• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramboráky s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Bramboráky s povidly

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
7fotografií
Nahrát fotku
 

Objevte chutě našich předků. Bramborák neboli cmunda je tradiční pokrm české kuchyně. Tentokrát si je s námi ale připravte nasladko se sýrem Cottage, povidly a skořicí.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g brambory pečené ve slupce
    • 250
      g sýr cottage
    • 100
      g špaldová mouka
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Na dokončení:
    • povidla
    • skořice
    • rozpuštěné máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brambory umyjte, osušte a dejte na pekáček s hrubou mořskou solí. Upečte je v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Bude to trvat asi 30-40 minut. Nechte brambory vychladnout, poté oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

2
Přidejte vajíčko, sůl, prášek do pečiva, sýr Cottage a prosátou mouku a všechny ingredience důkladně promíchejte. Nepřilnavou pánev rozehřejte a nepatrně omastěte máslem. Z připraveného těsta dlaní tvarujte placičky o síle asi 5 mm a z obou stran je na rozpálené pánvi opékejte dozlatova.
3
Ozdobte povidly, posypte moučkovým cukrem a skořicí a na závěr zalijte horkým máslem. Bramboráky podávejte ještě teplé.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Dalamánky s Jihočeskou nivou

Dalamánky s Jihočeskou nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Moučkový cukr Povidla Prášek do pečiva Rozpuštěné máslo Skořice Špaldová mouka Sůl Sýr Cottage Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Béřovický králík

Béřovický králík

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

80
Kuřecí prsa s pomeranči
Kuřecí prsa s pomeranči
67
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.
59
Tatarský biftek
Tatarský biftek
45
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
41
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Móda ze Slavíků: Kdo ukázal téměř vše a kdo byl hvězdou večera?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Největší šok Slavíků: Poražený Ztracený! Kdo mu vyfoukl zlato?

Největší šok Slavíků: Poražený Ztracený! Kdo mu vyfoukl zlato?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Další doporučené recepty:

Bramboráky s červenou řepou
Bramboráky s červenou řepou
Bramboráky s chlebem a uzeninou
Bramboráky s chlebem a uzeninou
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky se zelnou směsí
  • Recepty.cz
  • Bramboráky s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact