• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Božské palačinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božské palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky
    • mléko
    • hladká mouka
    • vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      l mléko plnotučné
    • 200
      g cukr krystal
  • Na zdobení
    • lískové oříšky sekané,pražené, nebo mleté

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, mícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustoto poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky, které po zatočení posypeme oříšky (ani šlehačka není marná). Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
2
Já měla ze začátku k tomuto receptu velkou nedůvěru, ale jen do prvního vyzkoušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božské košíčky nepečené

Božské košíčky nepečené

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soňa | 9. 9. 2015 18:23

    :-D ty si najděte jinde :D

  • petr | 6. 4. 2014 08:18

    A ty palacinky udělám jak?

  • kubaair | 25. 8. 2013 19:11

    Recept vypadá zajímavě, ale pro mne jako laika je dost podstatná absence pracovního postupu pro výrobu palačinek, které se dle receptu nejspíš vykouzlí samy.

  • jaja 13 | 9. 7. 2009 19:36

    Vyzkoušejte "zapečené" palačinky. Pomalu je opeču jen z jedné strany (vrchní strana nesmí být vlhká). Pak je natřu z té opečené strany - jen na jedné polovině - dám ochucený tvaroh a na to lžíci marmelády(nesmí být až do kraje, protože by náplň při dalším smažení vytekla). Přehnu a dám na pánvičku opéct druhou stranu palačinek.

  • Markéta Jarošková | 7. 7. 2009 17:26

    Vyzkoušela jsem a jsem příjemně překvapená. Zezačátku jsem myslela, že se mi to nakonec nepovede, protože mi směs pořád ne a ne houstout, ale opravdu musíte počkat asi tu hodinu, než to houstnout začne. Je to jednoduché a velmi dobré, moc mi chutnalo. Můžete k tomu na palačinky namazat např. tvaroh, posypat grankem, apod., záleží, jak to máte rádi.

  • Alexandra Remišová | 27. 3. 2009 10:19

    Jejda, já zapomněla napsat, že po zalití mlékem přidáme zbylý cukr!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Lískové oříšky Mléko Mléko plnotučné Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Kokosky

Kokosky

Kokosová očka

Kokosová očka

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
14
Květáková polévka s kysanou smetanou
Květáková polévka s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Vášeň v Naked Attraction: Polibky, pak zklamání! Co následovalo po žhavém rande?

Vášeň v Naked Attraction: Polibky, pak zklamání! Co následovalo po žhavém rande?

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Božské palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact