• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bramboráky
Napište svůj komentář k receptu

Bramboráky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 431
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Bramboráky z jemně nastrouhaných brambor ochucené česnekem a ovoněné majoránkou jsou oblíbenou českou klasikou. Můžete si je dopřát samotné, se zelím nebo třeba jako přílohu k různým omáčkám.

Bramboráky

Suroviny

10 porce
    • 800
      g brambory
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 200
      g hladká mouka
    • hlávkový salát Listy a petrželky na ozdobení
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      lžička majoránka
    • pepř mletý

Postup přípravy bramboráků

1
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs na bramboráky osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka.

RADA: Jak snadno oloupat brambory?

2
Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Listy salátu opereme, osušíme a pokrájíme, petrželku opláchneme. Bramboráky přeložíme a podáváme ozdobené hlávkovým salátem a petrželkou. Výborně chutnají také jako příloha k minutkám.

RADA: Tipy na rodinné večeře do 100 Kč!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráky

Bramboráky

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#334530)
    Uživatel (#334530) | 22. 2. 2022 22:34

    Nejhorší recept a vše jsem musel při dvojité porci vyhodit. Tolik množství mouky,že se to nedalo jíst. Radši už nic nevkládejte. Jsem akorát pěkně vytočenej.??

  • jenik | 16. 4. 2015 19:11

    srouhání měmoc nebavilo. melu brambory v mlýnku na maso. jde to v pohodě a rchle.a česneku víc.nkdy nic nepokazí. jinak výborné

  • Lucka | 24. 11. 2014 18:53

    Jednou jsem zapomněla, že už nemám majoránku, tak jsem tam dala chilli koření a super. :-) Ted už bramboráky dělám i s majoránkou a chilli tam nesmí chybět.. ;-) Doporučuju chilli.

  • Petr | 31. 8. 2014 20:09

    pěkně blbej recept , ty mouky tam patří max 100g. omg. :-D

  • Jarka | 24. 8. 2014 11:00

    Aby brambory nečernaly,přidává se mléko.

  • Jan | 15. 8. 2014 16:24

    Děkuji, můj první bramborák se povedl

  • Andrea | 30. 5. 2014 12:18

    Ahoj lidi, dělám bramboráky od oka a často. Máme je všichni rádi. Přidávám tvaroh, je tam opravdu moc dobrý. Ale tím pádem je těsto hustější, takže musíte naředit mlékem a pokud je těsta hodně dát třeba i 2 vejce, aby to drželo pohromadě. A dávám hladkou i polohrubou mouku. Ale té mouky tam opravdu dávám méně, aby to nebylo moc moučné. Spolu s brambory tam strouhám česnek i cibuli. ;-)

  • Tereza | 27. 5. 2014 18:42

    Do těsta se přidává trošku octa aby do druhého dne nezčernalo .

  • Daniela | 5. 5. 2014 13:41

    Rozhodně bych je nemixovala. Naopak strouhám na hrubší části struhadla, rozmixovat podle mne je zničit - nebudou to bramboráky, ale placky :-))

  • andrea | 2. 4. 2014 11:26

    byli moc dobre vsichni sme si pochutnali udelala sem k tomu kureci smes na spusob kunpaa a vsichni my to slupli moc dekuji za recept :-P :-) :-D :-\ =-O :-* :'( :-)) :-| <3 <:-)

  • nikola | 21. 2. 2014 10:18

    Ja davam na 1kg brambor 100- 120g mouky teda

  • Ivan | 28. 1. 2014 11:11

    Ta mouka všechno zazdí

  • Radim | 15. 1. 2014 10:59

    :-D

  • Radim | 15. 1. 2014 10:56

    Žes to nemixoval tyčovým mixérem? :-D

  • Martin | 14. 12. 2013 17:58

    Co přidáváte do těsta oby do druhého dne nezčernalo?

  • mekanik | 21. 11. 2013 21:15

    protože jsi blb a neumis nic

  • Stoney | 14. 11. 2013 06:29

    Méně mouky, více brambor ;-)

  • PanBramborak | 29. 10. 2013 23:08

    Delal jsem je presne podle receptu. Vznikly tvrde moucne placky, ktere jsem jen ochutnal a vyhodil. Spatny recept.

  • Alena | 27. 9. 2013 08:20

    Jsou výborný,dělám je často,všichni je máme rádi. :-\

  • p | 25. 8. 2013 08:30

    :-D

  • boban | 20. 7. 2013 08:48

    Super recept sousedi žasnou :-P

  • Jirka (ten co umí vařit ;)) | 10. 7. 2013 15:33

    brambory jsem nastrouhal cca 1/2 na velkém struhadle, 1/2 na malém, místo mléka jsem přidal 2. vejce (pak to krásně drží pohromadě) a ještě jsem přidal orestovanou cibulku s uzeninou (na hodně malé kousky nakrájenou)...:)

  • JIrka | 23. 6. 2013 17:29

    Makačka jak sviň poprvé ve 34letech jsem něco uvařil a rada na závěr NEPOUŽÍVAT TYČOVÍ MIXER bo kaše s toho :-D

  • bramborak | 12. 3. 2013 20:00

    dobrý bramborák

  • medvidek | 17. 1. 2013 16:11

    medvědě, i dnes jsou lidé kteří začínají vařit, ba dokonce většina lidí je mladší než vy. tak nedělejte chytrého. děkuji za recept

  • Ruměnka | 2. 1. 2013 11:57

    Já dávám místo mléka podmáslí a jsou mňamozni :-[

  • medvěd 09 | 28. 12. 2012 08:55

    Co je na tom receptu nového? Je výborný,souhlas,ale takhle dělám bramboráky už 40 let... ;-) 8-) Víte,co je taky fantazie? Udělám bramborák, nadrobno nakrájím kysané zelí,nakladu na polovinu bramboráku a přeložím napůl.Zelí se prohřeje co by dup, a je to mňam :-[

  • Janos
    Janos | 15. 11. 2012 22:22

    Dělám je skoro stejně :-) na sádle. Nemá to chybu :-[

  • matej | 17. 10. 2012 18:41

    :- ) :-)) :-| :-* :-) moc dobré :-) :-)) :-| :-* :-)

  • Lenka | 13. 10. 2012 13:12

    Bramboráky smažit jedině na sádle. Na oleji nemají tu správnou chuť.

  • Eva | 25. 9. 2012 18:20

    Zkuste milé dámy přidat do směsi ještě trochu strouhanky, bramboráky jsou krásně křupavé. E.

  • chvajda
    chvajda | 12. 9. 2012 13:59

    Naprosto fantastický recept, perfektní! Takto se mi ještě nikdy bramboráky nepovedly jako dnes dle tohoto receptu. Velmi děkuji i za poznatky a rady ostatních kuchtíků, něco málo jsem vylepšila a bylo to supéééér!!! :o)

  • xDment | 14. 3. 2012 15:56

    ...

  • Doomkaa
    Doomkaa | 19. 10. 2011 17:55

    Děkuji za super recept..bramboráčky jsou úžasný - udělala jsem jich 5 velkých s tímto receptem :) doporučuji dále

  • k.minnie
    k.minnie | 30. 9. 2011 22:56

    Takhle děláme bramboráky doma pořád :-) ještě navíc přidáváme nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr.

  • HONY VOKY | 8. 7. 2011 17:17

    Jedna vrchovatá lžíce toho těsta je asi 6dkg. Ne jednu porci počítej asi 1/4kg 250g. Chlapi toho chtějí víc. Záleží jek velké bramboráky cgceš dělat. Buď z 1 lžíce nebo dvou? Když se to péovede neměj strach - snědí to studené. Přeji ti ať se to vyvede. Klidně přidej cibuli (půlku) nebo česnek 3 stroužky. Já dávám oboje. Jsem profík neboj se toho. Samozřejmě že to platí pokud všichni oboje jedí. HONY VO0KY

  • Lidka | 12. 5. 2011 14:53

    Mléko by mělo zabránit černání brambor, ale také ho nedávám. Připadá mi, že tekutiny tam je vždy dost. Ale přidávám ovesné vločky a je s nimi bramborák vynikající.

  • pippiva
    pippiva | 12. 5. 2011 14:11

    Nekde jsem cetla, ze je vyborne do bramboraku pridat trochu tvarohu, budou krehke, ale jeste jsem to nevyzkousela... :-\

  • Ladia
    Ladia | 12. 5. 2011 12:59

    Já nedávám mléko :-)

  • No coment | 2. 5. 2011 19:51

    Hej trapáku je to trapné tady buzerovaat :-P Nechápu co si tím chceš dokázat. Bramboráky jsem dělala a byli skvělé.. tak radši zalez za kuchařku a běž se učit vařit když tady pomlouváš

  • xxx | 31. 3. 2011 10:38

    Nejdříve se, prosím, všichni naučte česky! ;-)

  • paní kuchařka | 18. 3. 2011 19:03

    každý je nějaký...recepty se sem dávaj,aby se vozkoušeli a né kritizovali a aby se lidi jako vy povišovali nad ty druhý... :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

  • Mr.Iraq:: | 1. 2. 2011 17:14

    Dobrý den ,váš recept je dobrý ale nééé skvělí bohužel ...Být vámi učím se od mistra ,což znamená odemě hehehhehe :-P

  • evaevaa | 29. 1. 2011 15:34

    Dělala jsem bramboráky poprvé a dopadlo to skvěle - a taky chutnájí skvěle :-) díky za recept

  • kacka | 24. 1. 2011 20:52

    dobrý den můžu se zeptat pro kolik osob to je??

  • kacka | 24. 1. 2011 20:52

    dobrý den můžu se zeptat pro kolik osob to je??

  • Mimino | 6. 1. 2011 08:35

    To bych raději nedělal. Udělejte to tak jak píšou,je na vás zda si vyberete hrubší nebo jemnější struhadlo. Já do bramboráků přidávám ještě na kostičky nakrájený měkký salám ;-)

  • Ibka | 1. 1. 2011 21:34

    první s čí nesouhlsím :) když je bramborák moc tvrdej a láme se tak je to možná tak o zuby :D podlě mě by měl být bramborák mírně měkoučkej a štavnatej <3

  • momik
    momik | 29. 12. 2010 20:46

    já bramboráky strouhám normálně strojově jako třeba strouhanku, jen si nastavím větší očka

  • Veronika | 28. 12. 2010 00:04

    Záleží na tom, jak moc bys je rozmixovala... jelikož z bramborového pyré nebudeš mít tak syté bramboráky... Nejlepší je si ke strouhání někoho přizvat a třeba i soutěžit, aby to lépe uteklo... ale pozor na ruce :-)

  • Honza | 12. 12. 2010 13:15

    :-D

  • Hanka | 10. 12. 2010 11:33

    Nemám s přípravou bramboráků vůbec žádné zkušenosti, tak je to možná hloupý dotaz, ale nešlo by ty brambory nakrájet na kousky, hodit do mixéru a rozmixovat místo strouhání? Že bych si ušetřila práci :-[

  • Beldarana | 22. 11. 2010 13:22

    Dneska jsem vyzkoušela, celá rodina ohodnila jako velmi dobré. Přidala sem do těsna na jemno nakrájené párky.

  • Leo Kortus | 14. 11. 2010 17:23

    Dal jsem vse podle receptu az na cesnek a vajicka , vajicka jsem dal 3 a vysledek dobry bramboraky se netrhaly a chutove vivikajicí .-D

  • Fredro Star | 2. 1. 2010 19:00

    prvni varka celkem dobra ...ted delame dalsi a bude jeste trosku lepsi ..doporucuji pridat trosku vic cesneku dle chuti a koreni..jak kazdy uzna za vhodne ..jinak vynikajici ;)

  • Fredro Star | 2. 1. 2010 19:00

    prvni varka celkem dobra ...ted delame dalsi a bude jeste trosku lepsi ..doporucuji pridat trosku vic cesneku dle chuti a koreni..jak kazdy uzna za vhodne ..jinak vynikajici ;)

  • Blanka Vokounová | 4. 8. 2009 19:10

    Bramborák se hned na poprvé perfektně povedl! Dala jsem jen 100g (polohrubé místo hladké) mouky, půl brambor na jemno, půl na hrubo nastrouhaných, jinak vše podle receptu a byl VÝBORNÝ. Krásně držel pohromadě, nic se nerozpadalo, prostě dobrůtka. Možná příště přihodím o jeden stroužek česneku víc. Moc díky

  • Mirka Váchová | 7. 2. 2009 00:17

    Tak jsem je také zkusila a musím říct, že byly opravdu výborné. Není jim co vytknout. Vřele doporučuji je vyzkoušet. Nebudete litovat.

  • Lucie Nachlingerová | 27. 1. 2009 19:06

    Dala jsem o 2 stroužky česneku víc a bylo to výborné!

  • Anna Suskova | 30. 3. 2008 18:25

    tak ja se musím take přidat dnes jsem delala bramboráčky a musím říct že se mi povedli hned na poprve a jsou moc chutne!!

  • hanka Pořtova | 24. 1. 2008 16:53

    hmmmm...mocinky dobrej bramborák.))

  • Helena K. | 15. 1. 2008 17:51

    Zkuste :bramborák po jedné straně opéct,obrátit,na opečenou stranu položit olomoucký tvarůžek rozkrojený na polovinu,dopéct.Tvarůžek se zčástí rozpustí a k pivu(čaji) je to pochoutka.

  • Ivana Krásová | 13. 11. 2007 19:02

    Udělám placku na pánev, na to položím rozkrojený Hermelin /na 2 kolečka/ smažím a naplácám na Hermelín další těsto, tak aby byl celý zakryty, potom obrátím, dosmažím po druhé staně a podávám - mňam

  • jiří Jindřich | 13. 11. 2007 11:40

    do bramboráku dávám polohrubou mouku jen málo a mladé nasekané kopřivy spařené horkou vodou pánev musí být hodně rospálená potom se bramborák nelepí je to také výborná příloha ke guláši dobrou chuť

  • Jiří | 2. 11. 2007 16:47

    teda držel jsme se rad,ktere jsme si přečetl tady,piva jsem se teda nedržel ale přidaním česneku,ubráním majoránky,2 vejce,nahrubo...atd.mno a vyšlo z toho to že přítel byl celej bez sebe...ted se to stalo jeho nejoblibenějším jídlem a mě už to leze krkem(to byl joke)takže děkuju a fakt doporučuju číst připomínky k receptum:DJeště jednou Díky

  • Růžena Petržílková | 27. 10. 2007 11:44

    No,vyzkoušíme to ve škol=)

  • Ája Matajsová | 11. 10. 2007 16:12

    Jsem kuchař začátečník. Tohle se mi zdálo celkem jednoduché a k mému překvapení je to i dobré. Co dobré, je to výborné! Mam fakt obrovskou radost, že jsem po několika málo pokusech ukuchtila něco, co se dá pozřít a dokonce si na tom i pochutnat. Moc děkuji za pomoc, kterou jsem tu našla. Doporučuji každému a určitě si tu najdu i jiné recepty.

  • Terka | 15. 9. 2007 13:16

    jj...super recept...byla to dobrota :)

  • Pavla | 11. 9. 2007 13:44

    myslím že čím víc česneku tak tím líp, já dávám na 8 velkých brambor celou paličku česneku a to je potom pochutnání...vždycky mi je lidi pochválili a přítel říkal, že dělám lepší jak bybička a maminka, takže to už je velká pocta... :-)

  • Pajda | 29. 8. 2007 12:04

    Misto mleka bych to spis redil pivem, ma to lepsi chut

  • Anonym | 31. 7. 2007 23:10

    Jo a to co je na obrázku, není bramborák, ale matlavá placka. Správněj bramborák musí být tak křehoučkej a křupavej, že při kažedým pokusu o přehnutí se zlomí. A taky by neměl být větší než dlaň - ono se to pak taky líp na pánvi obrací.

  • Jája | 31. 7. 2007 23:06

    Určitě bez mlíka, strouhat NAHRUBO (je to nejen rychlejší, ale i lepší na chuť), určitě míň mouky, na tohle množství brambor 2 vejce, přidat nadrobno pokrájenou cibuli, ubrat majoránky a přidat víc česneku!

  • Filip Franek | 31. 7. 2007 21:08

    Paradni bramboracky, varit neumim, ale je to pomerne jednoduche, takze jsem si konecne na necem pochutnal.

  • misha-23- | 18. 7. 2007 14:17

    no,učim se vařit,a tenhle recept na bramboráky mi moc pomohl...povedly se na jedničku..takže je to cajk,díkes..

  • Oksana Zemanová | 15. 6. 2007 14:11

    tak já jsem dala 2 vajíčka, mouku napůl s krupici co nejméně a místo mléka lžíci bílého jogurtu.Brambory nastrouhané půl jemně a půl nahrubo Ještě jsem neměla tak chutné bramboráky. Mňam!

  • Anonym | 13. 6. 2007 15:24

    Pro masožravce doporučuju přidat nastrouhaný kabanos nebo nějaký párek (stačí tak 10-15 dkg) a stejné množství eidamu. Vodu z brambor určitě neslévám.

  • Bryan | 13. 6. 2007 14:07

    Dik.Nevedel som pesne aky postup a co este vsetko do Zemiakovych Placiek potrebujem...Dobry Chut

  • Josef | 1. 6. 2007 11:56

    Pozor na slévání vody z nastrouhaných brambor!Za prvé tam nevadí když průběžně mýcháme a také obsahuje škrob a ostatní látky.

  • psycho | 22. 5. 2007 11:36

    Taky moc díky, protože s mladou začínáme tak nějak i vařit a oba umíme čaj a kávu, tak nám tohle moc pomohlo :-)

  • Daniel Mraz | 18. 5. 2007 12:55

    Děkujeme, pomohlo nám to.. Jsme začínající pár.. (s vařením)

  • Anonym | 17. 5. 2007 06:08

    Na bramborák má každý svou fintu, je to dobrota, ale pro někoho s tragickými následky (žlučník ...). Brambory strouháme půl nahrubo půl najemno, místo mouky dáváme strouhanku sice se to pak blbě obrací, ale je lepší než s moukou. Taky s hermelínem...mmm mňam. No, chce to potom navštívit ty mučící přístroje, nebo aspoň běhat :-)

  • Maple | 9. 4. 2007 17:06

    Místo mouky dávám JEN strouhanku, jsou křupavější. :-)

  • Jan Kučera | 17. 2. 2007 14:25

    Zkusili jsme bramboráky s cibulkou a bylo to dobré. Ale ještě lepší jsou bramboráky s tvarohem a cibulkou.

  • Eva Kudláčková | 9. 2. 2007 17:44

    Nejlepší je brambory strouhat nahrubo i najemno napůl, když jsou jen najemno, je z toho "kaše" . Mléko se do nich dáva kvůli zjemnění, mouka je v pořádku.

  • Eva Kudláčková | 9. 2. 2007 17:43

    Nejlepší je brambory strouhat nahrubo i najemno napůl, když jsou jen najemno, je z toho "kaše" . Mléko se do nich dáva kvůli zjemnění, mouka je v pořádku.

  • Dominika Boudná | 25. 1. 2007 19:07

    Včera jsem se pustila do kuchtění těchto bramboráků a musím říct, že nám moc chutnali!

  • Světlana | 30. 10. 2006 22:39

    Tyhle bramboráky děláme ne jako přílohu, ale jako hlavní jídlo. Po usmažení bramborák přeložím a dovnitř dám 2-3 lžíce vymačkaného kysaného zelí. Může být buď syrové studené nebo uvařené a podle chuti dochucené, pokaždé chutná jinak a pokaždé dobře. :-)

  • Anonym | 30. 10. 2006 22:27

    Jo a ještě jsem zapomněla. Těsto se samozřejmě musí smažit hned, takže olej je potřeba rozhřát předem. Kdyby se těsto nechalo dlouho stát, seřidlo by. No a dvě lžičky majoránky na to množství mi věru taky přijdou krapánek přespříliš.

  • Anonym | 30. 10. 2006 22:16

    Hm, mockrát jsem slyšela, že bramborák je pracný, protože lidi strouhají brambory na jemném struhadle. Zkuste hrubé struhadlo. Nastrouháno budete mít za chvilku a navíc bude bramborák chutnější. Ani moje babička ho jinak nedělala. Mléko do bramboráků zásadně nedávám. Když tam dáte mléko, je z toho spláclá placka a ne bramborák (po východočesku kramflek, který musí být nadýchaný a křupavý). Lepší chuť bramboráku dodá, když do těsta zamícháte trochu na drobno nakrájené syrové cibule. Jo a taky sušená nať dokáže udělat zázraky. Nejen majoránka, ale taky celer, petržel a libeček. Jinak to množství mouky v úvodním receptu mi přijde hrozně moc, já dávám mouky jen asi 2-3 polévkové lžíce na cca 6-7 brambor a 1 vejce.

  • Olaf Werich | 30. 10. 2006 18:47

    I bez mlíka jsou vynikající

  • Katka | 1. 9. 2006 12:14

    a je taky výborně do těch bramboráků dát uzeninu, napříklat gothajský salám, nebo liberecký párek, vše nakrájené na drobné kostičky

  • Jana Kutačová | 6. 8. 2006 22:03

    Pepo,ono je to s tou moukou vždy spíše o odhadu,protože pokaždé brambory pustí jiné množství vody.Mouky dejte tak,aby se Vám to spojilo v těstíčko a hlavně aby chutnalo.:o)

  • pepa | 6. 8. 2006 12:54

    na muj vkus hodne mouky, rozhodne staci pridat tretinu toho co tady pisou....

  • Dagmar Matusu | 4. 7. 2006 14:08

    Babička do bramboráků ještě přidává nasekanou petrželku a kypřící prášek do pečiva. Po případném ochadnutí bramboráky zůstanou krásně nadýchané a petrželka jim dodá lepší chuť a svěžejší vzhled :)

  • Jiří Mlčoch | 4. 5. 2006 10:26

    vcera jsme meli na obed :) delal jsem poprve, takze jsem je delal na vetsim ohni :( ale chybami se clovek uci priste to bude lepsi, diky za recept, jednicka to jisti

  • Comeman | 28. 4. 2006 17:39

    Bramboráky je lepší smažit pomalu, aby se prohřáli pěkně až do středu :)

  • Péť Radič | 26. 4. 2006 19:23

    Pokud nastrouháte část brambor na hrubo na tzv. řepáku (nejhrubší struhadlo) budou nádherně křupat.Bramborákové těsto je dobré před smažením bramboráků otestovat je-li akorát. Stačí usmažit jen jednu lžíci těsta a když se trhá a nedrží pohromadě tak, že nejde otočit, přidáme ještě trochu mouky. Někdy i několkrát. Pouhým okem nepoznáme-je li těsto "akorát".

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 12:05

    Pamatuji se ze se obcas u nas doma delali i s kukurici, byli pak vice krupave.

  • ala | 5. 4. 2006 17:24

    Take jsem je dnes podle tohoto receptu delala. Musim rict opravdu jednoduche, vynikajici a krupave! Nelepili se! Diky!

  • Míla | 30. 3. 2006 22:45

    Nejlepší bramboráky jsou ještě s cibulí. Zrovna dneska jsme měli bramboráky, bez cibule. Prostě to není ono. Pro ulehčení se daj brambory normálně mlít mlejnkem na maso. Nejlehčí je takhle rozemlít i cibuli a česnek. Pak už postup stejnej. A nakonec mlask mlask :-)

  • Monika | 23. 2. 2006 12:20

    Tak jsem to včera zkusila podle tohoto receptu, vlastně jsem dělala bramboráky poprvé. A podařilo se!!! Dala jsem taky víc česneku i majoránky a ještě jsem přidala nakrájenou klobásku. Mňam mňam. A bylo to jednoduché jak facka! :o)

  • Shaity | 7. 2. 2006 02:39

    ¨Čaues lidi,zkuste místo části mléka přidat smetanový bílý jogurt(nejlíp ten chocešský,má takovou nakyslou chut) pak už to fakt nemá chybu....

  • Radka.H. | 5. 2. 2006 17:34

    Mně přítel naučil dávat do bramboráků ještě trošku(podle voka) grilovacií koření.Jsou dobrý.

  • Mili | 1. 2. 2006 13:24

    No prostě vošouchy, co dodat...:-)) ale doporučuju nedávat mléko..je to tak lepší.

  • pavca | 24. 1. 2006 10:10

    Presne takto je taky doma delame, a jsou vyborne. Ja tam jeste nastrouham (pokrajim) trochu slaniny, a eventuelne i parku. A smazim na teflonce - jenom pomaznu kuzickou ze slaniny, takze vubec nejsou mastne a jsou vonavoucky!

  • Lenka | 23. 1. 2006 23:36

    Bramboráky smažil manžel a nám i dětem chutnaly.Také se dobře opékaly a nelepily se k pánvi.Ale přidaly jsme o hodně více česneku a majoránky,aby byly ještě lepší.Dělaly jsme je již 2x.

  • Petan | 15. 1. 2006 13:33

    Jsou moooc prima, ja sem pridal jeste uzeny (podarilo se nastrouhat) ale byly moc mastny, chtelo to na chvili obalit papirem k naproste dokonalosti :)

  • Ester S. | 13. 1. 2006 10:52

    Sice mam i jine overene recepty na bramborak, ale ze zajimovosti jsem ho udelala podle tohto. Moje zkusenost: bramboraky byly chutne, ale docela jemne, coz neni na zavadu, ale nekdo (my taky) ma rad vyraznejsi. Takze jsem pak k zmesi nastrouhala cibuli a lzicku drveneho kminu. Jo, a dolevala jsem mleko, protoze zmes byla prilis husta. Ale pak byly dokonaly! :)

  • Hanka | 7. 1. 2006 19:02

    Já jsem se učila dělat bramboráky od babičky a ta vždy dávala hrubou mouku. Do těsta přidala vždy kousek tvarohu, podle množství těsta. Výsledek je takový, že bramboráky jsou stravitelný i pro lidi, kteří nesnášejí v jídle česnek. Je to celkem vyzkoušený.

  • Zdena z JM | 3. 1. 2006 11:49

    Zkuste do těsta na bramboráky přidat kousek kvasnic.Budou křupavější a těsto vám ani do druhého dne neztmavne.Kromě pepře a majoránky přidávám také drcený kmín.Bramboráky dostanou zajímavou chuť.

  • DOCTOR CELESTYN / CH | 13. 12. 2005 11:11

    BRAMBORAK NAM VELMY CHUTNA. JE VYBORNY PROSIME OMLUVTE NASI GRAMATYKU.(BRAMBORAK IST WUNDERBAR, SCHULNOTE 1!!!)

  • David Štrup | 29. 10. 2005 00:26

    Nedávno jsem je dělal, ale z cukety. Stačí nastrouhat tak půlku cukety, 2 brambory a dál pokračovat podle receptu, ale bez vajíčka. Byly výborný, doporučuji....

  • Lucie Bošková | 25. 10. 2005 12:08

    Včera jsem je udělala z dvojité dávky a musím říct, že jsem je měla dost husté. Takže bych dala víc mléka. Jinak byly vynikájící, přítel si přivedl kamaráda a zaprášilo se po nich. Díky

  • Jana Han | 23. 8. 2005 10:08

    Zkuste upeci bramboraky trochu vetsi a naplnit smesi dusenych hub a zatocit jako palacinky. Take vyborne. Bramory uz davno nestrouham rucne, pouzivam mixer na tuhe potraviny, je to "coby dup" a zalezi jen na vas, jak hrube si je usekate. Zpocatku jsem mela obavy, jak to dopadne, ale nikdo nepoznal zadny rozdil a to pritom u nas je bramborak jedno z nejoblibenejsich jidel.

  • mluvka | 19. 7. 2005 17:58

    no tak sem si přečetl recept na bramboráky a říkám si super to bude v pohodě,ale pak sem neměl číst ty příspěvky od vás, tož teď sem uplně zmatený(mléka vícxmléka míň, mouku vůbecxvíc mouky,majoránky míňxvice majoránky) tak ted fakt nevím asi si udělám parky :)Ne uvidím udělám to podle receptu jen tam dám miň té mouky a přidám trochu strouhanky a určitě víc česneku :)

  • Honza | 7. 6. 2005 12:09

    at zije internet - dik za rady :-)

  • Blanka | 3. 4. 2005 21:15

    Vsechny vase rady zni bozsky!Puvodne jsem dnes nemela v planu delat bramboraky, jen jsem si procitala par receptu, ale dostali jste me!Dobrou chut!!

  • Tereza | 5. 3. 2005 15:22

    Co muzu doporučit, je strouhat brambory nahrubo! Mléko přidat spíše proto, aby brambory nezhnědly, jinak pokud jsou dost vodnaté, těsto ředit netřeba. Mouky vždy raději méně - čím řidší těsto, tím křehčí bramboráky. Jinak už mám vyzkoušené snad všechny krajové "zlepšováky". Vždycky mi je ale stejně špatně, a to po česneku. Dávám ho hodně, miluju ho, ale strašně sráží tlak a nedělá mi dobře na žaludek :((

  • Jana H. | 22. 2. 2005 18:04

    Dělám je bez mléka, dávám trochu polohrubé mouky a o jedno vajíčko víc,cibuli, česnek, sůl, kmín, pepř, majoránku a zelenou petrželku, pokrájenou najemno. Nedělám ty úplné " papíráky", ale trochu macatější, to mám raději.Smažím je na oleji.Dříve se dělaly na škvarkovém sádle. Nejdříve však ty brambory také vymačkám.U nás v Podrkonoší se jim říká kramfleky.Dělám je i z nových brambor a jsou výborné, jen se musí nechat víc vykapat.Když tam není moc mouky, tak jsou dobré i studené, nejsou tak tuhé.Jana.

  • Jan Bostl | 21. 12. 2004 16:20

    Tak jste vedle jako ta jedle !!! V žádném případě nedávat mléko !! A mouku jedině - pouze lžíci a to HRUBÉ !!!!! A je to velice jednoduché a jako za stara péct ne na oleji, ale na sádle !!! Kdokoliv k nám přijede na návštěvu chce pouze tento staročeský bramborák..Dávám ještě na dochucení na kostičky nakrájený lovecký salám, je totiž aromatičtější...Kdo to vyzkouší, dá mi za pravdu !!!

  • CreateeX | 6. 12. 2004 21:00

    No nevim ja bych pridal mléko a majoránku mouku to zaleží jak to bude husý ale jinak good

  • Kamil Balachaj | 29. 9. 2004 11:42

    Ty kapsy/jak rika Martin FARAR/ se jmenuji CMUNDA PO KAPLICKU a je to naprosta klasika s bramborakem. Ceska klasika

  • Petr a Danka xxxxx | 27. 9. 2004 22:32

    my bychom toho česneku dali mnohem víc a věřte je to chuťovka ,hlavně nééé pomerančovou marmeládu

  • Katka | 23. 9. 2004 17:52

    Podle mé zkušenosti... když se přidá do bramboráků mléko, tak jsou víc mastné, proto dělám bramboráky zásadně bez mléka.

  • sára | 19. 9. 2004 16:57

    těch vajec múžete klidně přidat třeba i 2 je to dost dobrý mňam

  • Dana Leimbergerova | 20. 8. 2004 06:31

    V americe se dava na bramborak kysela smetana

  • TeeJay | 6. 7. 2004 19:27

    Bacha na yamenu moukz a mouckovzho cukru.... sladky to nema tu spravnou chut... ale je to zajimavy... :-)

  • Handa Cizku | 29. 6. 2004 22:46

    to uz je jedno jak si ty vosouchy udelate, ale neni nad to polit si je cesnekovou omackou, kterou si vyrobite pro 4 osoby z 500g bileho jogurtu,1 male majonezy,cesneku /dle libosti/,soli,pepre a drobatka mlete papriky. takhle je miluje i muj manzel "masozrout"

  • Fiury | 14. 6. 2004 16:16

    Doporučuju ubrat té mouky tak na 100g ---200g je STRAŠNĚ MOC !!!!

  • Marci | 7. 6. 2004 03:56

    Mmm, uplne mam hlad, urcite to zkusim, jen misto hlavkoveho salatu jime kysele okurky a taky to pivko nesmi chybet, jak rika Jarda ;O)

  • Lucie Szabó | 31. 3. 2004 11:42

    Vypadá to skvěle když to strouhání brambor mě nebaví!

  • Bozek Mares | 20. 3. 2004 05:38

    Velice dobre kdyz potreme pomerancovou marmeladou a jeste trochu pocukrujeme.

  • Martin Farář | 17. 3. 2004 13:32

    No je to sice klasika, ale pro doplnění není špatné ohřát si uzené a červené zelí (bílé sice taky neni špatné ale na náplň sehodí více červené). Udělat takzvanou kapsu z bramboráku a zelí i uzené do ní vložit. Další možnost je udělat kuřecí směs s pikantní či jemnou omáčkou (trochu řidší aby se netloukla s bramborakem)a taktéž naplnit do kapsy. Přeji dobrou chuť

  • Jana Herianová | 12. 3. 2004 17:30

    Mléko nedávám, ale když dozrají cukety, nahrazuji polovinu brambor cuketou. Stací oloupat, vydlabat jádra, nastrouhat a vymačkat přebytečnou šťávu. Část mouky nahrazuji strouhankou. Bramboráky (u nás "Vošouchy") jsou pak křupavější.

  • Antimonika Teleskopická | 8. 3. 2004 11:33

    Oběd mi nechutnal chtělo by to trochu ubrat té majoránky........

  • marketa slukova | 7. 3. 2004 11:03

    v nemecku se jedi branboraky s jablkovou vyzivou. clovek to neveri ale chutna to dobre.skuzte to

  • jirina | 1. 3. 2004 16:03

    V Podkrkonoší nedáváme mleko. Mouku polohrubou a málo, majoránku, kmín, nastrouhanou cibuli a česnek, sul, dávám trochu tvarohu, aby testo neztmavlo a taky pojí.

  • Petra | 1. 3. 2004 13:50

    Vyzkoušela jsem tip Jardy Kadlece. A můžu říci jenom mňam, mňam, mňam.

  • Lucik | 27. 2. 2004 21:32

    tak ted sedim u PC, zatimco muj drahousek micha testo ne bramboraky. To su zvedava :-) Podle cesnekoveho oderu to bude zajimava noc:-)

  • Anička | 26. 2. 2004 20:29

    A co kmín??? Zkuste polovinu těsta z brambor a polovinu nahradit sterilovaným sladkokyselým zelím (překrájet, vymačkat nálev). Je to super a není to tak mastný!!!

  • Lucienka | 17. 2. 2004 17:34

    Jardo, jdu to vyzkoušet... zní to DOBŘE! DÍKY.

  • Jaroslav Kadlec | 16. 2. 2004 18:06

    Zkuste brambory nastrouhat polovinu najemno a polovinu nahrubo, místo hladké mouky přidat prosátou strouhanku, komu nevadí česnek můžete přidat, já dává na 1 kg brambor jednu paličku, horkého mléka alespoň 2 dl a majoránkou nešetřit.Hladkou mouku přidejte jen dvě lžíce. Jako přílohu zkuste kyselé zelí a zapijte samozřejmě pivem.

  • Miroslav Lemon | 15. 2. 2004 11:03

    Majoránku bych ,na to množství přidal.

  • Pepa | 10. 2. 2004 18:22

    Recept dobrý, klasika, ale té majoránky bych dost ubral.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky Velikonoce Zelenina
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Hlávkový salát Majoránka Mléko Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

100
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
40
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bramborák se smetanou
Bramborák se smetanou
Bramborák z chleba
Bramborák z chleba
Bramborák z kapřího masa
Bramborák z kapřího masa
Bramboráky (křupavé)
Bramboráky (křupavé)
Bramboráky pro děti
Bramboráky pro děti
Bramboráky s červenou řepou
Bramboráky s červenou řepou
  • Recepty.cz
  • Bramboráky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact