• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová jelítka Goja
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová jelítka Goja

0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks cibule Pokrájené na drobno
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka sušená majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín na dochucení
    • 1
      sklenice pivo podlévání jelítek při pečení
    • 2
      lžíce sádlo na vymazání pekáče , muže být i olej

Postup přípravy receptu

1
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá chybu! Nevyčištěná je třeba řádně vydrhnout solí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory nastrouhejte na hrubším struhadle a nechte chvíli stát. Vylouženou vodu slijte. Osolte, opepřete a vmíchejte mouku, vejce, oloupaný a rozdrcený česnek, cibuli, kmín i majoránku.
3
Pomocí lžičky plňte směsí propláchnutá střívka. Tady rozhodně není na škodu mít co nejpočetnější družinu pomocníků...

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Naplněné střívko zavažte nití nebo upevněte špejlí, podobně jako jitrnice nebo jelítka. Jestli máte zkušenosti ze zabijačky, určitě se vám teď budou hodit.
5
Správná Goja by měla měřit zhruba půl metru a být hezky naducaná. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 C. Jelítka naklaďte na pekáč, podlijte částí piva (nebo pekáč vymažte tukem) a pečte asi 45 minut.

RADA: 5 tipů, jak připravit dokonalý bramborový salát

6
Během pečení podlévejte a potírejte zbylým pivem (pokud jste ho nepoužili, pak tukem). Jelítka můžete během pečení obrátit. Před podáváním je nakrájejte na asi deseticentimetrové kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Bramborové housky

Bramborové housky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kmín Majoránka Pepř mletý Pivo Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Malý korpus

Malý korpus

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

176
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
80
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
72
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
55
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
49
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
Bramborová kaše
Bramborová kaše
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová kaše z pečených brambor
  • Recepty.cz
  • Bramborová jelítka Goja
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact