• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramboráky z kyselého zelí
Napište svůj komentář k receptu

Bramboráky z kyselého zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboráky z kyselého zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kysané zelí
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • kmín
    • majoránka
    • sůl
    • prolisovaný česnek
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem, pouze mírně osolíme. Na rozpáleném tuku tvoříme malé placičky.
2
Uvedené množství stačí zhruba pro 2 osoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šárka hlistová | 31. 8. 2013 19:49

    Skvĕlý recept, doporučuji přidat dvĕ menší nastrouhané (syrové) brambory a půlku najemno nakrájené cibule, nešetřit s majoránkou a cca 5 stroužků česneku... a tenčí placičky.. asi se z toho stane mé oblíbené jídlo :-)

  • Anetka | 9. 11. 2011 17:21

    Ikdyž je mi 17 let, vařím ráda :) . Bramboráčky jsem vyzkoušela na dvojí způsob. Při jednom způsobu jsem přidala pár brambor. Nebyly tak hutné, jako druhý způsob jen s moukou, které byly taky moc dobré :) . Bramboráčky doporučuji :)

  • Re | 13. 10. 2011 12:21

    Přidala jsem klobásu, jsou výborné!

  • Danka Snášelová | 26. 9. 2008 12:14

    Před chvíli jsem dosmažila bramboráky z kyselého zelí. Nejsou špatné, ale na základě komentářů jsem od nich očekávala trochu víc. Držela jsem se přesně receptu, ale pod pojmem bezvadně křupou si představuji něco jiného. Bramboráky z brambor milujeme jenom tak - jako křupavé placičky do ruky. O těchto placičkách to říct nemohu. Vím si je přestavit jako přílohu k uzenému plátku masa a k tomu křen. Nebo k pečenému masu - pěkně opečenému bůčku. V tomto případě by placičky nahradily nejenom knedlu ale i dušené zelí.

  • Petr Kucín | 15. 10. 2007 10:01

    opravdu dobrý.- celou porci jsem spucoval sám nikomu jsem nedal

  • Zita Matejkova | 13. 7. 2007 13:43

    Tyto zelňáky dělám dlouho a rozhodně se nepřejí.Rychlé,nenáročné a výborné.Za 1!

  • barbora | 13. 7. 2007 12:11

    tyhle placičky jsou úžasný, nejlepší jsou usmažené tenoučký bezvadně pak křupou a nesouhlasim s paní orosovou majoránka a česnek dodají šmrnc

  • M. Michejdová | 10. 7. 2007 23:54

    Múj muž miluje česnek snad i na sladkou buchtu a na tyto placičky si jej navíc natírá i po usmažení.

  • jaroslava orosová | 10. 7. 2007 10:13

    těmto placičkám říkáme zelníky,nedávám mouku ale trochu solamylu a vynechávám česnek a majoránku-vynikne chuť zelí,nejlepší jsou smažené na sádle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Svačina Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Kysané zelí Majoránka Prolisovaný česnek Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

88
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
74
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
62
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
62
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
52
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky sváteční
Bramboráky sváteční
Bramboráky z chleba
Bramboráky z chleba
Bramborky  "dobrota"
Bramborky "dobrota"
Bramborová (úková) omáčka
Bramborová (úková) omáčka
Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Bramborová / batátová krémová polévka s…
  • Recepty.cz
  • Bramboráky z kyselého zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact