• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramboračka
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato vydatná polévka patří k české klasice. Zasytí i největší jedlíky, zahřeje v chladných dnech a potěší vaše chuťové pohárky. Kromě brambor v ní nesmí chybět houby, kořenová zelenina a voňavé koření.

Suroviny

4 porce
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks kořen petržele
    • 4
      ks brambory střední, varný typ B
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      hrst petrželová nať hladkolistá
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Houby dejte do misky, zalijte asi 250 ml horké vody a nechte nasáknout. Mezitím očistěte zeleninu. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na malé kostičky, brambory na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte kořenovou zeleninu a restujte dozlatova, pak přimíchejte cibuli a ještě chvíli restujte. Základ zaprašte moukou a 2 minuty restujte. Vlijte houby i s vodou, přidejte brambory, zalijte asi 750 ml vody, osolte a ochuťte kmínem. Vařte asi 20 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Přidejte nasekaný česnek, majoránku a už jen nechte přejít varem. Na talířích posypte nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

Bramboračka s podmáslím a ztracenými…

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anevanu | 11. 8. 2020 00:02

    Mojí tetě je 82 a , prostě je z doby ,kdy se vaření neodbývalo .Už toho vzhledem k věku moc nejí.Téhle bramboračky snědla 4 plné sběračky a byla jsem pochválena .Jen místo 750 ml vody jsem dala 750ml domácího hovězího vývaru, neboť jsem ho zrovna měla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Bramboračka Vegetariánské a zdravé
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kořen petržele Majoránka Máslo Mrkev Petrželová nať Sůl Sušené houby

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Kokosová očka

Kokosová očka

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

205
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
104
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
94
Bramborové placky s houbami
Bramborové placky s…
82
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
77
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Božský koláč
Božský koláč
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
Brabantské dortíčky
Brabantské dortíčky
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka naší babičky
Bramboračka naší babičky
  • Recepty.cz
  • Bramboračka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact