• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Božsky vínové maso
Napište svůj komentář k receptu

Božsky vínové maso

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božsky vínové maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso kuřecí nebo krůtí prsa
    • 3
      dl červené víno
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky/kostičky a osolíme. Na rozpálený olej hodíme maso a mícháme ho, dokud nechytí bílou kůrku úplně všude (1-2 minuty). Potom ho jen zalejeme vínem tak, aby bylo alespoň trochu ponořené a mělo se v čem následujících 20-25 minut dusit. Zakryjeme a dusíme 20-25 minut.
2
Potom jen slijeme víno, ale !!! trošku tam necháme (asi tak štamprli). Přidáme máslo a znovu na minutku zakryjeme, aby se rozpustilo a udělalo s tou troškou vína úžasně jemnou omáčku. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Je super, když dáte na ozdobu na kraj trošku zeleninky (hrášek nebo kukuřice nebo mrkvička z konzervy).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ve vínové omáčce

Kuře ve vínové omáčce

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Vínové rohlíčky - cukroví

Vínové rohlíčky - cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Isabella2011
    Isabella2011 | 11. 6. 2012 17:13

    Přítel mě překvapil a udělal mi tuhle mńamku k obědu, je to úzasný a dokonalý recept :-) A já ho dnes na oplátku udělám u rodičů doma :-)

  • Milan Vítek | 15. 12. 2007 20:36

    Opravdu bezva. Avšak prvně jsem do zlatohněda osmahnul 1 cibuli a pak vložil maso a osmahnul. Ještě větší efekt získáme předchozím marinováním masa (mírně! soj.omáčky, olej, sůl, rozmarýn, maličko pepře). Příloha: těstoviny, brambory, pečivo. Původní recept je opravdu jednoduchý a solidní. Milda.

  • Dana | 29. 7. 2007 13:21

    Tak jsem to zkusila,ale znám o dost lepší rychlá jídla.Dávám tak 4.

  • brnak | 17. 3. 2007 12:55

    vynikajici recept...rychly,levny a hlavne chutny..

  • MACA | 23. 2. 2007 18:16

    Opravdu super OK OK

  • kuulmne | 16. 1. 2007 14:03

    Famozni, opravdu lehke, ale priklanim se k pridani mouky na konec k zahusteni.Diky

  • Patrick Schmitt | 23. 12. 2006 19:38

    Inu, tak jsem to dnes vyzkousel. Uplne bozske to mozna neni, to je lehce prehnane, ale je to velmi dobre jidlo a zejmena pro lidi, kterym se nechce moc varit, nebo kteri nemaji moc casu. Ja osobne patrim k tem, lidem, kteri maji radi velmi slozite recepty a kteri se ve vareni vyzivaji a se vsim se strasne pitlaji, ale takhle pred Vanocama taky nemam moc casu a na to, jak je tohle jidlo rychle udelane, tak je vysledek skutecne dobry. Jen musim podotknout, ze nejpozdeji po dvaceti minutach je veskere vino vyparene, takze se musi spis trosku vina pridat - nez se tam da nakonec to maslo - nez aby se neco z vina muselo odlit a taky jsem tam tesne pred koncem dal asi lzici mouky na zahusteni te "omacky", spise stavy. Je to lepsi. I tak je to za 1.

  • Patrick Schmitt | 22. 12. 2006 12:52

    Zitra tento recept vyzkousim. Jinak milovnikum kureciho na vine muzu taky doporucit zdejsi recept "Coq au vin II" To uz je sice trosku pracnejsi, ale stoji to urcite za to ;-)

  • * * | 8. 12. 2006 13:18

    Kulantně epesní pokrm pro opravdové gurmány, kterým přestalo chutnat jídlo z menzy. opravdu skvostné, vřele doporučujeme všem kuchtíkům...s pozdravem a přáním chutného dne přeje tým kuchařů z hlučína, jakožto Enrique, Juan a Bub

  • Mikulas Mihalic | 28. 11. 2006 18:30

    Fakt dobre, tak tento recept ma u mna 1*

  • Jaan Miki | 22. 10. 2006 14:27

    genialni,genialni,proste genialni!!a navic jednoduche!!proste jsem z toho nadseny!!neuveritelne chutne!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Kuřecí maso Máslo Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Pečený losos

Pečený losos

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

56
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
49
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
29
Negroni
Negroni
27
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
23
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Božsky vínové maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact