338906) | 9. 4. 2025 10:46

    Dotaz, jak dlouho před plněním knedlíků povařit uzené maso? 40 minut? Díky P.

  • Midar | 30. 11. 2016 11:26

    Je potřeba dát více mouky.

  • Martin | 2. 11. 2016 10:57

    Udělal jsem, dětem chutnají, jen jsem musel dát asi 300g mouky, takže hodnotím číslem 2. 8-)

  • ciocarlia | 7. 10. 2016 12:55

    Jo jo, česnek a taky cukr a prášek na praní. Nedávat!

  • Mona1982 | 21. 2. 2016 20:55

    Pokud vám těsto nedrží a trhá se, přidejte do něj lžíci octa a nechtě půlhoďky stát. Ocet totiž dělá v těstě to, že ho dlěá pružným, na stejném principu funguje tahané těsto na štrůdlu. Nejdřív jsem se na to chtěla vyprdnout, ale pak jsem si vzpomněla na ocet a kouzlo držícího těsta na světě. ;-)

  • Eva | 25. 12. 2015 10:52

    Osobně dávám trochu solamylu, nebývají tvrdé, krupičku taky trochu, vejce - 1 celé + žloutek. U mouky se řídím tím, jak moc vodnaté se zdají brambory. Stejně vařím zkušební knedlík, aby se nerozběhly po kastrolu. Přiznávám, že nic nevážím, prostě vařím podle oka :-).

  • Frugrama | 20. 12. 2015 17:38

    Zdravím.kuchtil jsem a propadák :D zmršil jsem to.Ale i tak svůj výtvor hodnotím známkou 3.Z těchto důvodů - -jsem naživu -vypadalo to podobně -chutnalo to podobně Nikomu nedoporučuju přidávat do těsta česnek.

  • olima | 1. 11. 2014 10:38

    Dekuji za vyborny recept 8-) - mnozstvi brambor i mouky sedelo skoro presne - podle rady tady z diskuze jsem mouku taky prubezne zapracovala a dala 2 vejce - hotove je pak varila 10 min - mela jsem z tohoto mnozstvi 16ks - perfektni ;-) jeste bych dodala ze jsem brambory nevarila den driv do mekka ale byly tvrdsi.

  • Lucie | 25. 7. 2013 14:58

    Množství 1/2 vejce si nedokáži reálně představit. Nemá to být náhodou 1-2 ks? :-\ Chlap za mnou totž přišel s upoceným čelem, jak že má rozdělit žloutek a bílek na půl a co s tím zbytkem má dělat. :-S :-D

  • sarka rudlova | 21. 10. 2012 15:30

    Dobré, akorát byla první várka knedlíků trochu rozplizlá a to jsem vařila v páře :-( Možná ještě nebyly dobré brambory. Zelí fajn, akorát jsem ho měla dost sladké, cukru jsem dávala málo, tak bylo asi sladké jablko.

  • Můrinka
    Můrinka | 23. 9. 2012 16:30

    Výborné, opravdu :-)

  • myšlenka | 20. 8. 2012 12:32

    Opravte si v názvu receptu, čím jsou vlastně ty knedlíky plněné! Uzením nebo zelím se zelím. ;-)

  • Natálie | 4. 2. 2011 14:29

    pro Petule: Tak teď jsem se fakt dobře zasmála:))

  • Monika Pavlíčková | 4. 9. 2010 08:50

    Knedlíky jsou vynikající.Já do těsta přidávám 2 na kostičky nakrájené rohlíky(tím pádem nemusím přidávat mouku,jinak by byla třeba) a dělám z nich i jenom klasické bramborové knedlíky jako přílohu.Občas přidám do těsta i nějaké bylinky a knedlík je potom nejen dobrý na chuť ale i krásný na pohled.

  • atka capova | 30. 1. 2010 19:00

    dneska jsem dělala, mouky jsem dala spíš míň než víc, vždycky to tak dělám a raději trochu postupně přidávám. Tentokrát nebylo potřeba. Rodina jásala.

  • atka capova | 30. 1. 2010 18:59

    dneska jsem dělala, mouky jsem dala spíš míň než víc, vždycky to tak dělám a raději trochu postupně přidávám. Tentokrát nebylo potřeba. Rodina jásala.

  • michal jakouš | 24. 12. 2009 13:10

    dát více mouky je to takové rozvařené

  • A B | 27. 2. 2009 17:39

    a nebo taky by šel název" bramborové knedlíky plněné se zelím"

  • Olga Zehnalová | 27. 2. 2009 16:17

    uzeninou

  • Olga Zehnalová | 27. 2. 2009 16:15

    Asi sa do názvu dostal škriatok, podľa mňa by malo byť: Bramborové knedlíky plnené uzenonou.

  • Petule B. | 27. 2. 2009 12:15

    Ten počet vajec 1/2 - to je vážně myšlena půlka vejce, nebo 1 až 2 vejce? Děkuji za upřesnění.

  • Simča Sládková | 22. 8. 2008 00:21

    Název je zavádějící, jídlo je mňamózní :-)

  • Hana Rožníčková | 13. 2. 2007 17:47

    A já podle názvu myslela, že se ty knedlíky plní zelím:o))) Jinak klasika, ale dobrá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Knedlíky Bramborové Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Cukr Hrubá mouka Jablka Krupice Ocet Olej Sádlo Sůl Uzené maso - vařené Vařené brambory Vejce

Jak nakrájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Jak nakrájet cibuli

Poslední sledované recepty

21
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr…
12
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
10
Vánoční jihočeský kuba
Vánoční jihočeský kuba
10
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
10
Kuřecí plátky v alobalu
Kuřecí plátky v alobalu

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Další doporučené recepty:

Bramborové knedlíky plněné prejtem
Bramborové knedlíky plněné prejtem
Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou
Bramborové knedlíky plněné směsí s…
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Bramborové knedlíky plněné špenátem a…
Bramborové knedlíky s klobásou
Bramborové knedlíky s klobásou
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky se strouhankou
Bramborové knedlíky se strouhankou
  • Recepty.cz
  • Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact