• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramboračka se sušenými houbami
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka se sušenými houbami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 75
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka se sušenými houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 3
      lžíce mrkev hrubě strouhané
    • 2
      lžíce celer
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      ks cibule
    • 20
      g sušené houby
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička celerová nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g rostlinný olej
    • 60
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přivedeme k varu 1 l vody, osolíme, přidáme brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a překrájené houby. Zamícháme a vaříme doměkka.
2
Na jíšku rozpustíme v hlubší pánvi olej, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Opatrně zalijeme 1/4 l studené vody, rozmícháme, přes cedník nalijeme do polévky a ihned zamícháme, aby se neutvořily hrudky.
3
Polévku necháme asi 5 minut vařit, občas zamícháme. Oloupeme česnek, utřeme nožem nebo prolisujeme a přidáme do hotové polévky. Okořeníme majoránkou, čerstvou nebo sušenou celerovou natí, pepřem a solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky se sušenými houbami

Bramborové placky se sušenými houbami

Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami

Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladič | 22. 11. 2015 09:33

    Špatně, cibule s kořenovou zeleninou se musí opražit na másle do zlata, kvůli barvě i kvůli chuti. Mouka se musí provařit 15-20 minut, 5 je málo. Kdo ty recepty píše proboha?

  • Krakonoš | 31. 7. 2015 18:38

    Když se vám chce mýt kotel nádobí...Já to dělám v jednom hrnci a je to taky good. :-P

  • Jan | 10. 8. 2014 20:02

    :-* O:-) Je to super :-)

  • lvíček | 25. 9. 2011 11:31

    Přesně jako píší kolegyně a kolegové, jednoduchá, rychlá a dobrá. Dávám za 1.:-)

  • Michaela | 15. 9. 2011 17:34

    Je výborná :-) :-*

  • pinda | 14. 5. 2011 09:43

    je torichlá a levná.tak že díkza recept <3

  • palenda | 1. 4. 2011 10:31

    Jednoduchý recept a výsledek super. Dávám za 1.

  • megi | 22. 1. 2011 23:06

    je super arychla take mam rada :-D :-[ :-\ =-O 8-) <3

  • Veronika Košťálová | 13. 11. 2009 11:35

    Moc děkuji za recept, byla výborná a jednoduchá na přípravu!

  • Kateřina Fialová | 17. 2. 2009 13:11

    Teď jsem ji dovařila, vypadá, voní i chutná super :)! Díky za recept!

  • Eva J. | 23. 11. 2008 14:28

    Pro začátečníky opravdu ideální a výsledek je moc dobrý.

  • Simona Bejvlová | 22. 9. 2008 21:45

    Polévka je vynikající :o)

  • Klára Kaštánková | 10. 7. 2008 13:20

    Ahoj, polévka jako od maminky a to jsem kuchtík začátečník. Výsledek mě strašně moc příjemně překvapil.Děkuji za recept a dávám 1****.

  • Richard | 10. 10. 2007 18:08

    právě ji vařím a už to voní....

  • Kristýna | 28. 9. 2007 15:08

    Prave jsem ji dovarila,muj muz snedl 3 talire,ja dva:))je vytecna.Jisku jsem dala sypanou.Taky OK.Opravdu vytecna -moje 1. bramboracka a za 40 minut na stole!!Davam za 1*********

  • Kajak nemam | 20. 9. 2007 22:06

    chtěl bych se zeptat jestli je tato polévka těžká na přípravu

  • Jirka K. | 29. 6. 2007 18:54

    Zdravím,tak jsem akorát dodělal tuhle bramboračku a je fakt výborná..... skvělí recept,všudeho doporučím ;-).Na to že jsem jí dělal poprvé,senza.....díky.....

  • Lucka | 7. 5. 2007 19:44

    Včera jsem ji vyzkoušela, byla vynikající, jen se po ní zaprášilo

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 15:42

    Minulý týden jsem vyzkoušela,je moc dobrá,1*!

  • Pavka | 15. 3. 2007 14:40

    Možná se budu opakovat,ale takhle ji dělám já.Na másle podusím nakrájené brambory,nastrouhanou mrkev,drcený kmín,1/2 cibule,česnek,namočené houby.Zaleju vařící vodou,přidám sůl,podravku,1/2 slepičího bujónu v průběhu vaření přidám majoránku a prolisuju 2 stroučky česneku.Na finále zahustím moukou s máslem nebo olejem.

  • Anonym | 1. 3. 2007 12:02

    Tak jsem jí vyzkoušela SUPER naše 1/2 dcera snedla celj hlubokej talíř..MNAM Jen tak dál...

  • Ivka | 1. 3. 2007 10:51

    Děvčata jdu na to jsem zvědavá zdali se mi tenhlew recept na jedničku povede!

  • Jarka Mastilová | 28. 2. 2007 12:26

    Tuto polévku dělám dost často,zrovna jako dnes.Patří mezi naše oblíbené.Zeleninu ale osmažím na tuku s cibulí,dodává polévce lepší chuť.Hodnotím 1 a všem doporučuji tuto polévku vyzkoušet.

  • Markétka | 23. 1. 2007 16:57

    Senzační, moje první bramboračka a polévka vůbec :) všichni si pochutnali, jsem ji musela dělat podruhé....jinak doporučuji přesně dodržet míry, podruhé jsme dala více vody a už nebyla tak mňam.

  • Renča | 6. 1. 2007 17:32

    Výborná :) Jen mi dlouho trvalo dochucování, jinak je ale fakt báječná, doporučuju všem :)

  • veronika | 7. 11. 2006 13:00

    Byla výborná.

  • Lenka | 15. 10. 2006 02:23

    mnamky.moje prvni bramboracka a jak dobra:-)diky

  • Jana Matějková | 1. 10. 2006 14:04

    vařím jí jednodušeji:na tuku osmažím zeleninu,přidám koření,hladkou mouku osmahnu do růžova spolu se zeleninou, podleji vařící vodou, přidám lžíci kořenící směsi Knorr, rozšlehám a přidám na kousky nakrájené brambory.když je vše měkké trochu rozšťouchám.

  • Kristyna H. | 20. 9. 2006 10:29

    Z receptů na bramboračky mě zaujala nejvíc a nelituji. Na dnešek zbylo jen díky tomu, že jsem vařila rovnou dvojitou dávku. Doporučujeme!

  • Romana Niklová | 6. 9. 2006 18:22

    Chutnala a voněla fakt skvěle, plný hrnec byl zachvíli prázdný.

  • Hanča | 12. 8. 2006 12:14

    Polévka je výborná,už jem ji vařila dvakrát a pokážde všichni vylizovali talíře.Super!

  • Maruška+Víťa | 7. 7. 2006 16:39

    Dělali jsme ji 2x, protože je výborná. Říká se, že do bramboračky se dá dát všechno možný - "co dům dá", ale není to pravda - i správná bramboračka má mít ty správný ingredience, a to tahle fakt má.

  • Blanka Vaverková | 4. 5. 2006 11:47

    Taky mi moc chutnala!!!

  • Ilona Maroušová | 5. 2. 2006 15:15

    Tak můžu říct že je fakt skvělá !!

  • Honza | 28. 1. 2006 11:47

    Trochu jsem to ošidil s jíškou, dal jsem koupenou, ale je to vznikající.

  • anamor | 26. 1. 2006 10:54

    Polévka je opravdu vynikající,uvařile jsem den dopředu aby se zaležela.Na druhý den nebyla.

  • Martina W. | 20. 1. 2006 16:41

    Moc na bramboračky nejsem ale tuhle bych dokázala jíst furt. Fakt super!!!

  • veronika | 6. 1. 2006 09:57

    také jsem zkoušela, byla opravdu výborná

  • lala l | 5. 1. 2006 14:52

    fakt super

  • Alice | 4. 1. 2006 19:10

    Výborná! Postupovala jsem podle paní Ivany a do druhého dne nezbyla ani naběračička..;-)

  • Tomáš Dimmer | 30. 11. 2005 08:09

    Polévka naprosto úžasná, vařili jsme ji na chalupě, ale bohužel jsme si zapomněli z domu vzít sušené houby, tak jsme je nahradili čerstvou hlívou. Chuť po houbách tím bohužel utrpěla, ale při představě že dodržíme recept úplně přesně je polévka na jedničku s hvězdičkou.

  • Radio | 4. 6. 2005 04:56

    Vyborna !!!! Ja jsem udelal vyvar z kosti od masa, vyvar jsem scedil, pridal osmahlou nastrouhanou zeleninu a brambory, povaril a dodelal vse podle receptu ... polevka nema chybu ...

  • Ivana | 8. 4. 2005 08:20

    Suroviny jsou stejné jako na polévku, kterou dělám já, proto si dovolím připojit vlastní postup: osmahnu do růžova cibuli, přidám lžíci mouky, osmažím, a za stálého míchání na tomto základu krátce restuju zbývající nakrájené, nikoliv nastrouhané, suroviny. Zředím vodou na potřebné množství, přidám masox a vařím. Před dokončením přidám majoránku a trochu másla, příp. dosolím. Orestovaná krájená zelenina je nejen vzhledově, ale hlavně chuťově příjemnější.

  • xy | 7. 4. 2005 13:49

    Kdo umí ten umí já ji uvařila a mě chutnala. Milý xXx xXx asi se budeš muset hodně učit.

  • kristyna | 9. 1. 2005 15:29

    Mooooc dobra!

  • Nika | 25. 3. 2004 22:45

    Tak tuhla polevku jsem delala prvne v zivote a byla jako od maminky, diky:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Bramboračka
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Celerová nať Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mrkev Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Melounový salát

Melounový salát

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

68
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
53
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
29
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Bramboračka s ovesnými vločkami
Bramboračka s ovesnými vločkami
Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci
Bramboračka s podmáslím a ztracenými…
Bramboračka s pórkem
Bramboračka s pórkem
Bramboračka ze strouhaných brambor
Bramboračka ze strouhaných brambor
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s houbami na smetaně
Bramboráčky s houbami na smetaně
  • Recepty.cz
  • Bramboračka se sušenými houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact